واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: آخرين نقشه مرد كلاهبردار، دريافت وام 20ميليارد توماني با استفاده از مدارك جعلي بود.اين مرد از 8سال قبل با راهاندازي شركتهاي كاغذي از مردم كلاهبرداري ميكرد و توانسته بود بيش از 15 ميليارد تومان به جيب بزند.2سال پيش، با شكايت زن جواني از يك مرد شياد، پروندهاي پيش روي پليس قرار گرفت كه از فعاليت يك كلاهبردار هزار چهره حكايت داشت.
زن شاكي مدعي بود: مردي كه خود را علي- گ معرفي ميكرد يكي از واحدهاي مسكونيام را بهعنوان دفتر كارش اجاره كرد. او مدعي بود صاحب شركت واردات و صادرات خوراك دام و طيور است و بعد از مدتي با ادعاي اينكه سود خوبي نصيبم خواهد شد، وسوسهام كرد در شركتش سرمايهگذاري كنم.
من كه فريب حرفهاي اين مرد را خورده بودم، 10 ميليون تومان براي سرمايهگذاري در شركت به او پرداخت كرده و در ازاي آن يك چك دريافت كردم. اما يك روز بعد از پرداخت اين پول، متوجه شدم كه مرد جوان، شبانه، خانهام را تخليه كرده و ناپديد شده است.
آن روز وقتي به بانك رفتم فهميدم چكي كه وي به من داده بلامحل است و من در دام يك كلاهبردار حرفهاي گرفتار شدهام. با اين شكايت، تحقيقات براي شناسايي و دستگيري متهم شروع شد تا اينكه چند ماه بعد شكايت تازهاي مطرح شد.
اين بار هم مالباخته زن جواني بود كه ادعا ميكرد فردي به نام علي-گ دست به كلاهبرداري ميليوني از وي زده است. اين زن به ماموران گفت: با علي از طريق يكي از همكارانم آشنا شدم. او مدعي بود در كار خريد و فروش ارز است و با سرمايهگذاري در شركت او ميتوانم به سود هنگفتي دست پيدا كنم.
براي همين در ازاي دريافت چك 40 ميليون توماني، 42000 دلار به او دادم تا هر ماه سود آن را به من پرداخت كند اما وي بعد از دريافت دلارها ناپديد شد. وقتي به بانك رفتم متوجه شدم چكي كه او به من داده بلامحل است و من فريب وي را خوردهام.
پليس كه متوجه شده بود هردو كلاهبرداري از سوي يك نفر صورت گرفته است، تحقيقات براي دستگيري اين مرد را ادامه داد. اين در حالي بود كه طي ماههاي ديگر شاكيان ديگري كه با اميد سرمايهگذاري در شركتهاي كاغذي متهم، همه سرمايهشان را از دست داده بودند به اداره آگاهي مراجعه و از او شكايت كردند.
بررسيها نشان ميداد كه متهم براي عملي كردن كلاهبرداريهايش با ثبت شركتهاي كاغذي و استفاده از مدارك جعلي در بانكها، حساب باز ميكرد و از اين طريق دستهچك ميگرفت. سپس به بهانه سرمايهگذاري در شركتهاي كاغذياي كه راهانداخته بود از طعمههايش كلاهبرداري ميكرد.
با اين اطلاعات، ماموران عكس متهم را كه از
طريق شاكيان به دست آورده بودند در اختيار تمامي بانكها قرار دادند تا درصورت مراجعه وي به آنجا، شناسايي شود. مدتي بعد يكي از شهروندان تهراني كه براي برداشت پول از حسابش به يكي از بانكها رفته بود، با ديدن عكس متهم روي ميز كارمند بانك، او را شناخت. وي سپس به اداره آگاهي رفت و مدعي شد كه متهم تحت تعقيب، جواني به نام عليرضاست و وي او را بهخوبي ميشناسد.
با اطلاعاتي كه اين مرد در اختيار پليس قرار داده بود، تحقيقات براي دستگيري مرد كلاهبردار وارد مرحلهاي تازه شد. اين تحقيقات تا آنجا پيش رفت كه ماموران متوجه شدند عليرضا در حال طرح نقشه يك كلاهبرداري ميلياردي است. بررسيها نشان ميداد كه او با فريب يك شركت خودروسازي، قصد دريافت وام 20 ميليارد توماني از يكي از بانكها را دارد.
متهم حتي براي اين كار، اسناد جعلي برجي در اصفهان را بهعنوان ضمانت به بانك ارائه كرده و قرار بود بهزودي وام ميلياردي را دريافت كند. با اين اطلاعات، ماموران، راهي بانك مورد نظر شدند و به اين ترتيب از دادن وام ميلياردي به مرد كلاهبردار جلوگيري شد.
تيم تحقيق در ادامه با اطلاعاتي كه از بانك به دست آورده بود مخفيگاه متهم را در همدان شناسايي و با عزيمت به آنجا، وي را دستگير كرد. عليرضا بعد از انتقال به اداره آگاهي به كلاهبرداريهاي سريالي اعتراف كرد و گفت: از 8 سال قبل تا حالا دست به اين كار ميزدم و در اين مدت توانستم با فريب بيش از 150 نفر، 15 ميليارد تومان از آنها كلاهبرداري كنم.
سرهنگ محمديان، رئيس پليس آگاهي پايتخت، با بيان اين خبر گفت: بررسيها نشان ميدهد كه متهم هنگام راهاندازي شركتهاي كاغذي خود، از جمله سرمايهگذاري در مورد توليد و تأمين قطعات خودرو يا راهاندازي كارخانه قند، از كارشناسان و متخصصان اين رشتهها كمك ميگرفته تا هيچكس نتواند به وي مشكوك شود.
وي ادامه داد: اگر افراد حقيقي يا سازمانهاي خصوصي و دولتي درخصوص مدارك و اسنادي كه اين مرد به آنها ارائه ميداد بيشتر دقت ميكردند، وي به همين راحتي نميتوانست 8 سال به فعاليتهاي مجرمانهاش ادامه دهد و ميلياردها تومان از مردم كلاهبرداري كند. وي از شاكيان احتمالي خواست براي طرح شكايت به پايگاه چهارم آگاهي يا شعبه دوم بازپرسي در دادسراي ناحيه 4 مراجعه كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]