واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اعتراض بسيج دانشجويي به طرح ساماندهي قبور شهدا
بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و علوم پزشكي با صدور بيانيهاي با انتقاد از طرح ساماندهي قبور شهدا، تصريح كرد: «قطعه 44» شدن گلزار شهداي تهران، اين گلزار را تبديل به بوستاني سنگي خواهد كرد كه ديگر نه عطري و نه يادي از شهدا نخواهد داشت.
به گزارش رجانيوز به نقل از فارس در اين بيانيه آمده است: طرح ساماندهي مزار شهدا از سال 1385 با توافق بنياد شهيد و شهرداريهاي استانهاي مختلف آغاز شد و در سراسر كشور بودجههاي كلاني براي تحقق اين امر اختصاص يافت. پس از آغاز مرحله مقدماتي طرح كه در چند شهر كوچك كشور و پس از آن در قطعه 44 گلزار شهداي تهران (قطعهاي كه اكثراً شهداي گمنام در آن آرميدهاند) ادامه يافت واكنشهاي متفاوتي از سوي گروههاي گوناگون را در پي داشت، اما اين واكنشها به دوره آغاز طرح محدود شد و ادامه پيدا نكرد. اكنون در نيمه اول سال 1387، طرح در سكوتي رسانهاي وارد فاز جديدي (قطعه 22) شده است و بناست در سطح كل گلزار شهدا ادامه پيدا كند.
بيانيه مذكور با بيان اينكه قطعه 44 گلزار شهداي تهران كه فاز اول طرح در آن اجرا شده است، نماد تام و غايي طرح مذكور است كه الگوي اجراي آن در قطعههاي ديگر خواهد بود، تصريح كردهاست: اين قطعه امروز بيشتر به پاركي شبيه شده كه ديگر اثري از حال و هواي دفاع مقدس ندارد و با حذف نمادها و مظاهر ارزشمند فرهنگي آن به مزاري سرد و بيروح تبديل شده است. با افزودن گفته دو سال پيش شهردار محترم تهران كه بناست در كنار مزار به اصطلاح بازسازي شده شهدا، مبلمان شهري، مكان بازي كودكان و ... براي رفاه حال زائران !) ايجاد شود، نتايج اين طرح به خوبي روشن و مشخص خواهد شد.
بسيج دانشجويي دانشگاه تهران با بيان اينكه مجريان طرح بازسازي معتقدند كه در اجراي اين طرح جوانب روحي و رواني خانوادههاي شهدا رعايت شده و خواهد شد، در ادامه اين بيانيه آوردهاست: اما شيوه اجرايي شدن اين طرح گوياي واقعيت ديگري است. وقتي طرح در سكوتي خبري و رسانهاي دنبال ميشود و خانوادههاي شهدا بيخبر از همه جا، ناگهان با مكان بازسازي شده عزيزان خود مواجه ميشوند (بازسازي كه موجب حذف يادگاريهاي عزيزانشان شده است) كدام جنبه از جوانب روحي و رواني رعايت شده است؟. ابراز نارضايتي هاي خانواده هاي شهدا (كه البته مثل هميشه آرام و مظلومانه است) گواه روشني بر اين مدعاست.
اين بيانيه ميافزايد: گلزار شهداي تهران يكي از معدود مكانهايي است كه نفس وجود آن ياد دفاع 8 ساله مقدس را زنده ميكند و عطر شهيدان در جاي جايش مشام جان را مينوازد، مزارهاي نامرتب و ناهمگون، محفظههاي آلومينيومي (كه درون هر كدامشان با يادگاريهاي شهدا آذين شدهاست)، اشعار متفاوت حك شده روي سنگ مزارها و ...، همه و همه يادگاري به جا مانده از دفاعي است كه مردمي و مقدس بود.
در پايان اين بيانيه آمدهاست: يكسانسازي اين مزارها به معناي از ميان بردن نمادهايي است كه پيوند عميق با جريان اصيل، مردمي و ولايي دفاع مقدس دارد، «قطعه 44» شدن گلزار شهداي تهران اين گلزار را تبديل به بوستاني سنگي خواهد كرد كه ديگر نه عطري و نه يادي از شهدا نخواهد داشت.
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 382]