واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: نشریه دیسکاوری با رو به پایان گذاشتن سال ۲۰۱۰ میلادی انتشار ترینهای سال گذشته را آغاز کرده و لیستی از برترین رکوردهای سال رو به پایان میلادی را منتشر کرده است.
هر سال که می گذرد، صدها و شاید هم هزاران رکورد در زمینه های مختلف در جهان شکسته می شود از مهندسی گرفته تا معماری و هوا فضا. نشریه دیسکاوری هفت مورد از شگفت انگیزترین رکوردهای جهان در سال ۲۰۱۰ را منتشر کرده است:
بزرگترین کشتی کروز:
در ۱۳ نوامبر سال ۲۰۱۰ کشتی متعلق به شرکت بین المللی کارائیب رویال به نام "Allure" از فنلاند به خانه خود در فلوریدا رسید. این کشتی خواهر کشتی غول پیکر دیگری به نام "Oasis" است که از سال ۲۰۰۹ بر روی آب دریاها شناور است.
این دو کشتی از بسیاری از جنبه ها با یکدیگر برابرند: هر دو در حدود ۶۵ متر از سطح دریا ارتفاع داشته و از ۱۶ عرشه و فضایی برای پذیرایی از پنج هزار و ۴۰۰ نفر برخوردارند.
همچنین تعداد کارمندان این دو کشتی بالای دو هزار نفر است.
همچنین طول هر دو این کشتی ها ۳۶۰.۸۸ متر است اما از نظر فنی Allure در حدود ۶ سانتیمتر از Oasis بلندتر است و همین اختلاف اندک کشتی Allure را به بزرگترین کشتی مسافرتی کروز در جهان تبدیل کرده است.
بلندترین ساختمان جهان:
درهای برج دبی یا برج خلیفه در ژانویه سال ۲۰۱۰ به روی عموم گشوده شد.
ارتفاع این سازه غول پیکر ۸۲۷.۸۳ بوده و بیش از ۱۶۰ طبقه دارد، بیشترین تعداد طبقاتی که تا به حال در بلندترین ساختمانهای جهان به ثبت رسیده است.
این برج نه تنها منجر به کوتاه نشان دادن دیگر ساختمانهای همسایه شده بلکه از رکورد دار پیشین بلندترین ساختمان جهان، برج تایپه ۱۰۱ در تایوان ۳۲۰ متر بلندتر است.
سریعترین قطار جهان:
قطار CRH ۳۸۰A با نام مستعای هارمونی در دوره ای آزمایشی در اوایل دسامبر ۲۰۱۰ توانست به سرعت ۴۸۶ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. این سرعت در حدود ۶۴ کیلومتر بر ساعت بالاتر از سرعتی است که هارمونی در دوره آزمایشی خود در سپتامبر سال جاری انجام داد.
چین مالک بزرگترین شبکه ریلهای قطارهای پرسرعت در جهان است که طول آنها روی هم رفته به ۷ هزار و ۵۴۷ کیلومتر می رسد و این کشور قصد دارد طول ریلهای راه آهن خود را تا سال ۲۰۲۰ به ۱۵ هزار و ۹۹۸ کیلومتر افزایش دهد.
بر اساس گزارش اکونومیک تایمز چین در حال مطالعه و ساخت قطارهایی است که سرعت آنها برابر ۶۰۰ کیلومتر بر ساعت است.
سریعترین هواپیمای جهان:
هواپیمای بدون سرنشین و آزمایشی X ۵۱A Waverider متعلق به نیروی هوایی آمریکا بوده و در ۲۶ می سال جاری توانست برای مدت سه دقیقه با سرعتی ۶ برابر سریعتر از سرعت صوت پرواز کند، سرعتی برابر ۶ هزار و ۴۳۷ کیلومتر بر ساعت!
دستیابی به چنین سرعتی با کمک موتور راکتی این هواپیما امکان پذیر شده است که بر خلاف موتورهای جت معمول که از کمپرسورهای چرخشی برای فشرده سازی هوا به درون موتور استفاده می کند، این موتور مافوق صوت هیچ قطعه متحرکی نداشته و تنها سرعت مافوق صوت و ویژگی های آیرودینامیکی با فشرده سازی هوا به درون موتور منجر به شکل گیری چنین سرعتی می شوند.
این به آن معنی است که این موتور می تواند به جای حمل اکسیژن آن را از اتمسفر جذب کرده و از آن برای احتراق استفاده کند.
پر سرعت ترین اَبَررایانه جهان:
کنفرانس بین المللی اََبَررایانه در دوم نوامبر سال ۲۰۱۰ اَبَررایانه "تیانهه ۱" (تیانهه به معنی کهکشان راه شیری) چین را به عنوان سریعترین ابررایانه جهان معرفی کرد.
این دستگاه از سرعت ثابت محاسباتی برابر دو هزار و ۷۰۵ تریلیون محاسبه یا ۲.۵۰۷ پتافلاب بر ثانیه برخوردار است.
سال گذشته رایانه جاگوار سازمان انرژی آمریکا این عنوان را با سرعتی برابر ۱.۷۵ پتافلاب بر ثانیه به خود اختصاص داده بود. جاگوار اکنون دومین اَبَررایانه جهان است.
کوچکترین باطری جهان:
این ابداع به هر چیزی می تواند شباهت داشته باشد، به جز ابزاری که بتواند انرژی تولید کند! شاید این به آن دلیل است که این ابزار کوچکترین باطری جهان است که البته هنوز در مرحله آزمایشی به سر می برد. این باطری رشته ای از آند اکسید قلع و کاتد اکسید کبالت لیتیوم است که در مایع الکترولیتی یونی معلق است.
این باطری توسط "ژیانیو هوآنگ" و با هدف بررسی جریان در باطری ها ابداع شده تا وی بتواند به دلیل شکل گیرفتن مدار کوتاه در باطری ها که منجر به کاهش طول عمر آنها می شود، پی ببرد.
این تصویر باطری را در حالت شارژ شده نشان می دهد که در آن ذرات شارژ شده یا یونها در طی نانو کابلی حرکت کرده و منجر به کشسانی کابل و ایجاد خمیدگی در آن می شود.
اطلاعات به دست آمده از بررسی عملکرد این باطری می تواند در نهایت منجر به تولید باطری هایی شود که بروز نقص در آنها به کمترین حد ممکن خواهد رسید.
کوچکترین انیمیشن استاپ موشن جهان:
فیلم "نقطه" توسط شرکت فیلمسازی ساخته شده است که انیمیشن خمیری "والاس و گرومیت" را ساخته است اما در این فیلم به جای استفاده از عروسکهای خمیری از چاپگر سه بعدی برای خلق شخصیتها استفاده کرده تا نقطه های مختلفی را با اشکال متفاوت در موقعیتهای متنوع قرار دهد.
فیلمساز در این انیمیشن که به سبک استاپ موشن ساخته شده از دوربین یک گوشی تلفن همراه N۸ نوکیا استفاده کرده است که به یک "سل اسکوپ"، میکروسکوپی با قابلیت نصب بر روی گوشی تلفن همراه مجهز بوده است.
روزانه تنها چهار ثانیه از این فیلم تصویربرداری می شد و زمانی که در سپتامبر ۲۰۱۰ این فیلم به نمایش درآمد در کتاب رکوردهای گینس به عنوان کوچکترین انیمیشن استاپ موشن جهان به ثبت رسید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]