واضح آرشیو وب فارسی:قدس: اعتراف ديرهنگام پرتيراژترين روزنامه صهيونيستي ؛ آمريكا نوميدانه به دنبال تنظيم روابط خود در خاورميانه است
خبرگزاري قدس:روزنامه صهيونيستي «يديعوت آحارونوت» در سرمقاله خود با اشاره به شكست كامل طرح بوش مبني بر مقابله ميانه روها عليه تندروها در خاورميانه، اعتراف كرد كه جنگ 33 روزه را با تأييد آمريكا و كشورهاي عربي به اصطلاح ميانه رو عليه لبنان تدارك ديد و دو سال پس از اين جنگ، آناني كه پيروز شدند، ايران، سوريه، حزب ا... و حماس بودند و آمريكا، اسرائيل و كشورهاي ميانه رو عرب در صف شكست خوردگان قرار گرفتند.
پرتيراژترين روزنامه اسرائيلي نوشت: روند سياست خاورميانه از زمان سخنراني جرج بوش، رئيس جمهور آمريكا در ژانويه 2002، در مورد «محور شر» تاكنون دچار تغييرات ريشه اي متعددي شده است. ايده تشكيل يك گروه «ميانه رو» در مقابل «گروه تندرو» و شكست تندروها كه بر اساس آن اسرائيل و كشورهاي عربي و در رأس آنان مصر و عربستان در يك صف واحد قرار مي گرفتند، با ناكامي همراه شد.
تندروها كه گمان مي رفت به دنبال مجازاتها و تحريمهاي اقتصادي، انزواي سياسي و عملياتهاي نظامي شكست بخورند، پيروز شدند و همچنان باقي مانده اند.
جنگ اسرائيل با حزب ا... كه با تأييد آمريكا و جبهه ميانه روي عربي همراه بود نيز نتوانست موفقيت بزرگي براي اسرائيل كسب كند. حزب ا... علاوه بر اين كه امروز از نظر نظامي نسبت به گذشته قوي تر شده، از نظر جايگاه سياسي نيز نسبت به قبل از سال 2006، تقويت و تحكيم شده است. نصرا... نيز با در هم تنيدن رشته هاي سياسي، ديني و ملي در لبنان، امروز به رهبري تبديل شده كه دولت هيچ مخالفتي با آن ندارد.
از سوي ديگر، همه چيز نيز بر وفق مراد همكار و مدافع سوري حزب ا... يعني بشار اسد است. در حقيقت، مصر و عربستان اميدوار بودند كه سقوط سياسي بشار را نظاره گر باشند، اما اسد موفق شد خود را پس از ترور حريري، عقب نشيني از لبنان در سال 2005 و ميانجيگري براي انتخاب رئيس جمهور در لبنان، احيا كند. علاوه بر اين، مذاكرات غيرمستقيم با اسرائيل در تركيه و اطلاع وي از ضعف سياسي اولمرت و در نتيجه ناكام ماندن اين روند مذاكرات، موجب شد تا درهاي اروپا به روي وي گشوده شود. در راستاي تلاش مأيوسانه آمريكا براي ازسرگيري روابط در خاورميانه، به تازگي با ديدار ديويد ولش و رياض الداودي، مشاور حقوقي رئيس جمهور سوريه موافقت شد.
همچنين، آمريكا موضع خود مبني بر عدم مذاكره با ايران تا زماني كه تهران به غني سازي اورانيوم ادامه دهد را تغيير داد. مشاركت ويليام برنز در گفتگوي اروپايي- ايراني و نيت انتخاب و استقرار ديپلماتهاي آمريكايي در تهران براي نخستين بار پس از انقلاب اسلامي در سال 1979 به منزله تغيير سياست آمريكا در زمينه ايران بود و به منزله عدم حمله نظامي اسرائيل به ايران بود، زيرا در حالي كه آمريكا در باتلاق عراق و افغانستان فرو رفته است، به دنبال باز كردن يك جبهه ديگر مخالف در جهان اسلام نيست.
هم اكنون بوش به خوبي واقف است كه سياست خارجي اش به شدت با شكست مواجه شده است. هر چند كه نمي توان مزاياي مجهز شدن و تقويت نظامي ايران و سوريه را ناديده گرفت. اين دو دولت كليد استقرار و امنيت در خاورميانه هستند. حضور آنان در لبنان به نوعي الزام آور و ضروري است.
از سوي ديگر، آنان در عراق نيز نقش دارند و قادرند در حماس و حزب ا... تغييرات عمده اي به وجود آورند. علاوه بر اين، ايران تنها راه در هم شكستن رؤياي آخرالزمان هسته اي در منطقه است.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]