تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837183749
مجلس به وزراي پيشنهادي راه و ترابري، اقتصاد و دارايي و كشور راي اعتماد داد دولت گرايان وزراي مجلس عليه احمدي نژاد
واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: مجلس به وزراي پيشنهادي راه و ترابري، اقتصاد و دارايي و كشور راي اعتماد داد دولت گرايان وزراي مجلس عليه احمدي نژاد
گروه سياست: ديروز مجلس روز پر خبري را سپري كرد. بررسي صلا حيت وزراي پيشنهادي براي وزارتخانه هاي راه و ترابري، اقتصاد و دارايي و كشور در دو نوبت صبح و عصر سبب شد تا حواشي در مجلس پديد آيد.
ماجراي حواشي وزارتخانه هاي بدون وزير در ابتدا به تاخير در معرفي وزير اقتصاد و دارايي بر مي گردد كه دولت آن ميزان تعلل كرد كه واكنش تند مجلس را به همراه داشت. بالا خره رئيس جمهور، به جاي صمصامي كه بيش از سه ماه سرپرست وزارت اقتصاد بود، شمس الدين حسيني را به مجلس فرستاد تا او به عنوان وزير پيشنهادي اقتصاد باشد. حميد بهبهاني نيز به جاي رحتمي به عنوان وزير راه و ترابري معرفي شد.
اما وقتي در اخبار منتشر شد كه به جاي سيد مهدي هاشمي كه سرپرستي وزارت كشور را پس از پورمحمدي عهده دار بود، قرار است علي كردان به مجلس معرفي شود، اين حاميان دولت در مجلس بودند كه واكنش تندي نشان دادند.
جلسات مشترك دولت گرايان با علي كردان پيش از جلسه ديروز نتيجه بخش نبود و حاميان دولت در صف مخالفان ايستادند. اصولگرايان تحول خواه نيز به اين صف پيوستند تا شايد به كمك همديگر، علي كردان را از مسير خارج كنند.
حتي خبرهايي از نامه حاميان دولت به احمدي نژاد منتشر شد كه براساس آن از رئيس دولت نهم خواسته بودند كه كردان را پس بگيرد. اما احمدي نژاد چنين نكرد.
به هر حال در صحن مجلس، دولت گرايان و اصولگرايان تحول خواه در يك صف مشترك علي رغم تفاوت ديدگاه، قرار گرفتند، اما در نهايت شكست خوردند.
حاميان دولت علي رغم روابط نزديكشان با احمدي نژاد، سخت ترين انتقادات را روانه دولت كردند.
«مدتي است كه اميد ما به ياس تبدل شده»، «نگران آينده اصولگرايان هستيم». «اگر به اين ترتيب ادامه يابد، بايد منتظر باشيم يك روز از وزراي دولت رژيم گذشته بياورند نصب كنند» از جمله جملا تي است كه حاميان دولت، رودرروي احمدي نژاد به دولت روانه كردند. بدين ترتيب، اصولگرايان در مجلس رودرروي هم قرار گرفتند تا شكاف در اين جبهه با نزديك شدن به انتخابات، نمايان تر شود.
اما در نهايت، علي رغم همه حواشي و برخي پيش بيني ها، مبني بر عدم راي اعتماد مجلس به علي كردان، هر سه وزير پيشنهادي توانستند از مجلس راي اعتماد بگيرند.
پس از اظهارات موافقان و مخالفان و دفاعيات رئيس جمهور از وزراي پيشنهاديش، در نهايت حسيني 217، بهبهاني 181 و كردان 169 راي موافق از جمع 271 نماينده حاضر در جلسه بدست آوردند.
بررسي وزير راه و ترابري
حميد بهبهاني، اگر چه در ابتدا تصور مي شد بدون حاشيه به وزارت راه وترابري برود، اما به يك باره با پخش شايعاتي در مجلس، راه هموار به ناهموار تبديل شد.
حميد بهبهاني كه استاد احمدي نژاد در علم و صنعت بوده است، با حمايت شاگردش، به وزارت راه وترابري رفت و معاون رحتمي شد. با بركناري رحتمي، بهبهاني به عنوان وزير پيشنهادي راه معرفي شد.
بهبهاني توانست با ديدارهايي كه با نمايندگان گذاشت، وزارت را نيز در كارنامه اش قرار دهد.
علي مطهري در مخالفت با وزير پيشنهادي وزارت راه و ترابري با بيان اين كه وي بيشتر به درد كابينه دولت موقت مي خورد، تا وزارت كابينه دولت نهم، گفت: سخنم ورود به جزييات و مسايل شخصي نيست، بلكه يك وزير در نظام جمهوري اسلامي علاوه بر تخصص، بايد بينش، فكر و فرهنگ درست اسلامي داشته باشد، شروطي كه در آقاي بهبهاني مشاهده نمي شود.
نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: يك مدير و وزير در نظام جمهوري اسلامي بايد فرهنگ اسلامي بالاتر از سطح عامه مردم داشته باشد، اگر وزير پيشنهادي در دولت موقت مهندس بازرگان معرفي مي شد، شايد متناسب بوده، ولي بعد از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي در دولت نهم، فردي همانند وي كه از اين حيث نقطه ضعف دارد، براي وزارت مناسب نيست.
اين عضو كميته ارشاد و تبليغات كميسيون فرهنگي تصريح كرد: روح و جان انقلاب ما مسايل فكري و فرهنگي است و الا راه سازي و سدسازي و عمران و آباداني كار هر دولتي است، هر دولتي براي بقاي خود مجبور به انجام اين كارهاست، فرضا رژيم شاه هم الان باقي بود، ده ها سد و راه احداث كرده بود، اما با اختلاس هاي فراوان و به دست كشورهاي غربي.
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با تاكيد بر اين كه نمي گويم اين گونه افراد مورد بي احترامي و بي مهري قرار بگيرند، گفت: احترام اين ها محفوظ است، اما در جاي خود; اين گونه نبايد در پست هاي كليدي قرار بگيرند، اين توصيه امام خميني(ره) و شهيد مطهري است، نبايد در اين گونه مسايل بي احساس بود.
فرزند شهيد مرتضي مطهري در ادامه تصريح كرد: اين كه گفته مي شود انقلاب فرزندخور است، به قول شهيد مطهري انقلاب فرزندخور نيست، بلكه كوتاهي و غفلت ما از نفوذ افراد بيگانه با انقلاب به درون دستگاه رهبري انقلاب در پست هاي حساس كشور باعث مي شود كه گفته شود انقلاب فرزندخور است و فرزندان اوليه انقلاب به حاشيه رانده مي شوند، با وجود اين همه متخصص و متدين در رشته عمران و راه ساختمان تصور نمي كنم لزومي داشته باشد كه حتما بهبهاني وزير شود.
مطهري متذكر شد: به هيچ وجه نمي گويم در ديانت بهبهاني خدشه اي وجود دارد، ولي يك وزير به لحاظ فرهنگ و بينش اسلامي بايد سطح بالايي داشته باشد، تفكر و زندگي درست اسلامي داشته باشد، كه متاسفانه اين نقاط ضعف در وي وجود دارد و نمايندگان بايد با حساسيت به اين قبيل مسايل بنگرند و اين مسايل را با استناد به متخصص بودن افراد رها كنند، بسياري از انحرافات به دست همين متخصصان انجام مي شود.
نماينده تهران تاكيد كرد: تقويت دولت به اين معنا نيست كه هر وزيري كه كانديدا كرد، نمايندگان حتما به آن فرد راي دهند، تقويت دولت به اين است كه دقت كنيم و وي را با معيارهايمان بسنجيم و به نفع مصالح مردم و دولت است كه وزراي قوي انتخاب شوند. محمد دهقان نيز گفت: مخالفت ما به معناي زير سوال بردن شخصيت علمي و ويژگي ها و فضيلت هاي دكتر بهبهاني نيست، اما با توجه به جميع جهاتي كه مي گويم، ايشان را براي وزارت راه مناسب نمي دانم.
نماينده چناران و طرقبه در خانه ملت، در مخالفت با وزير پيشنهادي راه و ترابري ضمن تبريك اعياد شعبانيه، با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در سال هاي اخير مبني بر تشكيل دولت اسلامي، افزود: دولت اسلامي به اين معناست كه مديران اين كشور در لايه هاي مختلف اين نظام داراي توانمندي، كارآمدي و تعهد كافي، صداقت و سلامت باشند، تا بتوان با اين مديران به دولت اسلامي دست يافت.
دهقان گفت: وزارت راه و ترابري يك وزارتخانه سنگيني است و يكي از پرحجم ترين كارهاي اجرايي در كشور در وزارت راه انجام مي شود، به طوري كه هيچ وزارتخانه اي از لحاظ حجم عمليات اجرايي به آن نمي رسد.
نماينده چناران و طرقبه در خانه ملت، با اشاره به اين كه بايد ديد دكتر بهبهاني چه تناسبي با شعار دولت اسلامي و چه تناسبي با اين وزارتخانه پر اهميت دارند، افزود: ايشان سال هاي سال در دانشگاه به عنوان استاد زحمت كشيده اند، اما اين سرمايه عزيز پس از سال هاي معمولي بازنشستگي وارد اجرا شده اند و تا سال 81 وي هيچ فعاليت اجرايي و سابقه اجرايي جز در دانشگاه نداشته اند، بنابراين پس از چند سال از زمان بازنشستگي معمولي يك استاد بخواهد وزير راه شود، با شعار جوانگرايي و طي كردن پله هاي مديريت سازگاري ندارد.
دهقان تصريح كرد: ايشان در شهرداري تهران نيز كه سمت معاونت داشتند، به دليل عدم تجربه، موفقيتي نداشتند و اسنادي كه از مراجع رسمي و دستگاه هاي نظارتي رسمي كشور در اختيار اينجانب است و داراي اهميت بوده، نشان مي دهد كه دكتر بهبهاني در اين سمت خود در شهرداري به هر دليلي موفق نبوده اند.
اما وزير پيشنهادي راه و ترابري وقتي به پشت ميكرفون رفت تا از خود دفاع كند، گفت: بخش حمل ونقل يك شبكه و شريان حياتي كشورهاست، در نتيجه يكي از برنامه هاي اينجانب تقويت شبكه راه هاي كشور است.
دكتر حميد بهبهاني در دفاع از برنامه هاي خود ضمن تبريك اعياد شعبانيه و گراميداشت شهداي وزارت راه اظهارداشت: در برنامه اي كه به نمايندگان تقديم كردم، دقيقا برخي نكات عنوان شده و آنهايي هم كه به ريز گفته ام، پروژه هايي نبوده است كه پيشنهاد كرده ام.
وي افزود: اين پروژه ها جزو پروژه هايي است كه با آن دست به گريبان بوده و نمي شد كه رها شوند، بنابراين بايد اين پروژه ها را در اين مدت باقيمانده به اتمام برسانيم و سعي كنيم كه پروژه هاي جديد را معرفي كنيم.
وزير پيشنهادي راه و ترابري در مورد وضعيت و موقعيت جغرافيايي ايران اظهارداشت: ايران از نظر ژئوپولتيك و جغرافيايي بهترين ثروت را دارد كه پس از نفت مي تواند ترانزيت به عنوان يكي از محورهاي مهم باشد، بنابراين يكي از اولويت هاي كاري اينجانب برطرف كردن حلقه هاي مفقوده در كريدورهاي شمال به جنوب، شرق و غرب و همچنين كريدورهاي غرب به شرق است.
وي يادآور شد: نكته قابل اهميت اجراي پروژه هاي ناتمام است كه ليستي نيز تقديم كرده ام و تلاشم اين است كه براساس بودجه اي كه در اختيار دارم و براساس توان اجرايي اين پروژه ها تمام شوند.
بهبهاني يادآور شد: پيگيري جدي در ارتقاي ايمني را مدنظر دارم، تا به وسيله حذف نقاط حادثه خيز و سيستم هاي نويني كه امروزه در دنيا مطرح است، بتوانيم آمار كشتگان را كاهش دهيم.
وي خاطرنشان كرد: اجرايي كردن و آماده سازي و بسترسازي براي اجراي سياست هاي كلي اصل 44 و واگذاري تصدي گري دولت به مردم نيز مدنظر است.
به گفته بهبهاني استفاده از همه ظرفيت بخشي خصوصي، مديران و كارشناسان كار ورزيده وزارت راه براي سرعت بخشيدن به اجراي طرح ها و كاهش هزينه ها با اعمال روش هاي نوين فني، مهندسي در اجراي پروژه ها ( به عنوان مثال استفاده از تقليل ارتفاعات و بالا بردن كيفيت كار و استفاده از مهندسي ارزش) مدنظر است.
بررسي وزير كشور
علي كردان، پرحاشيه ترين وزيري بود كه در طول عمر دولت نهم تا اين لحظه به مجلس معرفي شد. مخالفت سرسختانه حاميان دولت و اصولگرايان تحول خواه با كردان سبب شد تا جلسه بررسي صلا حيت وزير پيشنهادي كشور با حواشي زيادي روبه رو باشد.
مخالفت احمد توكلي، روح الله حسينيان، زاكاني و الياس نادران از دو طيف دولت گرايان مجلس و اصولگرايان تحول خواه سبب شد تا بيشترين حساسيت نسبت به وزير كشور باشد.
در ابتدا توكلي به همراه تعدادي از نمايندگان خواستار غيرعلني شدن جلسه مجلس شد كه اين امر با پاسخ منفي علي لا ريجاني روبه رو شد.
علي مطهري در مخالفت با وزير پيشنهادي كشور، گفت: وزير كشور بايد از منظر احاطه بر گروه هاي سياسي حالت پدرانه داشته باشد و احيانا به عنوان يك فرد افراطي و تندرو و جناحي شناخته نشود كه اين موضوع به صلاح كشور و نظام است.
نماينده تهران با بيان اين مطلب، افزود: كردان چنين شخصيت سياسي دارد و به صلاح كشور نيست حتي اگر ايشان را اصولگرا هم بناميم باز وي در گروه خاص خودش تعصب گروهي دارد كه اين براي يك وزير كشور به هيچوجه به صلاح كشور نيست.
نماينده تهران در خانه ملت، با اشاره به سابقه كردان در معاونت اداري مالي صدا و سيما، گفت: وي در اين پست بسياري از هم ولايتي ها و اقوام و خويشانش را به استخدام سازمان صدا و سيما درآورد. در آن مقطع با سازمان صدا و سيما همكاري داشته و از نزديك شاهد اين موضوع بودم. اين موضوع يك نقطه ضعف در كارنامه كردان است.
اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس، يادآور شد: ملاقات با آقاي معاون اداري و مالي سازمان صدا و سيما در زمان كردان محال بود. اين موضوع نيز يك نقطه منفي ديگر در كارنامه كردان است.
مطهري ورود به زندگي شخصي افراد را حرام دانست ولي يادآور شد: در مقام مشورت تجسس در زندگي افراد مباح است. در چنين مواردي هيچ اشكالي به تحقيق از زندگي افراد وجود ندارد تا بتوان به نقطه قابل اطميناني از فرد معرفي شده براي پست وزير كشور برسيم.
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس، با اشاره به تحقيق عده اي از روحانيون مجلس از پرونده كردان، گفت: عده اي از روحانيون مجلس با بررسي پرونده كردان وي را از لحاظ اخلاقي در خصوص اعلام مدرك تحصيلي صاحب صلاحيت براي پست وزارت كشور ندانستند. نمي خواهم به صورت جزئي وارد موضوع شوم، ولي مي توانيد به صورت سربسته از افراد موثق سوال كنيد.
روح الله حسينيان نيز در مخالفت با وزير پيشنهادي كشور تصريح كرد: مدتي است كه اميد ما دارد به ياس تبديل مي شود، با وجود اين كه از مدافعان سخت اين حركت هستم، اما به دليل دلسوزي با دولت احمدي نژاد به عنوان مخالف وزير پيشنهادي ايشان سخن مي گويم. نماينده تهران درخانه ملت با تاكيد بر اين كه هنوز هم معتقدم بايد از دولت دفاع كنم، افزود: دفاع اين گونه نيست كه اگر راه خطايي دولت در پيش دارد ما اين راه خطا را تاييد كنيم، چرا كه اگر دوستان به آينده خودشان فكر نمي كنند اينجانب نگران آينده اصولگرايي هستم تا نكند با اين رفتار ومنش خدايي ناكرده زمينه هايي فراهم شود كه حتي نيروهاي مذهبي به دليل اين بدعت هايي كه در حال گذاشته شدن است حكومت را دو دستي به همان هايي كه 8 سال با ارزش ها مخالفت كردند و در صدد تضعيف آن برآمدند، تقديم شود.
حسينيان ياد آور شد: احمدي نژاد در انتخاب و معرفي اين دو وزير كه اينجانب حساسيت دارم ،بدعتي گذاشت كه اگر به همين سمت و سو برود بايد منتظر باشيم كه يك روزي از وزراي دولت رژيم گذشته بياورند نصب كنند و به عنوان متخصص معرفي شوند.
وي با بيان اين كه اگر جلسه علني نبود وارد برخي مسائل مي شوم، اظهارداشت: كسي كه مي خواهد وزير كشور جمهوري اسلامي شود، بايد فردي امين باشد.
وي گفت: در جلسه اي كه وزير پيشنهادي كشور با نمايندگان داشتند، بنده و فاكر از كردان راجع به دكتراي افتخاري كه در زندگي نامه خود آورده اند از دانشگاه آكسفورد كسب كرده اند سوال كرديم، اظهار كردند بنده يك رساله اي نوشتم و فرستادم كه دكتراي افتخاري را كسب كردم.
حسينيان گفت: ما از كردان پرسيديم رساله شما چه بود كه پاسخ دادند رساله من در تقويت و تعليم در اسلام بوده است، كه بنده گفتم اين عنوان ربطي به دكتراي حقوق ندارد و چگونه به شما دكتراي حقوق اساسي در مقابل نوشتن يك رساله تعليم وتربيت در اسلام را دادند كه ايشان در جواب ماندند.
نماينده تهران در خانه ملت تصريح كرد: بنده همچنين از وزير پيشنهادي كشور سوال كردم كه آيا شما از رساله خود دفاع كرده ايد فرمودند، دفاعي نكرده اند، در حالي كه كردان صبح همان روز در جلسه اي رسما اعلام كرده بودند من از اين رساله دفاع كردم و وقتي از ايشان سوال شد شما كه زبان انگليسي نمي دانيد چگونه دفاع كرديد، گفتند مترجم گرفتم.
وي افزود: كردان در پاسخ به سوال فاكر كه فرمودند شما در جلسه صبح اعلام كرديد از رساله خود دفاع كرده ايد، پس چرا در اين جلسه مي گوئيد دفاع نكرده ام، گفت: من اشتباه كردم، اينجانب نيز در سوالي از كردان پرسيدم شما بر چه مبنايي تا كنون حقوق خود را مي گرفتيد كه فرمود بر مبناي اين مدرك بوده است و بنده هم عنوان كردم چرا شما چندين سال براساس مدرك خلاف حقوق گرفته ايد و توجيحتان چه بود، پاسخ دادند، در وهله اول من از لاريجاني اجازه گرفتم و بعد هم گفتند من ماموريت زياد رفتم و حق ماموريت نگرفتم و اين مبلغ اضافه را بر مبناي آن حق ماموريت ها حساب كردند.
وي درادامه با بيان اين كه حاضر نيست حتي يك روز وزير كشور شود، افزود: در حال حاضر من را متهم مي كنند كه چون در رقابت بودم اين حرف را مي زنم در حالي كه دلم براي انقلاب و شخص رييس جمهور با آن شعارهايي كه دادند و آمدند مي سوزد كه به اين جا ختم مي شويم كه فردي مثل پورمحمدي را برداريم و كسي مثل كردان را بگذاريم كه باچنين مدرك تحصيلي خود را معرفي كرده، حقوق چند ساله خود را دريافت كند.
نماينده تهران در خانه ملت خطاب به نمايندگان مجلس با بيان اين كه ما امروز در مقابل خون شهدا و خدا صاحبان امانتي هستيم كه امانت را مي خواهيم به دست امين بسپاريم، گفت: اگر كوچكترين كوتاهي كنيم، بدانيد كه هيچ كدام ما به عنوان جمع مسوول در مقابل خدا پاسخي نخواهيم داشت.
جلوگيري از خارج دستور صحبت كردن
نمايندگان مخالف و موافق
نماينده سمنان در مجلس با استناد به تبصره 1 ماده 190 آيين نامه داخلي مجلس، خواستار اين شد كه هيچ يك از نمايندگان خارج از دستور صحبت نكنند.
كواكبيان در تذكري آيين نامه اي گفت: تبصره 1 ماده 190 مي گويد وقتي هريك از مخالفين و موافقين صحبت مي كنند تنها درباره برنامه ها و صلاحيت وزراي پيشنهادي مي توانند صحبت كنند.
وي افزود: از رييس مجلس خواهش مي كنم به كساني كه خارج از دستور صحبت مي كنند، تذكر دهند.
لاريجاني خطاب به وي گفت: بنده هرجا لازم باشد تذكر مي دهم. گويا شما نسبت به من حالت ولايت داريد.
همچنين علي كريمي نماينده بابل با استناد به موادي از آيين نامه، خواستار حفظ شان و اقتدار مجلس شد و گفت: يك ماه گذشته چنين اتفاقي راجع به يكي از پرسنل مجلس افتاد كه برخي از حراست مجلس در توزيع آن شب نامه دست داشتند.
وي با اشاره به اين كه امروز نيز اين اتفاق ناپسند در مجلس تكرار شد، از هيات رييسه خواست تا به موضوع رسيدگي كند.
لاريجاني هم با اشاره به اين كه اين موضوع از صبح توسط چند نفر از نمايندگان مطرح شده بود، افزود: رسيدگي مي كنيم.
بررسي وزير اقتصاد و دارايي
شمس الدين حسيني، علي رغم اين كه وقتي معرفي شد همه كمترين راي را براي او پيش بيني مي كردند، اما به يك باره گوي سبقت را در فضاي سياسي ربود و اتفاقا بيشترين راي اعتماد را تصاحب كرد.
حمايت كميسيون اقتصادي و حضور موفقش در فراكسيون اقليت، سبب شد تا در مجلس مخالف جدي براي او پديد نيايد. ضمن اين كه سياسي شدن بحث بررسي وزارتخانه هاي كشور و راه سبب شد تا حسيني از اين فضا استفاده كند و آراي خوبي از مجلس بگيرد.
بهمن محمدياري در موافقت با وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي ضمن تبريك اعياد شعبانيه گفت: اين وزراتخانه چند ماه با سرپرست اداره شده است، امروز لازم است تا يك مديريت با ثباتي بر اين وزارتخانه حاكميت پيدا كند.
نماينده تالش در مجلس با تاكيد بر مقطع حساس فعلي كشور در تعيين سياست هاي كلان اقتصادي از جمله طرح تحول اقتصادي خاطرنشان كرد: با آشنايي حسيني از طرح تحول اقتصادي با اصول طراحي شده براي اين امر مهم خللي به تكميل و اجراي طرح فوق وارد نمي شود.
وي با بيان اين كه مساله مهار تورم در برنامه هاي وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي بود، گفت: با توجه به اين كه نايابي پول در بخش توليد، امروزه واحدها و كارخانجات توليدي كشوررا با مشكلات عديده اي چون ركود طرح هاي توسعه، نيمه تمام ماندن طرح هاي واحدهاي توليدي، عدم تامين مواد اوليه و ناتواني آنان در رقابت با بازار جهاني و افزايش هزينه توليد مواجه كرده است، با اجراي برنامه هدايت نقدينگي با اصلاح اين سياست و هدايت آن به بخش توليد، نشاط و شادابي به بخش توليد و بهسازي صنايع كشور بر مي گردد.
اما پس از موافقت و مخالفت با حسيني، سيدشمس الدين حسيني به دفاع از خود پرداخت.
سيدشمس الدين حسيني وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي در آغاز سخنانش در صحن علني مجلس شوراي اسلامي از ايجاد فضاي حضور در كميسيون ها و فراكسيون ها براي اعلام برنامه ها و اهدافش، تشكر كرد.
حسيني با اشاره به اهداف و برنامه هايي كه به شكل مكتوب در اختيار نمايندگان قرار داده بود، گفت: با نگاه به وضعيت اقتصادي ايران، بر اين باورم كه ظرفيت هاي طبيعي و انساني كشور به گونه اي است كه مي توانيم مشكلات را برطرف كنيم، به طوري كه در برنامه ها تاكيد كردم كه سند چشم انداز 20 ساله و سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي و برنامه چهارم توسعه به عنوان اسناد بالادستي هستند كه بايستي براي تحقق آنها تلاش كنيم.
وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي، افزود: وزارت امور اقتصادي و دارايي در تنظيم سياست هاي اقتصادي مستلزم آن است كه آرامش و رفاقت را با تعامل با همكاران دولت و دستگاه ها و نمايندگان پيشه كند، و اجراي سياست ها نيازمند همدلي و هماهنگي بر مبناي قانون و اصول كارشناسي و علمي است و استفاده صحيح از منابع كشور و عدالت و توازن در تخصيص آنها از اهدافي است كه در برنامه ها اعلام شده است.
وي با اشاره به سرفصل هاي برنامه هايش به مهار تورم، اصلاح نظام بانكي، اصلاح نظام مالياتي، تسهيل امور گمركي، توسعه بيمه هاي تجاري، اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي، توسعه بازار سرمايه، پويا ساختن نظام نظارت و حسابرسي و تحول در نظام اداري وزارت امور اقتصاد و دارايي اشاره كرد و گفت: برنامه ها با درك اين واقعيت از اين كه يكسال بيشتر از دولت باقي نمانده است، در كوتاه مدت و ميان مدت مطرح است.
وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي در خصوص مهار تورم، گفت: با ارايه تدوين ساختاري و ضمن احصاي ريشه هاي آن اذعان دارم كه تورم مشكلي نيست كه در طول يك سال حل شود، ولي مي توان حتي ظرف چند ماه شعله هاي تورم را فرو نشاند و در اين راه انضباط مالي و صرفه جويي، انضباط پولي و مهار رشد نقدينگي و هدايت آن به سوي فعاليت هاي مولد، سياست هاي مناسب تجاري براي تعديل تورم وارداتي ناشي از تكانه هاي نفتي، خنثي سازي اثر مازاد درآمدهاي ارزي بر رشد پولي و نقدينگي مي تواند موثر باشد.
حسيني با اشاره به اصلاح نظام بانكي به عنوان يك برنامه، گفت: اين اصلاح در قالب برنامه تحول اقتصادي ارايه شده است، آنچه به عنوان ضرورت مطرح است، انضباط در تجهيز منابع بانكي به روش هايي كه مانع از رشد پايه پول شود و از سوي ديگر تخصيص بهينه اين منابع به فعاليت هاي مولد مدنظر است و آنچه كه مشاهده مي شود محدوديت هايي است كه از ناحيه اعطاي تسهيلات بر توليد و اشتغال مشاهده مي شود كه بايستي با همفكري بانك مركزي و مديران سيستم بانكي محدوديت برطرف شود و بيشتر مراقب آن باشيم تا منبع تجهيز منابع تورمي نباشد.
وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي، ادامه داد: قانون اصلاح نظام مالياتي، را هر چه سريع تر اجرا مي كنيم و البته اصلاحيه هاي ديگري را هم حضور نمايندگان مجلس تقديم مي كنيم. وي در مورد سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي، گفت: خوشبختانه قانون ابلاغ شده و ما با اولويت، آيين نامه ها و نهادهاي لازم براي اجرا آن را طبق قانون اگر نظر نمايندگان بر اين شد كه بنده در وزارت امور اقتصادي و دارايي حضور يابم، اجرا كرده و تشكيل مي دهيم.
وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي، تصريح كرد: توسعه بازار سرمايه اين روزها بسيار وضعيت خوبي دارد، اما حتما مي توانيم اين بازار را توسعه و تعميق ببخشيم.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 502]
-
گوناگون
پربازدیدترینها