واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: حضور 90 طلبه ممتاز در مدرسه علميه رضويه
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:مدرسه علميه رضويه از قديمي ترين مدارس علميه قم است كه طبق اخبار موجود، سفري كه امام علي ابن موسي الرضا(ع) به ايران داشته يك شب در اين مكان توقف كرده و از چاه آن مكان نيز آب برداشتهاند و هنوز آن چاه موجود است و به اين تناسب نام اين مدرسه را رضويه نهاده اند.
به گزارش روز دوشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" تاريخ تاسيس اين مدرسه مشخص نيست، اما با حروف ابجد روي سنگي كه پشت درب مدرسه قرار دارد تعمير آن به 450 سال قبل برمي گردد.
اين مدرسه بسيار بزرگتر از حال حاضر بوده كه با ايجاد خيابان در اين محل، قسمت عظيمي از آن تبديل به خيابان شده است.
در اين مدرسه بزرگاني همچون آيت الله بهاءالديني و آيت الله مشكيني پرورش يافته اند.
اين مدرسه به بركت قدوم مبارك امام علي ابن موسي الرضا (ع) يكي از بهترين مدارس علميه قم است كه در حدود 12 سال از لحاظ علمي، تحصيلي، تربيتي رتبه اول را در ميان مدارس علميه قم از آن خود كرده و بعد از انقلاب بيش از چهار هزار طلبه از اين مدرسه فارغ التحصيل شده اند.
حجت الاسلام كاظمي مدير اين مدرسه با بيان فعاليتهاي علمي و آموزشي اين مدرسه گفت: مدرسه علميه رضويه در شش پايه تحصيلي با 220 طلبه و 35 استاد يكي از بهترين مدارس علميه قم است كه از اين طلاب تعداد 100 نفر در خوابگاه حضور دارند و بقيه آنها يا متأهل هستند و يا در قم ساكن هستند.
وي افزود: مدرسه رضويه يكي از مدارسي است كه اساتيد و مدير آن ارتباط نزديكي با طلاب دارند و تمامي راهنماييهاي علمي و آموزشي را براي طلاب انجام مي دهند.
حجت الاسلام كاظمي يادآورشد: ارتباط مدير اگر با طلاب جامع باشد بسيار سازنده است و امروز اين ضرورت در حوزه احساس مي شود و نبايد مديريت ظاهري باشد و به اعداد و ارقام اكتفا شود.
وي با اشاره به وجود 200 هزار جلد كتاب و كتابهاي خطي در كتابخانه مدرسه علميه رضويه گفت: كتابخانه اين مدرسه بسيار مجهز و داراي يك مركز مطالعه است و تمام كتابهاي آن ليست شده و طلاب با استفاده از رايانه موجود در كتابخانه به راحتي مي توانند به كتاب مورد نياز دسترسي پيدا كنند.
مدير مدرسه علميه رضويه با اشاره به فعاليت طلاب در تابستان خاطرنشان كرد: در گذشته مدرسه علميه رضويه اردوهاي علمي، آموزشي و تفريحي براي طلاب تشكيل مي داد، ولي با متمركز شدن اين اردوها در مديريت مدارس قم ديگر ما مستقلا اردو نداريم و طلاب را به امور مدارس جهت شركت در اردو ها و طرحهاي تابستاني معرفي ميكنيم.
حجت الاسلام كاظمي با بيان فعاليتهاي پژوهشي اين مدرسه در طول سال تحصيلي گفت: طلاب پايههاي اول تا سوم درحد طرح شهيد مطهري و تحقيقات قرآني، نهج البلاغه و احاديث به مطالعه و تحقيق مي پردازند.
وي افزود: اصل پژوهش كه طلبه بتواند پژوهش محور باشد لازم است و در اين زمينه بايد به طلاب ارائه طريق كرد تا دنبال كارهاي پژوهشي بروند و اگر اساتيد تمام مقدمات پژوهشي را براي طلاب آماده كنند، آنها نخواهند توانست محقق بار بيايند و بايد سيره علماي گذشته را در اين موضوع پياده كرد.
مدير مدرسه علميه رضويه فعاليتهاي واحد مشاوره را بسيار خوب ارزيابي كرد و گفت: در واحد مشاوره اساتيد در امور مختلف راهنماييهاي علمي، آموزشي و خانوادگي را به طلاب مي كنند كه بسياري از مشكلات خانوادگي طلاب به خاطر مشاوره و راهنمايي آنان برطرف مي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به حضور فعال بسيج مدرسه رضويه در عرصه هاي مختلف افزود: بسيج مدرسه رضويه يكي از فعالترين مدارس علميه است كه اكثر طلاب اين مدرسه عضو بسيج هستند و فعاليتهاي خوبي در همه زمينه ها دارند وحضور آنان در عرصه هاي سياسي بسيار چشمگير بوده است.
حجت الاسلام كاظمي خاطرنشان كرد: اين مدرسه در حال حاضر بيش از 95 طلبه ممتاز دارد كه مدرسه براي تشويق آنان كمك هزينه تحصيلي و يا اقلام فرهنگي در اختيار آنها قرار مي دهد.
وي طلاب مدرسه رضويه را يكي از مدارس فعال در مبارزات عليه رژيم طاغوت و همچنين جنگ تحميلي بيان كرد و افزود: اين مدرسه 170 شهيد تقديم انقلاب كرده كه هر سال با حضور خانواده هاي شهدا براي معرفي آنها به نسل جوان، يادواره شهدا دراين مدرسه برگزار مي شود.
مدير مدرسه علميه رضويه، حفظ سيره علماي گذشته را بسيار ضروري دانست و گفت: حوزه نبايد به سبك دانشگاه در بيايد و آماري كار كند، بلكه بايد روش علماي گذشته را حفظ كرده، زيرا همان روش، بزرگاني مانند حضرت امام خميني (ره)، شهيد مطهري و مقام معظم رهبري را تحويل جامعه داده و همه علماي حاضر ثمره همين حوزه هستند.
وي در مورد تحول در حوزه يادآور شد: ما نواقص گذشته حوزه را رفع نكرده، دنبال روش جديد هستيم، ابتدا بايد آن را برطرف كرد تا قدمهاي بعدي براي تحول برداشته شود.
حجتالاسلام كاظمي گفت: ما كار گذشتگان را مورد مناقشه قرار داديم در حالي كه كار جديدي نيز تاسيس نكرده ايم كه اين بزرگترين نقص حوزه است و بايد از نخبگان حوزه براي كارهاي گروهي استفاده شود تا تحول بتواند ايجاد شود.
مدير مدرسه علميه رضويه افزود: حوزه بايد گروه هاي متعدد تحقيقي در همه زمينه ها از جمله متون درسي حوزه تشكيل دهد و تنها به تشكيل جلسه اكتفا نكند بلكه شعارها را به عمل برساند كه اين همان دغدغه مقام معظم رهبري است.
حجتالاسلام كاظمي گفت: اگر برنامه هاي حوزه در يك جا متمركز شود و طلاب براي انجام كار خود متحير نباشند و براي كار كوچكي مجبور به صرف وقت زياد نشوند گامي در راه تحول برداشته خواهد شد./05/120
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]