تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا توكل كند، خداوند هزينه او را كفايت مى كند و از جايى كه گمان نمى برد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836860990




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شیوه‌های تأثیر موسیقی


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: سال ۱۹۲۰ مطالعات گوناگونی به بررسی تأثیرات موسیقی بر عملکرد تن و روان پرداخته‌اند: نخستین گروه پژوهش‌ها توسط ولد (۱۹۱۶) و دیسرنز (۱۹۲۳) انجام شد، که اثر موسیقی بر سیستم اعصاب مرکزی (CNS) را نشان داده است.

در پژوهشی دیگر دای نو (۱۹۷۷) و هدج (۱۹۸۰) صورت گرفت. این دو پژوهشگر، اثربخشی موسیقی محرک و آرام بخش را بر واکنش‌های اعصاب خودکار مانند ضربان قلب، نبض، فشارخون، تنفس، واکنش‌های پوستی و عضلانی و امواج مغزی بررسی کردند. آنها در پایان دریافتند که موسیقی آرام‌بخش میزان ضربان قلب و نبض و فشار خون را کاهش می‌دهد و از اضطراب و نگرانی می‌کاهد.

یافته‌های این پژوهشگران توسط جکبسون (۱۹۷۴) و ولپه۶ (۱۹۶۵) تایید شد. گلدشتاین۷ (۱۹۸۵) به بررسی تأثیر موسیقی انتخابی بر سیستم لیمبیک و مرکز کنترل عصبی خودکار پرداخته و آن را در تحریک این منطقه و تسکین رفتار نشان داد (زاده محمدی، ۱۳۸۱).

از آنجا که موسیقی باعث ارتباط کلامی و غیرکلامی، ابزاری برای بیان خود و احساس خودارزشمندی است، فرد را به سمت ارتباط با دیگران کشانده، انگیزش‌هایی را که باعث پیوستن به گروه می‌گردد، فراهم می‌کند.دومین گروه مطالعات، اثر موسیقی را بر بیوشیمی و هورمون‌های بدن نشان می‌دهد. پژوهشگرانی همچون ریدر۸، فلود۹، کیرک پاتریک۱۰، به مطالعه تأثیر موسیقی همراه با آرام سازی، روی کاهش هورمون استرس پرداختند.

هانسر۱۱ (۱۹۸۵) تأثیر موسیقی روی هورمون‌ها و کاهش درد و تنش‌های بدنی و در نهایت، آرامش روانی را مطالعه نمود(زاده محمدی، ۱۳۸۱). سومین گروه مطالعات، اثر موسیقی را بر واکنش‌های عضلانی و حرکتی نشان دادند. پژوهشگرانی چون آلرون و سیلور۱۲ (۱۹۶۳)، دای نو (۱۹۷۷)، هولد زورت (۱۹۷۴)، آبلر۱۳ (۱۹۸۰)، اسکارتلی۱۴ (۱۹۶۶) و سیرز۱۵ (۱۹۶۶)، تأثیر موسیقی را بر افزایش واکنش‌های حرکتی و عضلانی از جمله خمیدگی، کشیدگی، انعطاف، چرخش‌ها و الگوهای دورانی اندام، تغییر الگوهای اندام، کنترل‌های حرکتی و هماهنگی حرکتی را نشان دادند(زاده محمدی، ۱۳۸۱). چهارمین گروه مطالعات به بررسی اثرات جامعه‌شناختی موسیقی پرداختند.

گاستن(۱۹۶۸) موسیقی را جزء رفتارهای ضروری و ذاتی انسان دانسته و آن را نیازی زیباشناختی می‌داند. لاتوم (۱۹۸۱) و سیرز (۱۹۶۸) نیز معتقدند، از آنجا که موسیقی باعث ارتباط کلامی و غیرکلامی، ابزاری برای بیان خود و احساس خودارزشمندی است، فرد را به سمت ارتباط با دیگران کشانده، انگیزش‌هایی را که باعث پیوستن به گروه می‌گردد، فراهم می‌کند(پترز، ۱۳۸۰).

برررسی مطالعاتی از این دست، نمایانگر تأثیر موسیقی در میدان‌های زیست‌شناختی، روان‌شناختی و جامعه‌شناختی و به عبارت دیگر نشان دهنده الگوی زیستی- روانی- اجتماعی می‌باشد. این الگو برگرفته از نظریه عمومی سیستم‌ها در دهه ۱۹۵۰ و به توسط برتالانفی بوده و به روش نظام‌های یکپارچه و وحدت‌گرا به آدمی می‌نگرد. کاربرد زیست‌شناختی آن توسط، ون برتالانفی و ویس۴ و به عنوان یک نظریه پزشکی توسط جورج انگل۵ و با همکاری شوارتز۶ مطرح گردید.

مفهوم اصلی این نظریه از این قرار است که، طبیعت همانند یک پیوستار آراسته و سلسله‌مند، سامان یافته است. در این الگو هیچ چیز در انزوا و تنهایی به سر نمی‌برد و هر سیستم تحت تأثیر سایر سیستم‌هاست(گودمن، ۱۹۹۱).

دانشکده روان‌شناسی دانشگاه کیل۷ انگلستان در معرفی زمینه‌های روان‌شناسی موسیقی به مواردی همچون فرآیندهای شناختی در اجرای موسیقی، انگیزش و هیجان، نفوذهای اجتماعی در رفتار اجتماعی و زمینه‌های زیست‌شناختی و عصب‌شناختی موسیقی اشاره می‌کند که توجه این رشته به جنبه‌های زیستی‌روانی‌اجتماعی موسیقی را نشان می‌دهد(۲۰۰۱).

موسیقی درمانی در نظام پزشکی مکمل و جایگزین۸
تا کنون طبقه‌بندی‌های گوناگونی توسط مراجع دانشگاهی و دولتی و نیز سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای نظام خدمات پزشکی مکمل و جایگزین ارایه شده است که هر کدام قابلیت‌های خاصی دارد.

در یکی از تقسیم بندی‌های CAM به مداخلاتی همچون هیپنوتیزم و تصویرسازی ذهنی، مدی‌تیشن، درمان‌های مذهبی، یوگا و در نهایت هنردرمانی و موسیقی درمانی در طبقه‌ای تحت عنوان مداخلات ذهن- بدن۹ اشاره شده است.

با نگاهی روش شناسانه به این مداخلات، درمی‌یابیم که در پس پیشینه‌های تاریخی و فلسفی این رهیافت‌های درمانی، مبانی روش شناختی مشترکی وجود دارد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن