واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: بررسي مجموعه تلويزيوني مرگ تدريجي يك رويا (2) اكبر عالمي: اميدوارم «مرگ تدريجي يك رويا» در غرقاب تقابل سنت و مدرنيته نيفتد
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: اكبر عالمي منتقد سينما و تلويزيون گفت: اميدوارم سريال «مرگ تدريجي يك رويا» در آن غرقابي گرفتار نشود كه بخواهد همه چيز را با يك سناريو از پيش طرح شده اوليه بكوبد.
اكبر عالمي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگارگروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" در خصوص ورود كارگردانان سينما به تلويزيون گفت: استنباط من اين است كه اگر كسي بخواهد از سينما به تلويزيون بيايد بيشتربايد به دنبال آن باشد كه اثري ماندگارخلق كند و كارگرداناني مانند كيانوش عياري، كمال تبريزي و حاتمي كيا ثابت كردند كه ورود كارگردانان سينما به تلويزيون باعث به وجودآمدن آثار ارزشمند و ماندگار مي شود.
وي ادامه داد: همكاري كارگردانان سينمايي با تلويزيون مي تواند سليقه ساز باشد و در ارتقاء سريال هاي تلويزيوني تاثير بسزايي داشته باشد.
عالمي با اشاره به وسواس فعالان حوزه سينما گفت: آن ها براي آثارشان وقت بيشتري مي گذارند و دائما دغدغه خلق يك اثر ماندگار را دارند و اين آرزوي هر هنرمندي است كه در عرصه تلويزيون و سينما اثري را خلق كند كه دوام بيشتري داشته باشد و در نهايت ماندگار شود.
وي پيرامون اين مساله كه آيا سريال «مرگ تدريجي يك رويا» به نوعي مكمل فيلم «ستاره مي شود» بوده (به اين معنا كه در اين فيلم هم جيراني برخوردي غير متعارف با زناني داشته كه قصد بازيگر شدن در سينما را دارند و در مرگ تدريجي يك رويا هم نويسنده زن را در آماج حمله قرار مي دهد) چرا فريدون جيراني چنين سفارشي را پذيرفته است اظهار داشت: من اين سريال را پيگيري نكرده ام اما بر اساس شنيده ها مي توانم بگويم اگر يك شبكه تلويزيوني در ايران را با يكي از شبكه هاي تلويزيوني مشهور دنيا مقايسه كنيم اداره كردن يك شبكه تلويزيوني در ايران صدها مرتبه سخت تر از اداره كردن يك شبكه تلويزيوني خارج از كشور است آنچنان كه ساختن يك سريال در يك شبكه اروپايي صدها مرتبه آسان تر از ساخت سريال در يك شبكه ايراني است.
اين منتقد سينما و تلويزيون در پاسخ به خبرنگار ايسكانيوز مبني بر اينكه چرا فريدون جيراني تصميم به ساخت چنين سريالي گرفت تصريح كرد: هيچ كس نمي تواند براي هنر مانند رياضي يك فرمول بنويسد و اصرار كند اين فرمول درست است.
عالمي خاطر نشان كرد: مبحث سنت و مدرنيته در اصل يك بحث جامعه شناختي ارزشمند است كه نويسندگان، هنرمندان، سخنوران و دانشمندان بايد به آن بپردازند،اما اينكه بعدا چگونه بر اساس ذائقه آنتن، ذائقه اي كه خودشان با يك پيش فرض براي آن تعيين مختصات مي كنند و بر اساس آن مي نويسند بتوان اين مساله را نشان داد جاي بحث دارد.
وي افزود:اميدوارم سريال «مرگ تدريجي يك رويا» در آن غرقابي گرفتار نشود كه بخواهد همه چيز را با يك سناريو از پيش طرح شده اوليه بكوبد.
عالمي در ادامه گفت: در عين حال كه همه سنت ها خوب هستند توجه به اين مسئله ضروري است كه تمام آنچه كه مدرنيته همراه خود آورده قابل بحث است زيرا مدرنيته آسايش را به ارمغان آورده و موجب بازنگري در رفتار و كردار ما شده است.
اين منتقد سينما در پايان گفت: جهان در يك جريان توفنده به سمت مدرنيته پيش مي رود و اين جريان داراي مختصاتي است كه بعضي خوب و بعضي بد است و اميدوارم سريال از اين جريان به سلامت عبور كند./120
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]