تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826715656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به چالش‌هاي تلفن همراه


واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: نگاهي به چالش‌هاي تلفن همراه
چند كه بازار تلفن همراه در بخش گوشي اين روزها به واسطه تثبيت تعرفه 25‌ درصدي واردات اين كالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته خود از نظم بيشتري برخوردار شده است، اما مخاطبان اين بازار همچنان از عدم برخورداري يك متولي ثابت در اين بازار متضرر مي‌شوند. هم‌اكنون علاوه ‌بر انجمن صنفي فروشندگان سيم‌كارت، تلفن همراه، لوازم جانبي و اتحاديه دستگاه‌هاي مخابراتي، اتحاديه لوازم صوتي و تصويري و اخيرا نيز انجمن هنوز ثبت نشده واردكنندگان گوشي تلفن همراه مدعي نظارت، مديريت و ساماندهي بر اين بازار هستند. اين درحالي است كه به جز انجمن صنفي فروشندگان سيم‌كارت و نيز اتحاديه دستگاه‌هاي مخابراتي هيچ كدام از ديگر مدعيان اين حوزه تاكنون نه تنها نقش موثري از خود در اين بازار نداشته‌اند، بلكه با گفت‌وگوهاي غيركارشناسي و نيز تشكيل نهادهاي موازي به جاي ساماندهي بازار بيشتر باعث عدم اطمينان مصرف‌كنندگان نهايي به نهادهاي قانوني فعال در اين بخش شده‌اند.

نگاهي به چالش‌هاي تلفن همراه
خدمات ضعيف،قاچاق قدرتمند
م.ر.بهنام رئوف- دنياي اقتصاد
هفته گذشته نشست تخصصي‌اي پيرامون مسائل اجتماعي و فرهنگي تلفن همراه در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد. برپايي چنين نشست‌هايي از دو منظر قابل بررسي است؛ نخست آنكه به نظر مي‌رسد نشست‌هايي از اين دست به منظور بررسي چالش‌هاي موجود در اين حوزه پيشتر از اين بايد در دستور كار مسوولان قرار مي‌گرفت و دوم هم آنكه آيا دستاوردهاي اين نشست‌ها ضمانت اجرايي دارد يا خير؟ هر چند كه در دور ابتدايي اين نشست تنها بحث‌هايي ابتدايي مورد بررسي قرار گرفت و تنها برخي از مشكلات منتشر شده در رسانه‌هاي گروهي مطرح شد، اما آنچه مسلم است فارغ از بحث ضمانت اجرايي نتايج اين جلسات، به نظر مي‌رسد حوزه تلفن همراه با مشكلات و چالش‌هاي بي‌شماري روبه‌رو باشد كه از همين رو در نظر داريم در گزارش امروز به برخي از اين چالش‌ها بپردازيم.

بازار گوشي مهم‌ترين چالش حوزه
هر چند كه بازار تلفن همراه در بخش گوشي اين روزها به واسطه تثبيت تعرفه 25‌ درصدي واردات اين كالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته خود از نظم بيشتري برخوردار شده است، اما مخاطبان اين بازار همچنان از عدم برخورداري يك متولي ثابت در اين بازار متضرر مي‌شوند. هم‌اكنون علاوه ‌بر انجمن صنفي فروشندگان سيم‌كارت، تلفن همراه، لوازم جانبي و اتحاديه دستگاه‌هاي مخابراتي، اتحاديه لوازم صوتي و تصويري و اخيرا نيز انجمن هنوز ثبت نشده واردكنندگان گوشي تلفن همراه مدعي نظارت، مديريت و ساماندهي بر اين بازار هستند. اين درحالي است كه به جز انجمن صنفي فروشندگان سيم‌كارت و نيز اتحاديه دستگاه‌هاي مخابراتي هيچ كدام از ديگر مدعيان اين حوزه تاكنون نه تنها نقش موثري از خود در اين بازار نداشته‌اند، بلكه با گفت‌وگوهاي غيركارشناسي و نيز تشكيل نهادهاي موازي به جاي ساماندهي بازار بيشتر باعث عدم اطمينان مصرف‌كنندگان نهايي به نهادهاي قانوني فعال در اين بخش شده‌اند.

سازمان حمايت از حقوق مصرف‌كنندگان از يك سو و اداره تعزيرات حكومتي نيز از سوي ديگر هيچ نظارتي بر قيمت‌هاي ارائه شده از سوي فروشندگان تلفن همراه ندارند و اين درحالي است كه اگر سري به بازار اين كالاي ارتباطي زده باشيد حتما از نزديك ديده‌ايد كه نه تنها قيمت گوشي‌هاي پشت ويترين با الصاق اتيكت مخصوص مشخص نيست بلكه فروشندگان نيز قيمت گوشي موردنظر مصرف‌كننده را بسته به وضعيت ظاهري وي اعلام مي‌كنند.

در همين حال برخي ديگر از شركت‌هاي واردكننده رسمي نيز تمايلي براي ارائه ريزقيمت‌هاي خود به مصرف‌كنندگان نداشته و همچنين از پاسخ به رسانه‌هايي كه بدون هيچ ادعايي قصد اطلاع‌رساني در اين حوزه را دارند، خودداري مي‌كنند. گوشي‌هاي قاچاق و بدون گارانتي به وفور در بازارهاي تلفن همراه يافت مي‌شود و ظهور گارانتي‌هاي جعلي كه بعضا نيز با استفاده از تشابه اسمي با گارانتي‌هاي اصلي، گوشي‌هاي خود را با قيمت‌هايي بسيار ارزان‌تر از گوشي‌هاي قانوني و گارانتي‌دارهاي رسمي در بازار توزيع مي‌كنند به تازگي به بزرگ‌ترين مشكل لاينحل مصرف‌كنندگان نهايي تبديل شده است.

در همين حال و به باور بسياري از كارشناسان، خدمات ارائه شده توسط برخي از گارانتي‌هاي شركت‌هاي رسمي و قانوني به گونه‌اي است كه مصرف‌كننده پس از يك بار مراجعه رسمي، قيد خريد دوباره گوشي گارانتي دار را براي هميشه مي‌زند؛ چرا كه مابه التفاوت قيمت گوشي گارانتي دار و غيرگارانتي (كه بيشتر به دليل تعرفه واردات است) تفاوت ملموسي را در بخش خدمات پس از فروش براي مشتريان به ارمغان نمي‌آورد. عدم توليد گوشي تلفن همراه به‌رغم حمايت دولت با افزايش تعرفه واردات از مهم‌ترين و بزرگ‌ترين مشكلات موجود در بازار گوشي است، مشكلي كه به‌رغم پيش‌بيني آن در زمان افزايش تعرفه از سوي مسوولان ذي‌ربط فراموش يا شايد هم انكار شد. اما از ديگر مشكلات موجود در بازار تلفن همراه نصب نرم‌افزارهاي جانبي و تعميرگاه‌هاي زيرزميني است كه باز هم به وفور در كنار بازارهاي فروش گوشي مشاهده مي‌شوند.

تعميرگاه‌هايي كه بعضا تنها از يك ميز تشكيل و در گوشي‌اي از يك مغازه يا زير پله در پاساژهاي فروش تلفن همراه، بدون مجوز كسب به فعاليت مي‌پردازند. در اين بخش هم جدا از عدم شفافيت در تعرفه‌هاي خدمات ارائه شده، ذخيره اطلاعات، عكس‌ها و فيلم‌هاي شخصي كاربران توسط برخي از تعميركاران و انتشار آنها در بين ديگر كاربران و در حقيقت تجاوز به حريم شخصي ديگران از مهم‌ترين معضلات اين حوزه به حساب مي‌آيد. به نظر مي‌رسد عدم فرهنگسازي و نيز ايجاد پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني تخصصي براي راهنمايي نصب نرم‌افزارهاي گوناگون از يك سو و نيز عدم نصب برخي از نرم‌افزارهاي كاربردي توسط واردكنندگان قانوني باعث شده تا بسياري از قابليت‌هاي تازه دنياي تلفن همراه به جاي كاركرد مثبت براي كاربران به طعمه‌اي براي ايجاد مشكلات فراوان براي آنها تبديل شود.

اپراتورهاي بي‌قانون
هرچند كه در بخش بازار گوشي مشكلات و چالش‌هاي بي‌شماري براي بررسي وجود دارد، اما طرح تمام اين مسائل از عهده اين گزارش خارج است. در بخش اپراتورها و پيمانكاران تلفن همراه كه هم‌اكنون در كشور اپراتور اول، دوم، تاليا، اسپادان و كيش مشغول به فعاليت هستند، به باور كارشناسان مهم‌ترين مشكل درعدم ارائه قرارداد سطح خدمات يا همان SLA به كاربران است. در حالي كه بسياري از كاربران تلفن همراه تا پيش از اين با صرف مبالغ هنگفت و پس از انتظارهاي طولاني موفق به اخذ سيم‌كارت مي‌شدند، اما در مقابل پول بسياري كه پرداخت مي‌كردند تنها جزئي‌ترين خدمات ارتباطي را از اپراتور مربوطه تحويل مي‌گرفتند. جدا از خدمات ابتدايي، اين كاربران هيچ وقت نمي‌توانند نسبت به خدمات بي‌كيفيت و گراني كه كسب مي‌كنند اعتراضي داشته باشند؛ چرا كه متاسفانه در اين بخش نيز هيچ قانوني وجود ندارد.

با روي كار آمدن بخش خصوصي و عرضه خدمات ارتباطي در اين بخش، باز هم مشتركان اين بخش در برابر عدم اجراي تعهدات تنها مجبور به سكوت بوده و هستند. در همين بخش تنها مدافع حقوق مصرف‌كنندگان كه همان سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بوده نيز تمايلي به ايفاي حقوق مصرف‌كنندگان ندارند. نمونه بارز اين مهم را مي‌توان در عدم واكنش مناسب از سوي اين سازمان نسبت به گران شدن تعرفه پيامك لاتين و نيز عدم كاهش هزينه در اين بخش با توجه به اعتراضات بي‌شمار كارشناسان و نيز سازمان بازرسي كل كشور دانست.

خدمات بي‌ارزش
به باور كاربران تلفن همراه در كشور كه حجم بالايي از آنها (بيش از 29 ميليون كاربر) مشترك خدمات بزرگ‌ترين اپراتور دولتي كشور يعني همراه اول هستند، خدمات ارائه شده از سوي اين اپراتور در زمان فعلي فارغ از هرگونه ارزش افزوده براي آنها است. آنها مي‌گويند همراه اول بعد از 15 سال تاكنون نتوانسته است به جز صوت و پيام كوتاه، خدمات ارزش افزوده ديگري براي آنها فراهم آورد و اين در حالي است كه اپراتور دوم تلفن همراه از دومين سال فعاليت خود سعي در ارائه خدمات بيشتري به كاربران خود داشته است. البته در همين بخش فقدان قانون‌هاي لازم نيز محسوس است.

به عنوان نمونه سرويس MMS اپراتور دوم كه تنها مشخصه بارز اين اپراتور بود به دليل عدم قانون‌هايي اجرايي از بدو فعاليت لغو و در حالي كه بيش از يك سال و چند ماه از زمان لغو آن مي‌گذرد هنوز ارائه نشده است. كارشناسان پيش‌بيني مي‌كنند كه اتفاقاتي از اين دست براي اپراتور سوم هم كه قرار است خدمات نسل سوم تلفن همراه را در آينده‌اي نزديك ارائه دهد، قابل پيش‌بيني است.به هرحال آنچه مسلم است حوزه تلفن همراه با چالش‌هاي بي‌شماري چه در حال حاضر و چه در آينده دست به گريبان خواهد بود، اما برگزاري نشست‌هايي تخصصي براي بررسي چالش‌هاي موجود بدون حضور مديران ارشد در اين حوزه، فرآيندي تكراري و بيهوده به نظر مي‌رسد. جا دارد مسوولان امر توجه بيشتري به چالش‌هاي پيش روي كاربران خود داشته باشند چرا كه علاج واقعه قبل از وقوع بايد كرد.
 يکشنبه 13 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن