واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: همايش توجيهي مسايل پزشكي و كنترل دوپينگ فوتبال برگزار شد نبي: مربيان نبايد در امور پزشكي دخالت كنند افراد سودجو شناسايي شدهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
همايش توجيهي مسايل پزشكي و كنترل دوپينگ در فاصله يك روز مانده به شروع هشتمين دورهي رقابتهاي ليگ برتر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين همايش يك روزه كه قرار بود با حضور اعضاي كادرفني تيمهاي باشگاهي برگزار شود، تنها منصور ابراهيمزاده سرمربي تيم ذوب آهن حضور داشت و يازده پزشك ديگر تيمهاي ليگي هم به نمايندگي از تيمهايشان در جلسه شركت كردند. اين در حالي است كه شش باشگاه ديگر هيچ نمايندهاي در جلسه امروز نداشتند.
در ابتداي اين همايش دبير سازمان ليگ با اشاره به حضور نمايندگان باشگاهها در اين جلسه گفت: كنترل دوپينگ يكي از مسايلي است كه با انجام آن اثراتي مانند سالم سازي در ورزش ايجاد خواهد شد. سازمان ليگ برتر در اين فصل مصر است مسايل مربوط به دوپينگ را پيگيري كند. با اين حال اولويت ما پيشگيري و پس از آن مبارزه است. در نتيجه ما با همكاري همديگر ميتوانيم به نتيجه موردنظر دست يابيم. نبايد اين طور باشد كه فكر كنيم به تنهايي ميتوانيم كارها را جلو ببريم.
در ادامه مهدي محمدينبي دبيركل فدراسيون فوتبال هم در سخناني گفت: يكي از اهداف كميته پزشكي فدراسيون امر پيشگيري است. پس از آن نظارت عاليه بر سطوح پزشكي و تصميمگيري در چارچوب قوانين و مقررات فيفا.
وي افزود: چيزي كه مسلم است در فصل جديد، هيات رييسه فدراسيون و سازمان ليگ فصل تازهاي را در بخش پزشكي در دستور كار خود قرار داده و آن طور كه تصميمگيري شده سازمان ليگ تنها براي پزشكاني كارت حضور در مسابقات را صادر ميكند كه اين پزشكان صلاحيت و مدارك لازم را داشته باشند. در قراردادهايي هم كه در سازمانهاي ليگ ثبت ميشود بايد مدارك لازم موجود باشد، در غير اين صورت چنين كاري انجام نميگيرد.
وي افزود: باشگاهها بايد از افرادي در تيم پزشكيشان استفاده كنند كه داراي صلاحيت كافي باشند. بحث بعدي هم عدم دخالت در امور پزشكي توسط مربيان است.
نبي با اشاره به جلسات اخير شوراي صدور راي فدراسيون فوتبال گفت: در برخي مواقع ميبينيم سرمربي، مربي و حتي مربي بدنساز در مسايل پزشكي دخالت ميكنند و تجويزهايي توسط آنها صورت ميگيرد. اين كاري غلط و بيهوده است و پزشكان تيمها هم بايد بدون تعارف و رودربايستي به آنها اجازهي دخالت را ندهند، چرا كه در صورت رخ دادن اتفاقي مسووليت با پزشكان است و آنها بايد پاسخگو باشند. ضمن اينكه نظمي كه پزشكان در تيمها ايجاد ميكنند به سود باشگاه، مديرعامل و مربي تيم است.
نبي ادامه داد: همچنين سوگندي كه پزشكان خوردهاند احترامش واجب است و بايد نسبت به آن پايبند باشند. اگر قرار باشد يك دكتر براي يك قرارداد چند ساله آبرويش را بگذارد، چيزي برخلاف تعهدات ذاتي يك پزشك است.
وي به مكملها اشاره كرد و گفت: بدن ورزشكاران به اكسيژن نياز دارد و مكملها ميتوانند نقش تامين كنندهي اكسيژن را براي بدن ورزشكاران ايفا كنند. پزشكان تيمها بايد از مكملهايي استفاده كنند كه مورد تاييد فدراسيون پزشكي - ورزشي است و اگر آنها تنها به اين مساله كفايت كنند كه مكمل توسط وزارت بهداشت تاييد شده، اين مساله نميتواند كافي باشد.
وي با اشاره به برنامههاي فشرده فوتبال در فصل جديد گفت: بازيكني كه به تيم ملي دعوت ميشود، با حساب بازيهاي باشگاهياش در فصل حدود 50 بازي انجام ميدهد، بنابراين بايد آمادهي حضور در مسابقات باشد. اين مساله وظيفهي ما را در بخش كنترل دوپينگ و پيشگيري دشوارتر ميكند.
احمد هاشميان رييس كميتهي پزشكي فدراسيون فوتبال هم در سخناني دربارهي تشكيل اين جلسه گفت: اعضاي هيات رييسهي فدراسيون فوتبال بر اين باور بودند كه براي تعامل بيشتر جلسهاي به صورت رودررو برگزار شود. بنابراين تصميم گرفتيم اين جلسات را به صورت دورهاي و هر چند يكبار برگزار كنيم تا بتوانيم گفتوگوي فعالي داشته باشيم. اين كار ميتواند در رفع مشكلات به ما كمك كند.
وي در ادامه برنامههاي كميتهي پزشكي و همچنين زيرمجموعههاي اين كميته را تشريح كرد. او گفت: رسالت تامين نيروي انساني، رسالتي جدي است كه ما همه مصمم هستيم با برگزاري آزمون نخستين گام را در راستاي استانداردسازي اين موضوع انجام دهيم. معتقديم كه بايد نظامي واحد به وجود بيايد و اين جزو استانداردهاست.
هاشميان به بحث دوپينگ اشاره كرد و گفت: گرچه معتقدم كه مسايل پزشكي نبايد قرباني جنجالهاي اطراف مسايل دوپينگ باشد، اما، بايد در اين باره تمام جزئيات را زيرنظر داشته باشيم و با فرهنگ سازي فوتبال را از دوپينگ پاك كنيم.
انتهاي پيام
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]