واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به بهانه ۱۷مرداد روز خبرنگار و شهادت محمود صارمي خبرنگارشهيد ايرنا
فرهنگي. ۱۷مرداد . خبرنگار . شهيد صارمي
ورامين-بمناسبت نكوداشت روز خبرنگار و سالگرد شهادت محمود صارمي پيام آور عرصه خون و شهادت، چند تن از مسوولان استان تهران نقش خبرنگاران را در تنوير افكار عمومي و توسعه كشور مهم توصيف كردند.
آنان روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در اينباره اظهار داشت:
خبرنگاران چشم تيزبين جامعه هستند كه با درك سريع تحولات و رخدادها و طرح آن، درصد هشياري تودههاي مردم را بالا ميبرند.
سر پرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان ورامين افزود: خبرنگاران، منتقدان صادقي هستند كه با انعكاس حقايق و واقعيتها حكومتها را از انحطاط و سقوط مصون ميدارند.
محمد حسين اسماعيلي اظهار داشت : خبرنگاران بعنوان پل ارتباطي ميان مسوولان و مردم، با انعكاس دردها و مشكلات قشرهاي مختلف مردم ميتوانند بعنوان راهبر و راهنما مسوولان را بسوي شاخصهاي توسعه يافتگي سوق دهند.
وي تصريح كرد : در شرايطي كه خواست بيگانگان القاي نااميدي به مردم و ناكارآمد جلوه دادن نظام اسلامي است، رسالت و نقش خبرنگاران ميتواند از ويژگي و منزلت خاصي برخوردار باشد.
اسماعيلي ، از خبرنگاران خواست تا هميشه حرمت قلم را حفظ و درراستاي اعتلاي انقلاب و ميهن اسلامي گام بردارند.
نماينده مردم شهرستان ورامين نيز با گرامي داشت ياد شهيد محمود صارمي مسووليت خبرنگاران را درعرصه اطلاع رساني جامعه خطير توصيف كرد.
سيد حسين نقوي حسيني افزود: پاسداشت اين موهبت بزرگ، مسووليتي دشوار و رسالتي بس گران سنگ و خطير است.
وي افزود: قلم و حرمت آن از چنان جايگاهي بهره مند است كه خداوند سبحان به آن سوگند ياد ميكند و مداد علما در لسان اهل بيت عصمت و طهارت(ع) از خون شهيدان فراتر معرفي ميگردد، زيرا كه به تعبير زيباي امام خميني(ره) اين قلمهاي عالمان است كه مربي و معلم شهادت بوده و شهيد پرورند.
وي اظهار داشت : خبرنگاري در نگاه ژرف و بينش اعتقادي ما استمرار پيامبري و رسالتمداري رهبران الهي است و براساس همين نگرش رسالت خبرنگاران در جامعه ديني با جوامع غير ديني از زمين تا آسمان فرق ميكند.
نقوي حسيني ، هدايت و ارشاد، رشد علمي و فرهنگي، بيان دردها و مشكلات اقشار مختلف مردم، پيوند قلوب و تلاش در راستاي وفاق ملي و خلاصه بالا بردن سطح آگاهي شهروندان را از برجستهترين وظايف خبرنگار متعهد و مسوول ذكركرد.
سرپرست فرمانداري شهرستان ورامين نيز فرارسيدن هفدهم مرداد ماه روز خبرنگار را به جامعه مطبوعاتي استان تهران و شهرستان ورامين گفت و افزود : رسانههاي جمعي يكي ازاصليترين و مهمترين اركان فرهنگ، تمدن و هوشياري جامعه هستند.
مهدي مهدي زاده اظهار داشت : : خبرنگاران مصلحان اجتماعي هستند كه جامعه با درك و درايت آنان متعالي ميشود.
وي ابراز اميدواري كرد: با درايت ارباب رسانهها و همت متوليان حوزه فرهنگ و هنر، شاهد رشد و شكوفايي ميهن عزيز اسلامي باشيم.
مهدي زاده تصريح كرد: جايگاه حرفه خبرنگاري از نظر حقوقي در جامعه ما مشخص نيست و اين شغل از امنيت لازم برخوردار نميباشد.
سرپرست فرمانداري شهرستان ورامين ادامه داد: : اين امر سبب شده كه خبرنگاران نتوانند در انجام رسالت خويش كه همان اطلاع رساني دقيق و صحيح به مردم است موفق باشند و جامعه را در مسير توسعه ياري رسانند.
علي حيدريان شهردار پاكدشت گفت: مشخص نبودن جايگاه خبرنگار از نظر قانوني و حقوقي، و نيز نبود امنيت شغلي از دغدغههاي خبرنگاران در شرايط كنوني است.
وي افزود: نامگذاري روز ۱۷مرداد به مناسبت شهادت شهيد محمود صارمي به نام روز خبرنگار نشانگر حساسيت حرفه خبرنگاري است اما متاسفانه آنها از جايگاه ويژه حقوقي برخوردار نيستند.
به گفته وي، تنها مدت كوتاهي است كه در يك حركت شايسته از اين قشر در كشور تجليل ميشود.
وي، مشكل عمده خبرنگاران را در كشور را همكاري نكردن برخي از سازمانها و ادارهها ذكر كرد كه اطلاعات لازم را به خبرنگاران ارايه نميدهند.
رييس شوراي اسلامي شهرستان ورامين گفت: وضعيت خبرنگاران در عرصه اطلاع رساني هم اكنون، نسبت به سالهاي گذشته نسبتا بهتر شده است اما تا جايگاه واقعي فاصله بسيار زيادي دارد.
حسين خليلي افزود: براي محقق شدن اين امر ما به ارتقاي فرهنگي مردم و مسوولان نيازمنديم.
وي اظهار داشت : اين حرفه، سختي و دردسر زيادي دارد و در عوض امكانات آن بويژه از نظر مالي بسيار محدود است، به اين جهت كسي كه به اين حرفه رو مي آورد بايد عاشق كار باشد.
خليلي ادامه داد: خبرنگاران ما در مقايسه با كشورهاي ديگر حرفهاي نيستند كه علت آن را ميتوان در نبود امكانات و شرايط لازم براي اين حرفه در كشور دانست.
وي افزود: يك خبرنگار در جامعه زماني بهتر به وظيفه خطيرخود ميپردازد كه از نوعي مصونيت چه از نظر قانوني و چه از نظر عمومي برخوردار باشد.
مسوولان بر اين باورند كه خبرنگاران مظلومترين و درعين حال كارآمدترين قشر جامعه هستند.
آنان بر نقش مثبت خبرنگاران و مطبوعات در اطلاع رساني صحيحي و تنوير افكار عمومي تاكيد كردند.
فرمانده سپاه ناحيه شمال گفت : اين قشر زحمت كش بدون هيچ گونه چشمداشتي به اطلاع رساني پرداخته ولي در پارهاي مواقع با برخي بيمهريها از سوي مسوولان رو به رو ميشوند.
سرهنگ حسين بهشتي گفت: به خاطر موقعيت شغلي ام از نزديك با خبرنگاران در ارتباط بوده و در جريان زحمات شبانه روزي و صادقانه اين قشر بيادعا قرار دارم.
وي افزود: آن طور كه بايد به خبرنگاران در جامعه بها داده نميشود و اين قشر به نوعي مظلوم واقع شده اند.
بهشتي تصريح كرد: خبرنگاران همواره با سعي و تلاش خود، اخبار و اطلاعات لازم را در اختيار آحاد مردم قرار ميدهند، تا فرآيند تصميمگيري در زمينه هاي مختلف براي مسوولان آسان شود.
يك استاد دانشگاه گفت: خبرنگاران پل ارتباطي بين مردم و حكومت هستند و بر همين اساس شغل آنان شغل حساس و مشكلي است.
زهرا سپهري راد افزود: خبرنگاران با ايثار و فداكاري رسالت عظيمي در امر اطلاع رساني در برابر مردم دارند.
وي، اطلاع رساني دقيق و به هنگام، انعكاس كاركرد مسوولان، آموزش جامعه، شناخت مشكلات و بيان محروميتها را از وظايف عمده خبرنگاران برشمرد.
به گفته وي، اگر تلاش خبرنگاران نباشد مردم هيچ گاه از رخدادهاي كشور و جهان آگاه نخواهند شد.
سپهري راد نيز با گراميداشت ياد و خاطره شهيد محمود صارمي گفت: در طول جنگ تحميلي و در سنگر خبررساني شهداي گرانقدري تقديم انقلاب شده است و شهادت مظلومانه شهيد صارمي خدمات ايثارگران را بار ديگر در جامعه ما زنده كرد.
مسوول روابط عمومي بسيج ناحيه جماران افزود: خبرنگاران چشم بيناي جامعه هستند و با كمال هوشياري و تيزبيني بايد در جهت شناساندن و انتقال واقعيات به مردم اهتمام ورزند.
سرهنگ سيد هادي غني اظهار داشت : : خبرنگاران بايد بدرستي واقعيتها را انعكاس دهند زيرا در غير اين صورت شريك تمامي تباهيها و سياهيهايي خواهند بود كه گريبانگير جامعه و مردم ميشود.
وي از خبرنگاران به عنوان فرهنگ سازان و مروجان فرهنگي در كشور نام برد و افزود: تعيين يك روز خاص با عنوان روز خبرنگاربه منظور تجليل و قدرداني از تلاش آنان لازم و ضروري است.
غني تصريح كرد: : در يك جامعه زنده، پويا و داراي ارزشهاي انساني، نقش خبرنگار همانند تامينكننده ، خون براي ادامه حيات بدنه جامعه است.
وي افزود: شناخت، درك صحيح، قضاوت درست و عكس العمل به جاي مردم، به ميزان اطلاعات و اخباري بستگي دارد كه در اختيار آنان قرار ميگيرد و اين امر مسووليت سنگيني بر دوش خبرنگاران ميگذارد.
وي معتقد است: خبرنگاران ميتوانند با ارايه راهكارهاي مناسب، زمينه پيشرفت و توسعه جامعه را فراهم كنند.
يك روحاني نيز نقش و وظيفه خبرنگاران را در جامعه بسيار مهم و تعيين كننده دانست و گفت: خبرنگاران زبان گوياي مردم هستند و بايد در جهت انعكاس نارساييهاي مردم تلاش نمايند.
حجتالاسلام و المسلمين سيد حسن موذني افزود: اگر جايگاه خبرنگاران در هر كشوري مشخص باشد و به آنان توجه ويژهاي شود، آن كشور در نيل به اهداف و برنامه هايش موفق خواهد بود.
وي اظهار داشت : : اگر خبرنگاران اخبار و رخدادها را به طور دقيق و سريع انعكاس دهند قطعا شايعات و استفاده از اخبار كشورهاي بيگانه به طور چشم گيري كاهش مييابد.
وي با اشاره به گراميداشت روز خبرنگار گفت: خبرنگاران نيز بايد همانند ديگر طيفها داراي روز خاصي باشند تا در اين روز از مقام آنان تجليل شود.
وي با گراميداشت ياد شهيد صارمي خبرنگار به شهادت رسيده خبرگزاري جمهوري اسلامي در افغانستان از خبرنگاران به عنوان بيادعاترين و مظلومترين قشر جامعه نامبرد.
وي افزود: شهيد صارمي از جمله خبرنگاران پاك باختهاي بود كه جان پاكش را در راه وظيفه خطير اطلاع رساني نثار كرد. ك ۴
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]