واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه و خواندني
احساس تشنگي در اثر افزايش غلظت خون رخ مي دهد
گرمازدگي منجر به از دست رفتن آب و املاح بدن شده و سلامت فرد را تهديد مي كند و از آن جا كه دفع آب معمولا با دفع املاح بدن همراه است، ممكن است آن قدرها هم احساس تشنگي در فرد به وجود نيايد. دكتر كيمياگر، متخصص تغذيه به باشگاه خبرنگاران گفت: احساس تشنگي نه به علت خشكي دهان، بلكه در اثر افزايش غلظت خون رخ مي دهد و در فردي كه هم زمان آب و الكتروليت هاي بدنش را از دست مي دهد اگر چه مقدار آب بدن كم شده اما مطابق با آن ممكن است، ميل به نوشيدن آب يا مايعات را نداشته باشد.وي تصريح كرد: افرادي كه در محيط هاي گرم زندگي كرده و يا فعاليت بدني بالايي دارند، بايد در مواقعي كه حتي احساس تشنگي نمي كنند، آب بنوشند و از آن جا كه آب به تنهايي تامين كننده الكتروليت هاي بدن نيست، استفاده از نوشيدني هايي مانند دوغ، آب ميوه هاي رقيق، آب هندوانه، شربت آبليمو و امثال اين ها توصيه مي شود.اين متخصص تغذيه خاطر نشان كرد: علاوه بر تعريق در شرايطي كه افراد تنفس شديدتري دارند، مقدار قابل ملاحظه اي آب از طريق ريه ها دفع مي شود كه جبران آن ضروري است.
صدا بيانگر شخصيت دروني هر فرد است
يك روانشناس گفت: صداي هر كس بيانگر احساسات و تمايلات دروني و شخصيت هر فرد است.
مونا رحيمي در گفت وگو با ايسنا، گفت: موقع صحبت كردن فقط كلمات نيستند كه تاثيرگذارند صداي شما در مورد شخصيت و سلامت جسماني شما صحبت مي كند. وي افزود: صداي هر فرد اطلاعاتي را در مورد شرايط بيولوژيكي او انتقال مي دهد. رحيمي گفت: گذشته از عوامل مشخصي مثل جنسيت و سن، صداي شما احساسات واقعي تان را حتي اگر مايل نباشيد هم انتقال مي دهد، مثل تغيير ظريف صدا زماني كه مي خواهيم قوي تر به نظر آييم و يا تغيير زير و بم صداي ما در پايان جمله كه نشانه نامطمئن بودن است. وي در پايان خاطرنشان كرد: با دقت بيشتر متوجه مي شويم صداي ما از ظاهرمان هم تاثيرگذارتر است.
استفاده از دانش بومي در درمان
بيماري هاي دستگاه تنفسي
با استفاده از دانش بومي و خواص گياهان دارويي مي توان بيماري هاي شايع دستگاه تنفسي فوقاني را درمان كرد. دكتر رفعتي، رئيس پژوهشكده گياهان و مواد اوليه دارويي دانشگاه شهيد بهشتي به باشگاه خبرنگاران گفت: براي درمان عفونت هاي دستگاه تنفسي فوقاني در طب سنتي روش هاي مختلفي وجود دارد.
وي افزود: با استفاده از دانش بومي به صورت طبقه بندي شده، اثرات گياهان دارويي در درمان بيماري هاي دستگاه تنفسي و شايع ترين آن، سينوزيت در دست بررسي است.رفعتي تصريح كرد: در مراحل اوليه اثرات ضد باكترياي گياهان، گياهاني چون آويشن شيرازي كه در طب سنتي كاربرد زيادي دارد، بررسي شد.
وي خاطرنشان كرد: در مراحل بعدي بر نمونه هاي حيواني آزمايشاتي انجام مي شود و با هدف توليد محصول دارويي، پژوهش ادامه پيدا مي كند.
سيگار قاتل مثانه
پژوهشگران مي گويند; اگر عاشق سيگار روشن كردن هستيد بايد بدانيد كه سيگار قاتل مثانه است.
به گزارش ايسنا، اين گروه از پژوهشگران با اشاره به اين نكته مهم كه بسياري از سيگاري ها از خطرات و اثرات ويرانگر سيگار روي مثانه بي اطلاع هستند، تاكيد كردند كه اين عادت كشنده مي تواند شما را در اتاق شيمي درماني و روي تخت بيمارستان بخش بيماران مبتلا به سرطان مثانه بكشاند.
دكتر سيت آ. آستروپ و جيمز اي مونتي از نظام بهداشتي دانشگاه ميشيگان در گزارشي اعلام كردند كه تنها دو سوم از افراد بالغ سيگاري از ارتباط بين مصرف سيگار و خطر ابتلا به سرطان مثانه مطلع هستند. در همين رابطه انجمن اورولوژي آمريكا و موسسه اين انجمن از متخصصان درخواست كرده اند كه به مردم درباره تاثير سيگار به عنوان يك فاكتور خطرزاي مهم در بروز سرطان مرگبار مثانه آگاهي دهند. هم چنين علاوه بر سيگاري ها، افرادي كه با موادي چون رنگ موها، فلزات، رنگ ها، چرم، منسوجات و مواد شيميايي سر و كار دارند 20 تا 25 درصد بيشتر با خطر ابتلا به اين سرطان مواجه هستند. به علاوه اشخاص مبتلا به عفونتهاي مزمن مثانه نيز در معرض خطر سرطان مثانه قرار دارند. پژوهشگران در توضيح اين مطلب خاطرنشان كردند: ادرار ابتدايي ترين وسيله اي است كه از طريق آن مواد سمي از بدن خارج مي شوند، بافت مثانه بويژه نسبت به اين مواد آسيب پذير است و علت آن نقش مثانه در ذخيره و نگهداري ادرار قبل از خارج شدن آن از بدن است. وجود غلظت بالاي مواد سمي در ادرار مي تواند باعث شود كه سلولها در مثانه تغيير كرده و يا سرطاني شوند. به گفته پژوهشگران، سرطان مثانه چندين علامت دارد اما وجود خون بدون درد در ادرار از شايعترين علائم آن است. ديگر علايم اين بيماري ممكن است تكرر ادرار و درد در هنگام ادرار كردن باشد. سيگار كشيدن علاوه بر تاثيرات مخرب و كشنده اي كه روي فرد سيگاري دارد، براي افراد غيرسيگاري كه در معرض دود مواد دخاني قرار دارند نيز مضر است.
براي احياي طب سنتي بايد بيش از پيش تلاش شود
افراد كهنسال يكي از منابع اطلاعاتي خواص گياهان دارويي هستند.
نجفي، معاون پژوهشي پژوهشكده گياهان و مواد اوليه دارويي دانشگاه شهيد بهشتي به باشگاه خبرنگاران گفت: طب سنتي از جمله علم هايي است كه با گذشت زمان در حال نابودي است.وي افزود: يكي از منابع جمع آوري اطلاعات درباره اثراث گياهان دارويي، افراد كهنسال هستند كه اين علم و اطلاعات را از گذشتگان خود به ارث برده و در حال حاضر پژوهشگران ما براي ادامه مطالعات علمي و تحليل آن نيازمند جمع آوري و حفظ اين اطلاعات هستند.نجفي تصريح كرد: در اين راستا گام هاي موثري برداشته شده است كه مي توان به گروه هاي پژوهشي با اين موضوع در دانشگاه شهيد بهشتي و همچنين تاسيس دانشكده طب سنتي را نام برد.وي همچنين با اشاره به بيمه گياهان دارويي افزود: اين داروها تحت پوشش بيمه نيستند و اكثر آنها گران است.
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]