واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گفتوگوباسرپرست دادسراي جرايم پزشكي: با تبليغات كاذب برخورد شود جراحي زيبايي بيشترين تخلف پزشكي است وزارت بهداشت موضوع ژلهاي تزريقي راپيگيري كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي
سرپرست دادسراي ويژه جرايم پزشكي، بيشترين تخلفات پزشكي را مربوط به جراحيهاي زيبايي در بيني، گونه، سينه و تنظيم اندازه قد عنوان كرد و هشدار داد: ژلهاي تزريقي حالت دهنده به لب در اكثر مواقع مشكلساز است كه وزارت بهداشت وظيفه پيگيري اين موارد را بر عهده دارد.
محمدرضا الهيمنش در گفتوگو با خبرنگار حقوقي ايسنا اظهار كرد: اخيرا ژلهاي تزريقي حالتدهنده به لب وارد بازار شده كه عوارض پزشكي زيادي دارد كه از وزارت بهداشت و درمان ميخواهيم اين موضوع را بررسي و پيگيري كند تا پيشگيري از وقوع جرم و تخلف شود.
وي گفت: كساني كه تجربه لازم براي تزريق اين ژل نداشتند، اقدام به اين كار كردند كه همين موضوع عوارضي را براي افراد پيش آورده است.
الهيمنش، حوادث ناشي از كار را از جمله بيشترين تخلفات مورد رسيدگي خواند و افزود: متاسفانه به كارگيري اتباع بيگانه در كارگاهها و ساختمانسازي زياد شده و جا دارد وزارت كشور و وزارت كار در اينباره برخورد بيشتري كنند زيرا به كارگيري آنها جرمهاي ديگر از جمله مهاجرتهاي غيرقانوني، پروندههاي قتل يا درگيري مسلحانه و غيرمسلحانه و... را در پي خواهد داشت.
عدم رعايت ايمني، بيشترين تخلفات در حوادث ناشي از كار
وي همچنين گفت: بيشترين تخلفات در حوادث ناشي از كار، از عدم رعايت ايمني در كار نشات ميگيرد كه در اكثر موارد منجر به فوت يا صدمه بدني ميشود كه به كارفرمايان و پيمانكاران انجام نظارت و دقت بيشتر را هشدار ميدهيم.
درگيري در استاديوم آزادي، بيشترين تخلفات ورزشي
وي با بيان اينكه بيشترين تخلفات ورزشي مربوط به درگيريها در استاديوم آزادي ناشي از خريد و فروش بليت تقلبي، درگيريها، ورود اجناس غيرمجاز، مواد محترقه، مواد مخدر و روانگردان است، گفت: طرح شكايت فدراسيون عليه افراد و برعكس، تخلفات باشگاههاي ورزشي و استخرها از جمله تخلفات ورزشي ديگر است.
پلمپ تعدادي از استخرها
الهيمنش با اشاره به پلمپ تعدادي از استخرها افزود: اين استخرها به علت آلودگي آب پلمپ شده است.
سرپرست دادسراي ناحيه 19 درباره چگونگي نظارت بر واحدهاي صنعتي، كارخانجات توليدي، توزيع مواد پروتئيني، مواد غذايي ، بهداشتي و دارويي گفت: نظارت و بازرسي وظيفه ما نيست و ماموران دامپزشكي و شبكه بهداشت و درمان و محيط زيست بر كارگاههاي توليدي، توزيعكنندگان مواد پروتيني و فروشندگان لوازم آرايشي و... نظارت و بازرسي ميكنند كه در صورت عدم رعايت بهداشت و انجام تخلفات بهداشتي مراتب در قالب شكايت به اين دادسرا ارسال و برخوردهاي قانوني انجام ميشود.
به گفته وي، در حال حاضر با وجود نداشتن گشت بازرسي در دادسراي جرايم پزشكي، پروندهها از طريق شكايت دامپزشكي، شبكه بهداشت يا شاكي خصوصي تشكيل و رسيدگي ميشود.
وي دربارهي صلاحيتهاي كاري دادسراي ناحيه 19(جرايم پزشكي) گفت: پروندههاي مربوط به پزشكي، دارو، مواد روانگردان، بهداشت كار و حوادث ناشي از كار، حوادث ورزشي، محيط زيست، دامپزشكي، ايرانگردي و جهانگردي، استاندارد، علايم تجاري، مالكيت معنوي و اختراعات از جمله موارد در صلاحيت رسيدگي اين دادسراست.
برخورد با تبليغات كاذب را به وزيرفرهنگ اطلاع دادهايم
الهيمنش، تبليغات در برخي روزنامهها را از علل افزايش تخلفات پزشكي در بخش جراحيهاي زيباي خواند و افزود: اشخاص آگهي در روزنامه را مجوزي بر صحت كار دانسته و به آدرس مندرج در روزنامه مراجعه و با اعتماد به آن، اقدام به جراحي خاص ميكنند كه موضوع برخورد با تبليغات كاذب را به وزيرفرهنگ و ارشاد اطلاع دادهايم اما تاكنون ثمرهي نداشته است.
وي، سودآور بودن جراحيهاي زيبايي را يكي از دلايل افزايش اين دسته جرايم خواند و گفت: تبليغات افزايش يا كاهش قد، لاغري و چاقي در يك روز از جمله تبليغات كاذب است كه توجه بيشتر وزارت بهداشت، دانشگاههاي علوم پزشكي و سازمان نظام پزشكي را نيازمند است.
سرپرست دادسراي جرايم پزشكي با تاكيد بر اينكه اگر دانشگاه علوم پزشكي، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشكي بازرسيهاي لازم را انجام دهند، 80 درصد اين تخلفات كاهش پيدا ميكند، افزود: طرح بازرسي از محلهاي فروش مواد غذايي، لبنياتي، تفرجگاهها و گردشگاهها توسط اداره كل سلامت وزارت بهداشت و درمان و شبكههاي بهداشت در حال انجام است.
وي، زمان رسيدگي به پروندهها را در اين دادسرا حدود دو ماه خواند و گفت: تقويت كميسيون پزشكي، افزايش نيروي انساني، تسريع در پاسخ كميسيون پزشكي توسط پزشكي قانوني، تقويت شعب رسيدگيكننده از جمله اقدامات صورت گرفته براي جلوگيري از اطاله دادرسي به ويژه در پروندههاي مطروحه در كميسيون پزشكي است.
الهيمنش با تاكيد بر اينكه اعتراضهاي مكرر به نظريه كميسيون پزشكي سبب طولانيتر شدن رسيدگيها ميشود، افزود: بهمنظور تسريع در رسيدگي به پروندههاي مطروحه در كميسيون پزشكي، پزشكان متخصص و فوق تخصص در اين كميسيون جذب شدند و در جهت كاهش وقت رسيدگي كادر نيروي انساني افزوده شده و شعب جهت رفع اطاله دادرسي تقويت و تجهيزشده است.
وي درباره اقدامات صورت گرفته جهت رسيدگي سريع و مختومه شدن پروندههاي مسن، گفت: تعدادي پرونده از سال 84 و 85 مانده است كه با رسيدگي سريع توسط همكاران بهزودي به اتمام ميرسد اما اعتراضات مكرر به نظريه كميسيونها و نظريهي كارشناسي در پروندههاي حوادث ناشي از كار، ورزشي ، پزشكي و علايم تجاري، اختراعات و... منجر به طولانيتر شدن رسيدگي ميشود.
ورود 14 هزار پرونده به دادسرا
سرپرست دادسراي جرايم پزشكي درباره تعداد پروندههاي وارده و مختومهي سال گذشته اين دادسرا، عنوان كرد: در سال گذشته حدود 14 هزار پرونده به داسرا وارد شد كه از اين تعداد حدود 13 هزار 500 فقره پرونده مختومه شده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]