واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تغذيه با شير مادر ميزان بروز ديابت را تا 60 درصد كاهش ميدهد
در شيرخوار تغذيه شده با شير مادر عفونتهاي تنفسي تا 6 برابر، عفونت گوش تا 60 درصد، سپتي سمي تا صد در صد كاهش مييابد.
وزير بهداشت و درمان، با اشاره به تصويب لايحهاي مبني بر افزايش زمان مرخصي زايمان و شيردهي در مجلس هفتم شوراي اسلامي گفت:
مستندات علمي ارزندهاي در خصوص تاثير تغذيه با شير مادر در كاهش ميزان بار بيماريها در كشور ارايه شد كه به موجب آن موضوع با اولويت در مجلس مطرح و خارج از دستور مورد رسيدگي قرار گرفت.
دكتر كامران باقري لنكراني، امروز در سمينار هفته جهاني شير مادر، با اشاره به ضرورت وجود حمايت همه جانبه در كليه عرصهها و مراكز اعم از بيمارستانهاي دولتي، خصوصي و عمومي در زمينه تغذيه با شيرمادر گفت:
هم اكنون در اكثر مراكز درماني، فردي مسئول آموزش به مادر از پيش از دوران شيردهي در خصوص نحوه شيردهي است.
وي با تاكيد بر تاثير شروع شيردهي از نخستين ساعت بعد از زايمان در تداوم تغذيه با شير مادر، شمار بيمارستانهاي دوستدار مادر وكودك را در كشور رو به افزايش برشمرد و افزود: در هر مركز درماني با واحد زايمان فعال به شيردهي در ساعت نخست و مراقبت كودكان زير دو سال با همراهي مادر توجه ويژهاي شده است.
وزير بهداشت با بيان اينكه در هر بيمارستان داراي بخش مراقبتهاي ويژه نوزادان اتاق شيردهي تعبيه شده است، افزود: بدين ترتيب تغذيه با شير مادر در حال تبديل به برنامهاي عمومي است.
دكتر لنكراني، حمايت همسران از مادران شيرده در محيط خانه و منزل را در تداوم و استمرار شيردهي ضروري دانست و در ادامه بر لزوم يك حركت همگاني در جهت ترويج تغذيه با شير مادر تاكيد كرد و يادآور شد: هم اكنون هزاران پزشك، پرستار و ماما دورههاي تخصصي تغذيه با شير مادر را طي كردهاند.
وي با اشاره به وجود قوانين حمايتي و تشويقي كافي در زمينه تغذيه با شير مادر در كشور گفت: در تدوين بستههاي خدمت در مراقبتهاي بهداشتي به ترويج تغذيه با شير مادر توجه ويژهاي شده است.
وزير بهداشت ماحصل برگزاري جلسات اين چنيني را فرهنگسازي برشمرد و يادآور شد: هر پنج سال يكبار ارزيابي كشوري به لحاظ ميزان تغذيه با شير مادر به انجام ميرسد كه بر اساس ارزيابي مقايسهاي در سال 79 و 84 اين شاخص به دلايل مختلفي از رشد نزولي برخوردار بوده است حال آن كه بررسيهاي مقطعي از سال 84 به بعد حاكي از اقبال بيشتر خانوادهها در بحث تغذيه انحصاري با شير مادر تا شش ماه است.
دكتر لنكراني عزمي همه جانبه براي فرهنگ سازي در اين زمينه را الزامي دانست و افزود: نتايج بررسيهاي سه دهه اخير نشان از افزايش ميزان تغذيه با شير مادراست.
وي در خصوص فوايد تغذيه با شير مادر و شروع آن در ساعت نخست پس از تولد گفت: شير مادر در كاهش ميزان بروز بيماريهاي غير واگير اعم از چاقي، ديابت (حداقل تا 60 درصد) قلب و عروق و سرطانها موثر است. اين در حالي است كه نتايج بررسيهاي ديگر هم نشان ميدهد كه در شيرخوار تغذيه شده با شير مادر عفونتهاي تنفسي تا 6 برابر، عفونت گوش تا 60 درصد، سپتي سمي تا صد در صد كاهش مييابد.
وزير بهداشت به باورهاي ديني در اين زمينه اشاره كرد و افزود: شيردهي سبب تحكيم روابط عاطفي بين مادر و نوزاد ميشود و با حمايتهاي همگاني و همه جانبهاي به لحاظ قانوني در محيط كار به لحاظ فرهنگي در خانوادهها براي تشويق و ترويج تغذيه با شير مادر فراهم شود.
دكتر لنكراني با بيان اين كه در نتيجه حركتي پرتلاش در سه سال اخير موضوع تغذيه با شير مادر از انحصار فكري فراتر رفته و به يك گفتمان عمومي در تمام ارگانها تبديل شده است،در پايان يادآور شد: براي ترويج تغذيه با شير مادر به عزمي همگاني نياز است.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]