واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لنكراني، معجزات اقتصادي دولت نهم و حمله به منتقدان!
لنكراني با بيان اينكه ميزان رشد تورم در كشورهاي همسايه ايران به طور متوسط بالاي 70درصد بوده است، اظهار داشت: در ايران هم افزايش تورم داشتهايم، اما نرخ رشد تورم ما در مقايسه با كشورهاي همسايه كمتر بوده است؛ يعني تدبير، زحمات و تلاشهايي صورت گرفته تا نگذارد آن رشد در ايران هم اتفاق بيفتد، البته بايد بگويم تورم پايه ما از برخي از اين كشورها بالاتر بوده است.
وزير بهداشت گفت: در گذشته تبليغات منفي رسانههاي استكباري و برخي داخليها به سمت بسياري از نهادهاي انقلاب بود، اما امروز مجموع هجمهها به سمت دولت است.
به گزارش فارس، كامران باقري لنكراني وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كه پيش از ظهر امروز پنجشنبه در يازدهمين كنگره سالانه اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان در تالار ابن خلدون دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران سخن ميگفت به خاطراتي از سالهاي شكلگيري اين اتحاديه اشاره و اضافه كرد: اين مجموعه دانشجويي خيلي غريبانه شكل گرفت و كساني اميد داشتند تا ظرف چند ماه از بين برود، اما اكنون تبديل به درخت شكوفايي شده كه ثمرات زيادي به دنبال داشته است.
وي با بيان اينكه به وجود آمدن صدايي ديگر در دانشگاهها در اواخر دهه 60 براي خيليها ناميمون بود اظهار داشت: آنها برخي از اعضاي جامعه اسلامي دانشجويان را ضرب و شتم ميكردند، درب سالنها را قفل ميزدند و از برگزاري برنامهها جلوگيري ميكردند و اينها كساني هستند كه امروز مدعي آزادانديشي، دموكراسي و آزادي هستند.
وي با بيان اينكه برخيها در حوزههاي مختلف اقتصادي، سياسي، اجتماعي و غيره دچار تكبر و خودبيني هستند، تصريح كرد: يكي از قلههاي بلندي كه به فضل خدا بعد از تيرماه 84 فتح شد و به صورت يك فرهنگ عميق درآمد، اين بود كه انقلاب و نظام ظرفيتش بسيار بالاتر از آن است كه به افرادي خاص گره بخورد.
لنكراني با اظهار تاسف از اينكه برخي افراد خود را ملاك حق قرار داده و ژست روشنفكري ميگيرند، تاكيد كرد: درس مهم انقلاب اسلامي در 30سال گذشته كه 3 سال پيش نيز تدريس شد، اين بود كه افراد با استعدادها و ظرفيتهاي متعدد ميتوانند وارد حوزه مديريتها شوند.
وي در ادامه يكي از مهمترين رسالتهاي جريانات دانشجويي را ترويج همين نگاه دانست و افزود: بايد اين مباني ترويج شود و نيروهايي تربيت شوند كه بدانند با چه رسالت و جهتگيري در صحنه هستند و يا بايد باشند.
وزير بهداشت با بيان اينكه عدهاي تا چند سال پيش به اين نتيجه رسيده بودند كه بايد از غرب الگو گرفت و مدلهاي آنها را اجرا كرد، اظهار داشت: غربيها هم با افتخار ميگفتند و مينوشتند كه انقلاب اسلامي قبل از 30سالگي متوجه شده كه با مباني خودش نميتواند جلو برود و بايد به غرب متوسل شود كه بر اين اساس نقطه شكست انقلاب را مطرح ميكردند.
لنكراني با اشاره به سخنان امام راحل مبني بر اينكه عدم اتكاء به فرهنگ ديني باعث اضمحلال كشور ميشود، اظهار داشت: عدهاي كه در سال هاي اوليه انقلاب معتقد به نگاه مداخلهجويانه دولت و نوعي نگاه سوسياليستي بودند، بعد از 20 سال حرفهايي ميزدند كه 180 درجه با قبل تغيير كرده است و اين افراط و تفريطها براي كشور مضر است؛ چرا كه متاسفانه اين افراد تلاش ميكنند تا تغييرات فكري خود را در انقلاب هم پيگيري كنند.
وي در ادامه با پيشنهاد به اين اتحاديه دانشجويي براي جمعبندي عتابهاي امام تصريح كرد: نگاه امام در بحث اقتصاد دولتي، نحوه مواجهه با بيگانگان و ... امروز هم براي مسئولين و ملت درس آموز است.
وزير بهداشت در ادامه با اشاره به پيام رهبر انقلاب به اين كنگره جامعه اسلامي دانشجويان عنوان كرد: بايد بصيرت داشته باشيم تا حق را بشناسيم و افراد را محك بزنيم؛ حال ميخواهد چپ يا راست باشد. موضع ضعف در مقابل بيگانه، دچار فساد شدن، رانتخواري و... چپ و راست نميشناسد.
لنكراني با بيان اينكه در شرايط كنوني ظرفيت موجود در دانشگاه به جايي رسيده كه آثار ناحقي را مشاهده ميكنيم، ابراز داشت: جريانهاي دانشجويي به اين نتيجه رسيده اند كه نبايد وامدار هيچ جريان با شناسنامه يا بيشناسنامهاي باشند، بلكه بايد وامدار انقلاب و گفتمان اصيل اسلام باشند.
وي با اشاره به معيارهاي مورد تاكيد امام راحل اظهار داشت: ايشان ميگفتند "اگر حرف شما و مستكبرين يكي شد به خودتان شك كنيد" . اكنون وقتي مجموعه تبليغاتي رسانههاي استكباري و برخي رسانههاي داخلي را با 5 سال پيش مقايسه ميكنم، ميبينم كه در آن زمان خيلي جاها به قوه قضائيه، شوراي نگهبان، سپاه، بسيج و سايرين حمله ميشد، اما جالب و عبرتآموز است كه مجموعه هجمهها از جانب مستكبرين در شرايط فعلي به يك نقطه و آن هم دولت است.
وزير بهداشت با بيان اينكه البته نميگوييم كه دولت اشتباه نداشته است، افزود: اين بايد بررسي و تحليل شود كه چرا همه تلاشها در راستاي كوبيدن دولت است و چرا در اين راستا بين داخل و خارج و خيلي هاي ديگر همگرايي به وجود آمده است.
وي اظهار داشت: يكي از دوستان كه در سال 79 و سال 85 دو سفر به كشور مصر داشته بود، نوع برخوردهاي مسلمانان آنجا را در سال 79 شامل نااميدي، رخوت و سستي و در سال 85 شامل اميدي فراگير و باافتخار معرفي ميكرد. مسلمانان در مصر گفته بودند كه احمدينژاد رئيس جمهور شما كارهايي كرده كه ما امروز باافتخار از مسلمان بودن خود ميگوييم و آينده را روشن ميبينيم و ميدانيم كه مسلمانان ميتوانند به حقوق خود برسند.
لنكراني با بيان اينكه دشمنان ژنتيك انقلاب اسلامي هم بر اين مساله اعتراف دارند كه رفتار دولت نهم باعث عزت جهان اسلام شده است، افزود: نااميدي، رخوت و سستي گذشته در ملتهاي جهان اسلام به يك اميد فراگير در سراسر گستره اسلام تبديل شده است .
وزير بهداشت با بيان اينكه بلغور كردن حرف غربيها و فراموش كردن پيشرفتهاي كشور افتخار محسوب نميشود، اضافه كرد: عدهاي با شانتاژ رسانهاي و جو سازيهاي ناجوانمردانه فضايي ايجاد ميكنند كه اگر كسي خواست از فعاليتها و آرمانگراييهاي دولت نهم حمايت كند او را به عدم فهم و تحليل سياسي متهم كنند.
لنكراني با اشاره به برخي مشكلات اقتصادي، گرانيها و تورم تصريح كرد: بايد از يك رو تحليل كنيم كه چرا گرانيها به وجود آمده است و از سوي ديگر چه تلاشهايي براي مقابله با آن صورت ميگيرد.
لنكراني با بيان اينكه ميزان رشد تورم در كشورهاي همسايه ايران به طور متوسط بالاي 70درصد بوده است، اظهار داشت: در ايران هم افزايش تورم داشتهايم، اما نرخ رشد تورم ما در مقايسه با كشورهاي همسايه كمتر بوده است؛ يعني تدبير، زحمات و تلاشهايي صورت گرفته تا نگذارد آن رشد در ايران هم اتفاق بيفتد، البته بايد بگويم تورم پايه ما از برخي از اين كشورها بالاتر بوده است.
وزير بهداشت با بيان اينكه نرخ رسمي تورم اعلام شده در اواسط دهه 70 حدود 50 درصد بوده است، عنوان كرد: حالا همان آدمهايي كه مردم اين تجربه را از اينها ديدهاند، مدعي هستند و توقع دارند همه آلزايمر داشته باشند و اين مسايل را فراموش كنند. اين در حالي است كه نرخ رشد تورم در بسياري از كشورهاي همسايه در آن سالها منفي بوده است.
لنكراني در دفاع از اصل نقادي در برابر همه حتي دولت خاطر نشان كرد: البته نقادي بايد بر اساس مباني روشن و مستندات باشد.
وي در اين رابطه افزود: وزيري كه در زمان وزارتش طي يك سال و نيم راجع به جابجايي يك ساختمان نتوانسته است تصميم بگيرد، حالا ادعاهايي مطرح ميكند كه جاي سئوال دارد.
يكي از دانشجويان از لنكراني پرسيد كه چرا وزراي دولت فقط عملكردها را توجيه ميكنند و از ضعفها نميگويند كه وي پاسخ گفت: معتقديم كاري كه انجام دادهايم با بررسيها و كارهاي كارشناسي صورت گرفته و وظيفه خود ميدانيم از آنچه انجام ميدهيم اطلاعرساني كرده و مباني آن را تشريح كنيم، البته اين به مفهوم عدم نقدپذيري عام نيست. مجموعه دولت خودش را در معرض نقد ميبيند و به آن نيز افتخار ميكند.
لنكراني در پاسخ به اين سئوال كه چرا وزارت بهداشت ايران مجوز واردات و سرمايهگذاري را به شركت نستله كه يك شركت صهيونيستي است داده است، اظهار داشت: البته اين مجوز مربوط به زمان ما نيست، ولي كميتهاي براي بررسي مجوز سرمايهگذاري خارجي در كشور وجود دارد كه عناصر سياسي در آن نقش و حضور دارند و يكي از نكاتي كه لحاظ ميكنند اين است كه شركت يا مجموعه خارجي وابستگي به صهيونيستها نداشته باشد و در نهايت تصميمگيريهاي آن كميته ملاك عمل است .
وي در ادامه افراط و تفريط در اين زمينه را يكي از حربههاي دشمن عنوان كرد و افزود: با اصل سرمايه گذاري خارجي در چارچوب منافع ملي مخالف نيستيم و بايد مواظب باشيم كه وارد فضاي صرفا شعاري نشويم؛ چراكه رهبر معظم انقلاب نيز از تشكلها خواستند كه به جاي تصميمگيري، تصميمسازي كنند.
يكي از دانشجويان در ادامه با اشاره به سخنان وزير بهداشت درباره نرخ رشد تورم و مقايسه آن با كشورهاي همسايه اظهار داشت كه نبايد فقط آمار خام مد نظر گيرد، بلكه بايد شرايط مختلف در كنار آن مد نظر باشد.
لنكراني افزود: متاسفانه برخي از سياستمداران و كارشناسان با آمار بازي ميكنند.
وزير بهداشت با بيان اينكه ميزان رشد تورم به اين معنا نيست كه تورم فشار نميآورد، تصريح كرد: براي دهكهاي بالاي جامعه اثر تورم شايد حدود 3 درصد و كمتر باشد، در صورتي كه عمده فشار تورم روي اقشار ضعيف و دهكهاي پايين جامعه است. يعني همان تورمي كه براي دهك بالا اثر 2 درصدي دارد ممكن است براي اقشار ضعيف اثري بين 40 تا 50 درصد داشته باشد.
لنكراني با اشاره به آمار ارائه شده از سوي بانك جهاني مبني بر بهبود ضريب جيني در كشور تصريح كرد: هر چند كه سرعت آن كم است اما بهبود حركت در اين زمينه نشان دهنده جهتگيريهاي درست دولت است.
وي در پايان با اشاره به مشكلات عمده موجود در زيرساختهاي اقتصادي كشور تصريح كرد: دولت نهم به اين نتيجه رسيده است كه در چارچوب فعلي، قدرت مانور كم است و نيازمند ساختار شكني است كه دو بخش مهم در اين زمينه سيستم بانكي و نحوه توزيع يارانهها است كه هر دو مدل فعلي اينها تورمزا است و فاصلهها را زياد ميكند.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]