واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مسوولان رسانه ها در خراسان جنوبي بر رفع مشكلات خبرنگاران تاكيد كردند
جمعي از مسوولان خبرگزاريها و مطبوعات در استان خراسان جنوبي بر لزوم توجه بيشتر به رفع مشكلات خبرنگاران تاكيد كردند.
آنان در گفتگو با خبرگزاري جمهوري اسلامي از خبرنگاران به عنوان زبان گوياي مردم ياد و با اشاره به رسالت مهم خبرنگاران در بازگو كردن مسايل و معضلات جامعه تاكيد كردند مسوولان اجرايي نيز بايد خبرنگاران را در انجام وظيفه و رسالت خود، ياري دهند.
مديرمسوول روزنامه "آواي خراسان جنوبي" ضمن گراميداشت ياد شهيد صارمي و روز خبرنگار و تبريك به همه تلاشگران عرصه اطلاع رساني و اصحاب قلم گفت: روز خبرنگار فرصتي براي بررسي جايگاه خبرنگاران در جامعه است.
غلامرضا جعفرپور مقدم خواستار تعامل و همكاري بيشتر مسوولان با خبرنگاران در انجام وظيفه اطلاعرساني و رفع مشكلات صنفي و معيشتي اين قشر پرتلاش شد.
وي افزود: باتوجه به شرايط و استعدادهاي اين استان اميدواريم شاهد حضور پررنگتر صاحبان قلم و انديشه در مطبوعات استان و فراهم شدن بستر رقابت و رشد و توسعه بيشتر اين مطبوعات باشيم.
او شجاعت و پشتكار در حل مشكلات مردم را از ويژگيهاي لازم براي خبرنگار موفق دانست و از جوانان علاقه مند به حرفه روزنامه نگاري و خبرنگاري خواست مطالعه تخصصي خود را در اين زمينه افرايش دهند.
وي همچنين اظهاراميدواري كرد مشكل مسكن خبرنگاران استان درآينده نزديك حل شود.
سرپرست نمايندگي خبرگزاري فارس در خراسان جنوبي هم گفت: يكي از مولفه هاي اساسي توسعه فرهنگي گسترش آگاهيهاي عمومي در جامعه است كه خبرنگاران در بوجود آوردن آن نقش اساسي و مهمي ايفا مي كنند.
احسان مداح افزود: اگر مردم و مسوولان از واقعيتهاي موجود و چشم اندازهاي آينده آگاه نباشند قطعا توسعه پايدار در جهت مصالح ملت و كشور اتفاق نخواهد افتاد.
وي گفت: خبرنگار مي تواند با بيان واقعيتها، تحليل روشن بينانه، نقد منصفانه و عمل صادقانه، جامعه را به سوي تعالي پيش ببرد.
او افزود: اگر مي خواهيم نظام جمهوري اسلامي را به عنوان الگوي حكومت اسلامي در زمينه هاي مختلف به دنيا معرفي كنيم و پيشينه غني خود را بشناسيم بايد به مقوله خبر و خبرنگاري توجه كنيم.
وي نبود خبرنگاران حرفه اي و فضاي نقد و عدم ارايه سرمقاله هاي جهتدار و تاثيرگذار را از مهمترين آسيبهاي رسانه اي و مطبوعات اين استان دانست.
او همچنين نبود امنيت شغلي و ديد رسانه اي مسوولان را از ديگر مشكلات جامعه خبري در خراسان جنوبي ذكر و بيان كرد: بيشتر خبرنگاران و جامعه خبري استان به صورت حق التحرير و برخي نيز بصورت افتخاري فعاليت مي كنند كه اين شيوه نمي تواند آنان را علاقه مند به كار نگهدارد.
وي گفت: علاوه برآن برخي مسوولان اجرايي استان خبرنگاران را افرادي مزاحم مي دانند و گاهي برخوردهاي ناشايست با آنان دارند.
مديرمسوول روزنامه "بيرجند امروز" هم در گفتگو با ايرنا كاهش انتقادپذيري را از مشكلات خبرنگاران ذكر و بيان كرد: برخوردهاي غيرمنطقي برخي مسوولان موجب شده روزنامه ها و خبرنگاران دچار نوعي خودسانسوري شده و نتوانند رسالت خود را در بيان واقعيات به درستي انجام دهند.
محمود حيدي افزود: جايگاه خبرنگاران هنوز به درستي شناخته نشده و برخي مسوولان به نقش اطلاع رساني و رسالت خبرنگار و رسانه پي نبرده اند لذا همكاري لازم را با خبرنگاران ندارند.
او گفت: اين استان هم اكنون باداشتن چندين روزنامه، هفته نامه و ماهنامه وضعيت خوبي نسبت به گذشته پيدا كرده اما به علت كمبود نيروي متخصص و امكانات، مطبوعات استان از نظر كيفي دچار مشكلاتي هستند.
وي اظهار اميدواري كرد با حمايت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و خانه مطبوعات، برگزاري دوره هاي تخصصي روزنامه نگاري و جذب نيروهاي متخصص روز به روز شاهد ارتقا كيفيت كار مطبوعات در خراسان جنوبي باشيم.
سرپرست دفترسرپرستي روزنامه خراسان در اين استان هم گفت: توقع خبرنگاران از مسوولان خراسان جنوبي، همكاري و سعه صدر است.
عبدالله هادي نيا افزود: البته برخي مسوولان همكاري خوبي با خبرنگاران در ارايه مطالب لازم براي اطلاعرساني دارند كه اين امر موجب دلگرمي است.
وي خودداري از ارايه مطالب و اخبار و دعوت نكردن ازبرخي خبرنگاران براي حضور در نشستها و مصاحبه هاي مطبوعاتي را نمونه اي از موضوعگيري برخي از مسوولان ذكر كرد.
او بر همكاري روابط عمومي ادارات با مطبوعات و خبرگزاريهاي استان تاكيد كرد.
وي همچنين داشتن صداقت، احساس مسووليت، اطلاع رساني صحيح و به موقع را از انتظارات مردم از خبرنگاران دانست و گفت: خبرنگار بايد با درنظر گرفتن خواسته هاي به حق مردم در جهت مصالح آنان، كشور و فرهنگ عمومي ايفا نقش كند.
او توجه به مشكلات حقوقي خبرنگاران را ضروري دانست و افزود: اگر خبرنگار دغدغه حق الزحمه و مشكلات معيشتي را داشته باشد نمي تواند به درستي رسالت خود را به انجام برساند.
وي نداشتن مسكن را از مهمترين مشكلات خبرنگاران در خراسان جنوبي ذكر و بيان كرد: مسوولان تعاوني مسكن خبرنگاران و خانه مطبوعات بايد پيگيريهاي جديتر در اين زمينه داشته باشند.
مديرمسوول خبرگزاري ايسنا در خراسان جنوبي نيز گفت: در دنياي امروز كه عصر ارتباطات و رسانه ها نام گرفته و رسانه ها با سرعت غيرقابل تصوري در حال توسعه و گسترش هستند نقش خبرنگاران و توليدكنندگان خبر و پيام بطور قطع نقش اساسي و تعيين كننده و تاثيرگذار است.
سيد روحالله هاشمي با بيان اينكه برخي هنوز خبرنگاري را به عنوان يك حرفه نمي شناسند افزود: اين در حالي است كه خبرنگاران با از خودگذشتگي آرامش و آسايش خود را براي انجام وظيفه و تامين اخبار و اطلاعات مورد نياز مردم فدا مي كنند و بعضا در راه بيان واقعياتي كه گاهي براي برخي تلخ تلقي مي شود، سختيها و مرارتهاي بسيار را تحمل مي كنند.
وي گفت: آزادي اختيار، عدم وابستگي جناحي، استقلال حرفه اي، امنيت شغلي، تعهد و تخصص از شرايط لازم براي خبرنگاران است.
او دغدغه معاش را يكي از مهمترين دلمشغولي هاي اصحاب رسانه ذكر كرد و افزود: اغلب بديهي ترين اصول قانون كار در برخي روزنامه ها رعايت نمي شود.
وي همچنين گفت: خبرنگاران نقش تاثيرگذار در جامعه دارند لذا بايد با واقع بيني وقايع اجتماعي را همراه با صداقت منعكس كنند.
رييس سازمان خبرگزاري جمهوري اسلامي در خراسان جنوبي نيز گفت: خبرنگار به عنوان زبان گوياي مردم و بازوي توانمند مسوولان اجرايي، نقش مهمي در افزايش آگاهي مردم و مسوولان، روشنگري، رفع مشكلات و توسعه فرهنگي جامعه دارد.
حسين مقدم افزود: به همين سبب رفع مشكلات خبرنگاران در راستاي افزايش توان خدمت رساني آنان ضروري است.
وي گفت: خبرنگاران مي توانند امين و ياور مسوولان باشند لذا رعايت حرمت خبرنگاران، داشتن سعه صدر بيشتر، انتقادپذيري آنان و تعامل بيشتر با خبرنگاران، اين سربازان جبهه فرهنگي را در انجام رسالت خويش، مقابله با شبيخون فرهنگي دشمن و دفاع از ارزشهاي ديني و فرهنگي نظام جمهوري اسلامي ياري خواهد داد.
ك/4 665/664/660 شماره 875 ساعت 19:27 تمام
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]