واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: مستند فاخر قالی آذربایجان، ورقی از اسناد تاریخ قالی منطقه است
تاریخ درج خبر : دوشنبه, 13 دي 1389 منبع خبر: روابط عمومی اتحادیه قالی تبربز
به گزارش روابط عمومی اتحادیه قالی تبریز: مهندس صادق نجفی در این آیین گفت: ماندگاری تاریخ، فرهنگ و تمدن در هر کشور به دست هنرمندان آن کشور صورت میگیرد و قالیبافان نیز از جمله زنده نگه دارندگان فرهنگی کشورمان هستند.
وی ضمن قدردانی از عوامل ساخت مستند قالی آذربایجان گفت: تهیه فیلم های مستند از قالی و مراحل تولید آن به عنوان ورقی از اسناد تاریخ قالی منطقه به شمار می رود.
رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان شرقی ادامه داد: پخش این مستندها در شبکه های مختلف جهانی میتواند اشاعه دهنده فرهنگ استفاده از قالی باشد و به نوعی زمینه را برای حضور قالی کشور و بالاخص آذربایجان شرقی را فراهم نماید.
رئیس کمیته فرش استان تصریح کرد: با وجود تمامی مشکلات و حضور برخی از کشور های دیگر نیز در زمینه تولید قالی در جهان هنوز قالی ایرانی رتبه اول را در بازارهای جهان دارد و در این بین آذربایجان شرقی از جایگاه ممتازی برخوردار است.
رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان شرقی گفت: سالانه 600 میلیون دلار قالی از کشور صادر میشود که سهم ایران از بازار قالی جهان 50 الی 60 درصد میباشد و سهم آذربایجان شرقی 40 درصد از مجموع صادرات کل کشور است.
صادق نجفی افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته و پیگیری های که از سوی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برای اجرای مصوبات مجلس در خصوص بیمه تأمین اجتماعی قالیبافان صورت گرفته است و اختصاص ردیف های اعتباری ویژه به هنر _ صنعت قالی، امیدواریم شاهد رشد روز افزون تولید و صادرات قالی کشور باشیم.
در ادامه این آیین، مدیر کل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه نمایش فرهنگ و تاریخ کشور و استان از رسالت های مهم صدا و سیمای مرکز استان است، گفت: در راستای شناساندن هنر _ صنعت قالی تاکنون 15 فیلم مستند در خصوص قالی تهیه و تولید شده است و برنامه رادیویی ایلمک سسی بطور منظم هر هفته در دو نوبت از صدای استان پخش می شود.
علی نواداد در ادامه با اشاره به وجود پتانسیل های بالا در استان گفت؛ هم اکنون نیز در حال بررسی طرح برای مستند 10 قسمتی جدیدی برای تولید می باشیم.
سپس رئیس اتحادیه تولیدکنندگان بافندگان قالی شهرستان تبریز، در سخنانی خواستار تولید کلیپ هایی با موضوع قالی به زبان های مختلف برای بازار های هدف شد.
اسماعیل چمنی با اشاره به اینکه هم اکنون 500 هزار نفر در آذربایجان شرقی از هنر _ صنعت ارتزاق می کنند، افزود: چرا قوانین مصوب مجلس در خصوص بیمه قالیبافی در این استان اجرایی نمی شود. بدین منظور وی خواستار برگزاری میزگردهای تخصصی با حضور کارشناسان و متخصصان امر در شبکه استانی سهند شد.
در ادامه این آیین دست اندرکاران ساخت مجموعه مستند فاخر قالی آذربایجان مورد تقدیر قرار گرفتند و لوح های سپاسی به رسم یاد بود از طرف سازمان بازرگانی استان دریافت داشتند.
در اين آيين كه با پخش بخش هايي از مجموعه مستند قالي آذربايجان همراه بود، جمعي از هنرمندان پيشكسوت قالی استان نيز حضور داشتند و به بيان ديدگاه ها و خواسته هاي خود پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]