واضح آرشیو وب فارسی:حيات: رييس جهاد دانشگاهي: قطب هاي علم و فناوري تشكيل مي شودايران به توانايي تكثير گياه آلوئه ورا دست يافت
تهران – حيات
رييس جهاد دانشگاهي گفت: قطب هاي علم و فناوري در تمامي واحدها و پژوهشكده هاي جهاد دانشگاهي بر اساس توانايي مزاياي بومي استان ها و نيازهاي ملي كشور تشكيل مي شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي حيات، حميدرضا طيبي در نشست خبري صبح امروز (يكشنبه) كه پيرامون ارايه گزارش عملكرد سال 86، برنامه هاي سال جاري و دستاوردهاي جديد علمي در ساختمان مركزي جهاد دانشگاهي برگزار شد ضمن اعلام بيست و هشتمين سال تاسيس جهاد دانشگاهي اعلام كرد: در 50 سال اخير سرعت پيشرفت و توسعه علم و فناوري به گونه اي بوده كه يك دسته از معادلات غلط حاكم بر دنيا را تغيير داده و ارزش افزوده اي كه فناوري هاي پيشرفته در قسمت تمام شده محصولات و خدمات ايفا مي كنند نياز به استعمار كشورها تنها به بهانه به دست آوردن مواداوليه ارزان قيمت را از بين برده است.
وي با اشاره به عقب نگه داشتن عمدي ايران در قبل از انقلاب ادامه داد: پس از پيروزي انقلاب با دميده شدن روح خودباوري در جوانان توسط امام (ره) و صحبت هاي ايشان مبني بر لزوم تحول در دانشگاه هاي كشور و وقوع انقلاب فرهنگي در راستاي گسترش تحقيقات و توسعه علم و فناوري با هدف ايجاد روحيه خودباوري و حركت به سوي نيل به خود اتكايي جامعه در 16 مرداد سال 59 جهاد دانشگاهي توسط ستاد انقلاب فرهنگي شكل گرفت.
طيبي كاربردي كردن توليد علمي و تحقيقات كاربردي تا مرز فناوري، تبديل فناوري به خدمات و محصول و توليد محصول را از مزاياي اين نهاد ويژه معرفي كرد و گفت: اين نهاد در چهار حوزه پژوهش و فناوري، آموزش، فرهنگي و كارآفرين است و با داشتن 42 واحد دانشگاهي، 15 پژوهشكده، 1 دانشگاه، 7 مدرسه آموزش علمي، 38 موسسه آموزش علمي – كاربردي، 110 مركز آموزشي كوتاه مدت، 17 سازمان، مركز و شركت دانش، بنيان، 2 خبرگزاري بزرگ تخصصي، 2 پارك علم و فناوري و 5 مركز رشد بزرگترين نهاد تخصصي در حوزه توليدات علم، فناوري، فرهنگي و آموزش هاي تخصصي است.
وي تصريح كرد: 20 درصد بودجه جهاد دانشگاهي از بودجه عمومي دولت تامين مي شود و همه ساله معادل اين مبلغ و بيشتر سرمايه گذاري فيزيكي و توسعه اي انجام مي شود و ارزش افزوده اي كه از محل كاربردي كردن نتايج تحقيقات و توليد فناوري حاصل مي شود 4 الي 5 براي هزينه هاي تحقيقاتي انجام شده است.
طيبي در ادامه اعلام كرد: توان جذب 3 تا 5 برابر بودجه هاي پژوهشي را داريم و هرچه قدر بودجه پژوهش بالاتر رود ارزش افزوده حاصل از فناوري هاي به دست آمده بيشتر است.
رييس جهاد دانشگاهي با ارايه گزارش عملكرد سال 86 نهاد اعلام كرد: طي سال گذشته در حوزه معاونت پژوهشي و فناوري 796 طرح پايان يافته، 975 طرح آغاز شده، قراردادهاي كارفرمايي و خدمات پزشكي و مشاوره اي نسبت به سال گذشته 7/15 درصد افزايش يافته، 848 مقاله تدوين شده است.
وي كسب رتبه سوم تحقيقات كاربردي در جشنواره خوارزمي با طرح "فناوري توليد آلياژهاي مغناطيسي آموزش پايه كبالت به روش ذوب ريسي" و رتبه سوم اين جشنواره در پژوهش هاي توسعه اي توسط طرح "طراحي و ساخت سيستم تعويض دنده الكترونيك براي خودرو" را از موفقيت هاي سال گذشته جهاد دانشگاهي معرفي كرد.
طيبي صرفه جويي ارزي حاصل شده در سال 86 از محل فناوري هاي توليد شده در داخل را حدود 60 ميليون دلار اعلام كرد و گفت: اين مقدار 8/1 برابر بودجه دريافتي جهاد دانشگاهي از دولت است.
وي اعلام كرد: دستيابي به دانش فني طراحي الكتروفيلترهاي كارخانجات مس، نصب سيستم RDS روي فرستنده FM، طراحي و ساخت سيم DRM براي نصب روي فرستنده هاي راديويي آنالوگ، طراحي و ساخت كامل نرم افزاري و سخت افزاري تجهيزات كنترل دسترسي، دستيابي به فناوري تكثير گياه دارويي صبر زرد يا آلوئه ورا به روش كشف بافت از جمله طرح هاي شاخص معاونت پژوهشي و فناوري در سال 86 بوده است.
طيبي در حوزه فرهنگي به برگزاري بيست و سومين دوره مسابقات ملي قرآن دانشجويي به برگزاري جلسات ويژه ترويج آرا و انديشه هاي حضرت امام، برگزاري جشنواره ملي بهار با هدف تبيين و پرداختن همه جانبه به اهميت موضوعي كه مقام معظم رهبري سال ها را با آن نامگذاري مي كنند، برگزاري جلسات و كارگاه هاي هويت ملي ضامن اتحاد ملي و انسجام اسلامي و خيل زيادي از فعاليت هاي اين ستاد را معرفي كرد.
وي اعلام كرد: در حوزه برنامه ريزي قدم اول تهيه سند چشم انداز فعاليت هاي جهاد دانشگاهي در افق 1404 بوده و در سند چشم انداز و برنامه توسعه تشكيل قطب هاي علم و فناوري در كليه واحدها و پژوهشكده هاي جهاد دانشگاهي براساس توانايي بومي استان ها و نياز ملي كشور است.
طيبي در پايان دستيابي به فناوري تكثير گياه دارويي آلوئه ورا به عنوان گياهي در حال انقراض و توانمندي ژنتيكي در حيوانات ترنس ژن و داروهاي فراريخته را از مهمترين اقدامات جهاد دانشگاهي معرفي كرد.
پايان پيام
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]