واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: روند شاخص ها در بورس هاى جهانى
بازارهاى سهام در اين هفته هم نتوانستند رشد چندانى را در پرونده خود به ثبت برسانند. به گزارش پايگاه اطلاع رسانى بازار سرمايه، در طول هفته منتهى به روز جمعه ۱۱ مردادماه سال جارى، شاخص بورس تركيه، بيشترين رشد را ميان ساير كشورها تجربه كرد. شاخص بورس در اين كشور با ۴۵/۱۴ درصد افزايش نسبت به هفته پيش به ۴۲ هزار و ۹۸۴ رسيد. در مقابل شاخص بورس پاكستان با ۸۰/۷ درصد كاهش، بيشترين افت هفتگى را ميان ساير بورس ها داشت. شاخص بورس كراچى در پايان هفته به ۱۰ هزار و ۱۷۱ رسيد. شاخص بورس مالزى (KLSE Composite) در اين هفته با ۵۹/۱ درصد افزايش به ۱۱۵۹رسيد. البته اين شاخص نسبت به ابتداى سال ۷۹/۱۹ درصد كاهش يافته است. شاخص بورس اندونزى هم ۱۵/۰ درصد افزايش يافت و به ۲۲۴۸ رسيد. اين عدد نيز نسبت به ابتداى سال ۱۰/۱۸ درصد كاهش يافته است.
عملكرد هفتگى بورس هاى كشورهاى عربى
شاخص مركب كل كشورهاى عربى در پايان اين هفته به ۴۴۹۱ واحد رسيد كه نسبت به هفته پيش از آن ۱۲/۲ درصد و نسبت به ابتداى سال ۱۱/۳ درصد كاهش داشته است. البته عدد مبناى محاسبه شاخص بورس كشورهاى عربى معادل هزار و تاريخ معرفى آن ابتداى سال ۲۰۰۰ ميلادى است. در بين كشورهاى عربى عمان با ۱۰/۷ درصد، بيشترين كاهش را تجربه كرد و به ۳۴۶۱ رسيد. پس از آن عربستان سعودى بيشترين كاهش شاخص را ميان ساير كشورهاى عربى ثبت كرد. شاخص در اين كشور با ۵۰/۴ درصد افت به سه هزار و ۹۴۶ رسيد.اين عدد نسبت به ابتداى سال ميلادى ۲۰۰۸ بيش از ۱۹ درصد افت كرده است. اردن با ۶۳/۲ درصد كاهش، مصر با ۴۵/۱ درصد، فلسطين با ۹۷/۰ درصد، امارات متحده عربى با ۹۱/۰ درصد، قطر با ۳۶/۰ درصد، كويت با ۱۲/۰ درصد و لبنان با ۰۷/۰ درصد از ديگر كشورهايى بودند كه شاهد روند نزولى شاخص بورس شان در طول هفته پيش بودند. در مقابل بحرين با ۲۳/۰ درصد افزايش شاخص تنها بورسى بود كه سهام دارانش هفته خود را با شاخصى منفى به پايان نرساندند.
بورس هاى آمريكا
ميانگين داوجونز در آمريكا تقريبا در جاى خود باقى ماند و با ۳۹/۰ درصد كاهش به هفته كارى خود پايان داد تا به عدد ۱۱ هزار و ۳۲۶ برسد. اين عدد نسبت به ابتداى سال ميلادى جارى ۶۱/۱۴ درصد كاهش داشته است. شاخص S&P نيويورك در اين مدت ۲۰/۰ درصد افزايش يافت و به ۱۲۶۰ رسيد. اين شاخص نيز از ابتداى سال تا كنون بيش از ۱۴ درصد كاهش را تجربه كرده است. اين در حالى است كه شاخص مركب نزدك هم با ۰۲/۰ درصد افزايش نسبت به هفته كارى قبل از آن و كاهش ۸۷/۱۲ درصدى نسبت به ابتداى سال ميلادى به۲۳۱۰ رسيد.در عين حال شاخص بورس كانادا (مركب S&P/ TSX) در اين هفته با ۸۸/۰ درصد افزايش عدد ۱۳ هزار و ۴۹۶ را در پرونده خود ثبت كرد كه نسبت به ابتداى سال ۴۳/۲ درصد كاهش داشته است. شاخص بورس برزيل (BOVESPA) هم از مرز ۵۷ هزار و ۶۳۰ عبور كرد كه نسبت به هفته پيش از آن ۷۵/۰ درصد افزايش داشت. اين شاخص نسبت به ابتداى سال ۷۹/۹ درصد كاهش يافته است.
بورس هاى اروپا، آفريقا و خاورميانه
شاخص DJSTOXX50 اروپا با ۰۳/۱ درصد كاهش اين هفته به ۳۳۱۶ رسيد. شاخص بورس انگلستان هم با ۰۴/۰ درصد افزايش عدد۵۳۵۴ را در پرونده خود ثبت كرد. شاخصCAC40 فرانسه هم در اين مدت ۴۴/۱ درصد كاهش يافت و به ۴۳۱۴ رسيد. اين شاخص از ابتداى سال جارى ميلادى بيش از ۱۵/۲۳ درصد كاهش يافته است. بورس آلمان هم شاهد كاهش ۶۳/۰ درصدى شاخص خود در هفته گذشته بود. شاخص بورس اسپانيا(IBEX35) و شاخص بورس(S&P/ MIB) هم به ترتيب ۱۸/۰ و ۸۵/۱ درصد كاهش يافتند. به علاوهAEX هلند هم با ۳۱/۰ درصد كاهش نسبت به هفته كارى قبل از آن و كاهش ۵۱/۲۳ درصدى نسبت به ابتداى سال جارى ميلادى روى عدد ۳۹۴ متوقف شد. بورس سوئد (OMX استكهلم۳۰) هم ۴۲/۰ درصد كاهش يافت. اين شاخص نسبت به ابتداى سال ۹۷/۲۰ درصد افت را در پرونده خود ثبت كرده است. بازار سوئيس هم با كاهش ۸۳/۱۵ درصدى نسبت به ابتداى سال و افزايش ۸۰/۱ درصدى نسبت به هفته پيش از آن به مرز ۷۱۴۱ رسيد.
بورس هاى آسيايى و اقيانوسيه
بورس كشورهاى آسيايى و اقيانوسيه هم روند رو به رشدى را تجربه نكردند، به طورى كه شاخص بورس ژاپن (NIKKEI ۲۲۵) با ۸۰/۱ درصد كاهش نسبت به ابتداى سال و ۴۶/۱۴ درصد كاهش نسبت به ابتداى سال به ۱۳ هزار و ۹۴ رسيد. بورس استراليا هم با ۳۴/۱ درصد كاهش عدد ۴۹۰۴ را در پرونده اش ثبت كرد. اين شاخص نسبت به ابتداى سال جارى ميلادى ۶۵/۲۲ درصد كاهش داشته است. در مقابل بورس هنگ كنگ با ۵۴/۰ درصد افزايش هفته كارى خود را به پايان رساند. اين شاخص نسبت به ابتداى سال بيش ۱۷ درصد كاهش داشته است.
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]