واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: با مرگ و مصدوميت دو نفر در پي ريزش ساختمان؛وكيل پرونده: هيچكس حاضر به بررسي حادثه مرگبار ملارد نيست
اعتماد ملي: ريزش سقف يك ساختمان چهار طبقه در حال ساخت، منجر به مرگ يكي از مالكان و قطع نخاع كارگري شد.اين ساختمان در منطقه سرآسياب ملارد در حالي احداث ميشد كه شهرداري منطقه تنها مجوز ساخت دو طبقه را داده بود. ساعت 6 بعدازظهر نهم تيرماه امسال، زماني كه تعدادي كارگر و مالك يكي از طبقات، در حال كامل كردن احداث يك ساختمان چهار طبقه بودند ناگهان كف طبقه چهارم ريزش كرد و پس از تخريب سقف طبقات سوم، دوم و اول آوار بر سر يكي از مالكان و 3 كارگر كه مشغول به كار بودند، فرو ريخت. اين مالك در طبقه دوم در حال تكميل احداث آپارتمانش بود كه همراه كارگر ديگر زير خروارها خاك و سيمان دفن شدند.
با وقوع اين اتفاق، ماموران نزديكترين ايستگاه آتشنشان به محل رفتند و پس از ساعتي عمليات، سرانجام توانستند 3 كارگر را زنده از زير آوار بيرون آورندآوردند اما تلاشها براي زنده بيرون آوردن مالك كه منصور نام داشت بينتيجه ماند و جسد او بيرون كشيده شد.
بدين ترتيب 3 كارگر كه به شدت مصدوم شده بود به بيمارستان منتقل و جسد، تحويل پزشكي قانوني داده شد.
بررسيهاي اوليه از محل وقوع حادثه كه از سوي كارشناسان آتشنشاني انجام شد نشان داد، مالك ساختمان، در زمان احداث موارد ايمني ساخت را رعايت نكرده چرا كه به رغم داشتن مجوز ساخت تنها 2 طبقه، 2 طبقه ديگر نيز به آن اضافه و ساختمان را تبديل به چهار طبقه كرده است.
با قطع نخاع يكي از كارگران و مرگ مالك يكي از طبقات، پرونده از سوي خانواده متوفي و مصدوم پيگيري و از صاحب اصلي ساختمان شكايت شد.
بدين ترتيب با تشكيل پرونده در دادسراي ملارد، تحقيقات براي مشخص شدن مقصر حادثه آغاز شد. در اولين مرحله با توجه به اينكه مالك، مجوز ساخت چهار طبقه را نگرفته بود، مهندس ناظر ساختمان براي پاسخگويي احضار شد. او مدعي شد: در ابتداي ساخت به محل رفتم اما وقتي پي بردم ساختمان بدون رعايت مقررات و بدون فونداسيون، در حال ساخت است، موضوع را به شهرداري ملارد اطلاع دادم، آنها نيز به محل رفتند اما ظاهرا مالك ساختمان به آنها حملهور شده بود و شهرداري نيز موضوع را پيگيري نكرد.
تحقيقات ادامه داشت تا اينكه گزارش كامل آتشنشاني از علت وقوع حادثه به دادسرا اعلام شد. در اين گزارش آمده بود: اين ساختمان در حال ساخت، به دليل رعايت نكردن اصول و مقررات استانداردسازي ساختمان، زياد بودن فاصله دهانه و قرار ندادن ستون مناسب جهت استحكام بنا در اين فاصله، عدم استفاده از بادبند در ساختمان، استفاده از اسكلت تركيبي تيرچه بلوك و فلز به صورت غير ايمن، استفاده از تيغههاي 10سانتي با ملات گچ و خاك بدون پوشش مناسب، بتونريزي نامناسب، سقفهاي نازك و بسيار شكننده بدون شبكهريزي ميلگردي، قرار دادن بار مرده سنگين مصالح ساختماني روي سقف طبقات درحال ساخت و احتمالا عجله در به اتمام رساندن ساختمان و عدم نظارت دقيق و... ريزش كرده است.
رستمي، وكيل اين پرونده درباره روند رسيدگي به اين پرونده براي مشخصشدن مقصر حادثه به اعتماد ملي گفت: بهرغم گذشت بيش از يك ماه از وقوع حادثه تاكنون مقصر اصلي شناخته نشده است. دادسراي ملارد، مهندس ناظر، عوامل شهرداري، مالك و پيمانكار را احضار كرده اما همچنان منتظر نظر كارشناس دادگستري منطقه ملارد هستيم. وي افزود: مالك اصلي، قبل از تكميل احداث، طبقات اول و دوم را پيشفروش كرده بود به همين خاطر روز حادثه مالك طبقه دوم براي سرعت در پايان كار، در محل حاضر شد و كنار كارگران مشغول به كار بود كه حادثه ريزش رخ داد.
به گفته وكيل پايه يك دادگستري، در سه هفته گذشته سه كارشناس براي بررسي محل حادثه تعيين شدند اما تمامي آنها با شنيدن نام از كارشناسي محل خودداري كردند چرا كه سرآسياب ملارد محل مناسبي نيست و از شرايط اجتماعي نامناسبي برخوردار است. سرآسياب منطقهاي با 90 درصد مهاجرنشين است كه متاسفانه به دليل بالا بودن تعداد مهاجران، وضعيت مالي و ناتواني ساكنان در خريد مسكن منجر شده تا ساختمانهايي با كيفيت پايين، بدون مجوز و بدون رعايت كردن مقررات، خريد و فروش شود. ساكنان اين منطقه تنها خواستار سكونت در يكي از منازل هستند و هيچ توجهي به شرايط آن نميكنند. بافت مسكوني منطقه سفال است و هيچ نظارتي بر احداث ساختمانها نميشود. به طور كلي وضعيت منطقه بسيار آشفته است.
------------
------------
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]