تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844954380




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت وگو با دكتر مهران انوري، جراح مبتكر و پيشگام نوآوري در جراحي ا�


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: گفت وگو با دكتر مهران انوری، جراح مبتكر و پيشگام نوآوری در جراحی از راه دور در جهان
اشاره: سال گذشته يكي از شگفت انگيزترين رويدادهاي اميدبخش فن آوري مدرن و پزشكي در كانادا به وقوع پيوست. دكتر مهران انوري پزشك جراح ايراني تبار توانست براي نخستين بار درجهان از محل كار خود در بيمارستان «سنت جوزف» واقع در شهر هميلتون استان انتاريو كانادا از فاصله 400 كيلومتري بر روي معده «كلودت فوريتر» كه در بيمارستان عمومي نورث بي در شمال انتاريو بستري بود، يك عمل جراحي حساس را با موفقيت انجام دهد.
دكتر مهران انوري در سال ۱۹۵۹ ميلادي (۱۳۳۸ شمسي) در تهران به دنيا آمد. پدر و مادر دكتر مهران انوري تا سال ۱۹۷۸ (۱۳۵۶) هر دو به عنوان داروساز در تهران مشغول به كار و فعاليت بودند. وي كه تا زمان مهاجرت خانواده اش به كانادا در انگلستان مشغول تحصيل بود، همزمان در همين سال در دانشگاه نيوكاسل در رشته پزشكي ثبت نام كرد و در عرض پنج سال موفق به انجام تحصيلات خود در اين رشته شد. از ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۹ در دانشگاه Mc Master در رشته جراحي به تحصيلات خود ادامه داد و پس از آن براي فوق تخصص خود به استراليا سفر كرد و در دانشگاه شهر Adelaide تحت نظر پيشگامان رشته جراحي بيماريهاي جهاز هاضمه و معده، پروفسور «جان دنت»، «گلين جيمسون»، در سال ۱۹۹۲ موفق به اخذ دكترا (P.H.D) در اين رشته در سطح فوق تخصص شد و پس از آن به كانادا برگشت و در بيمارستان سنت جوزف واقع در شهر هميلتون به عنوان همرديف پروفسور به كار در كلينيك جراحي جهاز هاضمه و معده پرداخت. تا اينكه چندي پيش بيمارستان سنت جوزف كه از بيمارستانهاي وابسته به دانشگاه مك مستر است وي را به عنوان پروفسور و مدير «CMAS» انتخاب كرد و اكنون دكتر مهران انوري مدتي است رياست اين مركز مهم و مديريت آن را بر عهده دارد.
دكتر مهران انوري به خاطر جراحي هاي مبتكرانه و شيوه هاي بي سابقه اش در اين رشته يكي از جراحان برجسته جهان به شمار مي رود. وي با طرح ها، پژوهشها و دانش و تجربيات گسترده عملي خود درواقع از اركان اصلي CMAS و يكي از عوامل عمده گسترش و پيشرفت برنامه هاي اين تشكيلات و تحقق يافتن طرحهاي علمي اين مركز پزشكي فوق العاده مهم كانادا و جهان است. آنچه در پي مي آيد برگرفته از گفت وگويي است كه توسط مركز ايرانيان خارج از كشور با وي انجام شده است.

* مثل اينكه پرداختن به امور بهداشت و پزشكي در خانواده شما امر مرسومي است؟
- بله، پدر و مادر من هر دو داروساز بودند و پدرم علاوه بر داروسازي در رشته علوم آزمايشگاهي نيز تحصيل كرده و علاوه بر مديريت آزمايشگاه طبي خود در آزمايشگاه بانك ملي ايران در تهران نيز مشغول به كار بوده است.

* تا چند سالگي در ايران بوديد و در كجا تحصيل مي كرديد؟
- من تا ۱۴ سالگي در ايران بودم و تا كلاس نهم دبيرستان در دبيرستان البرز مشغول تحصيل بودم.

* و بعد به انگلستان رفتيد؟
- بله براي ادامه تحصيل بقيه دوره متوسطه دبيرستان به انگلستان رفتم.

* بعد از اينكه از دانشگاه نيوكاسل دكتراي طب خود را گرفتيد و به خانواده تان در كانادا پيوستيد، چه انگيزه اي باعث شد كه براي ادامه تحصيل در شته تخصصي، دانشگاه مك مستر را انتخاب كنيد؟
- دانشكده پزشكي دانشگاه مك مستر يكي از مراكز آموزشي مهم پزشكي در زمينه نوآوريها و ابتكارات است. در اين دانشگاه به پژوهشهاي ويژه اهميت بسيار مي دهند.

* بعداز اينكه رشته جراحي خود را در «ام، سي- مستر» تمام كرديد براي ادامه مطالعات و تحصيلات فوق تخصصي به استراليا رفتيد...؟
- بله در دانشگاه آدلايد استراليا پيشگامان جراحي جهاز هاضمه و ناراحتي هاي معده در سطح پيشرفته اي به تدريس، تجربه و كار مشغولند، به خاطر همين من به آنجا رفتم و در سال ۱۹۹۲ موفق شدم زير نظر و با همكاري پروفسور دنت و جيمسون P.H.D ويژه فوق تخصص در زمينه كار جراحي را بگيرم و البته در خلال مدتي كه در آنجا مشغول تحصيل بودم با همسرم خانم سيما ارجمند هم آشنا شدم كه اين آشنايي به ازدواج و تشكيل خانواده منجر شد و ما اكنون سه فرزند داريم.

* كار و حرفه همسرتان چيست؟
- ايشان روانشناس هستند و تخصصشان روانشناسي كودكان است.

* از چه زماني تشكيل شده، ايده انجام عمل از راه دور، ايده چه كسي بوده و چه سابقه اي در تاريخ پزشكي دارد؟
- من يكي از كساني بودم كه فكر تشكيل چنين مركزي را حدود سالهاي ۱۹۹۶-۱۹۹۵ مطرح كردم و با تشكيل يك تيم از بهترين جراحان كانادا و جهان در بيمارستان سنت جوزف به همراه و پشتيباني گروه ديگري از متخصصان رشته هاي كامپيوتر، ارتباطات و فن آوري و پزشكي شروع به فراهم آوردن زمينه هاي لازم و امكانات ضروري براي تحقق اين ايده كرديم.

* فراهم آوردن امكانات عملي براي چنين ايده اي ظاهراً مخارج زيادي داشته، هزينه هاي اين طرح چگونه تأمين شده است؟
- دانشگاه «ام.سي. مستر» يك ميليون دلار از بودجه آموزشي خود را به برپايي و گسترش اين مركز اختصاص داد و با تماس با وزير بهداشت وقت كانادا آقاي آلن راك يك ميليون دلار ديگر از دولت كانادا براي انجام اين كار دريافت داشتيم.

* چه انگيزه اي باعث روي آوردن به اين كار و اجراي چنين طرحي شد؟
- هدف اصلي ارائه خدمات جراحي به نيازمندان عمل جراحي در نقاط دورافتاده كانادا- آنجاهايي كه دسترسي به متخصصين عمل هاي جراحي پيشرفته و همين طور امكانات انجام چنين عملهايي وجود ندارد- بود. اين هدف ما را تشويق كرد كه به كار گسترش و بهره وري از چنين طرحي بپردازيم.

* غير از دستيابي به اين هدف، اين مركز چه هدفهاي ديگري را دنبال مي كند؟
- آموزش دانشجويان و پزشكان در جاهايي كه دور از مراكز عمده آموزش پزشكي قرار دارند. بايد بگويم تاكنون ما در اين مركز هر ساله ۲۲ تا ۲۴ دوره آموزشي براي دانشجويان پزشكي و جراحان داشته ايم. يعني از سالهاي ۱۹۹۹-۱۹۹۸ تاكنون نزديك به ۸۰ دوره آموزشي ۲ تا ۵ روزه در اين زمينه برگزار كرده ايم.

* آقاي دكتر انوري عمل جراحي از راه دور به وسيله مركز شما به زبان ساده چگونه انجام مي شود؟
- ما به وسيله وسايل ارتباطي و از طريق ديد ياب تلويزيوني با تعبيه يك آدمك ماشيني كه داراي سه بازوست اين عمل را از راه دور مي توانيم بر روي بيماران انجام دهيم. به عبارت ديگر جراح در بيمارستان ما درست مانند آن كه در محلي كه بيمار قرار دارد، باشد عمل جراحي رابا استفاده از وسايل ارتباطي به وسيله بازوهاي (آدمك ماشيني) تعبيه شده در محل جراحي، انجام مي دهد.

*مسئله همزماني و هماهنگي كار جراح و زمان واقعي كه هر حركت بر روي بدن بيمار انجام مي شود يا به عبارت ديگر تأخيرات احتمالي، خللي در جريان عمل جراحي بر روي بيمار وارد نمي كند و خطري ندارد؟
- متخصصين شركت ارتباطات بل توانسته اند اين تأخير را به حداقل ممكن برسانند. يعني به تأخيري حدود يك سيصد هزارم ثانيه و اين در حد ايمني لازم در هماهنگي و همزماني كار جراح و زمان رخداد اعمال وي به وسيله بازوهاي Robot بر روي بيمار است.

* به لحاظ رواني اين شيوه عمل جراحي (جراحي از راه دور) ضرر و زياني به بيمار نمي رساند؟ تصور عمل شدن به وسيله يك آدمك كامپيوتري و...؟
- نه به هيچ وجه، اول اين كه در آن اتاق عمل كادر پزشكي حضور دارند و دوم اين كه اين شيوه به لحاظ رواني بسيار آرامبخش تر از اين است كه بيماري مجبور شود محل زندگي خود را، جايي كه در آنجا به دنيا آمده و بزرگ شده و افرادي كه در آن محل درماني مرتب با آنها سروكار داشته ترك كند و در شهر ديگري به يك مركز درماني منتقل شود كه كاملاً براي او ناآشناست. مثلاً خانمي كه ما بر روي وي عمل دو هفته پيش را انجام داديم تمام عمرش در نورشابي زندگي مي كرده و در همان مركز درماني ۵ بچه اش را به دنيا آورده است.

* درباره سابقه اين گونه اعمال جراحي در جهان... مثل اين كه سال گذشته از نيويورك يك تيم پزشكي يك عمل از راه دور بر بيماري در فرانسه انجام دادند... چه تفاوتها و يا شباهتهايي بين كاري كه شما كرديد و كاري كه در نيويورك انجام شد وجود دارد؟
- كاري كه شما به آن اشاره مي كنيد در ۷ سپتامبر سال ۲۰۰۱ بود كه از يك مركز ارتباطات در نيويورك، عمل خارج كردن كيسه صفراي يك بيمار دراستراسبورگ فرانسه انجام شد. اول اين كه عمل بسيار ساده بود. دوم بيمار در يك بيمارستان بسيار مجهز قرار داشت و سوم اين كه پزشكان از يك مركز ارتباط از راه اين كار را انجام دادند و اين تجربه دنبال نشد. عملي كه ما انجام داديم عمل بسيار حساسي بود، يك ميليمتر جابه جايي محل در هر مرحله از عمل ممكن بود به خونريزي و مرگ بيمار بيانجامد و ديگر اين كه ما از يك بيمارستان اين عمل را بر روي بيماري كه در يك مركز درماني بود انجام داديم. بعد از اين عمل ما هفته گذشته توانستيم روده بيماري كه دچار سرطان است با جراحي از راه دور با به كار بردن سيستمي كه فراهم آورده ايم جراحي كنيم؛ بدون شكاف و بريدن و دوختن عمده و زياد...

* پس درواقع ما درباره كاري كاملاً متفاوت در زمينه پزشكي و جراحي در اينجا حرف مي زنيم....
- همين طور است. كاري كه در نيويورك انجام شد از يك مركز ارتباط انجام شد و براي انجام عملي بسيار ساده در «CMAS»، ولي در سيستم جراحي از راه دوري كه ما به كار مي گيريم، هدف انجام عمل هاي پيچيده در زمينه مختلف جراحي در هر نقطه كانادا و جهان است و غير از اين عملي كه به آن اشاره شد ما عمل هاي ديگري هم انجام داده و طرح انجام آن را ريخته ايم. ما مي خواهيم به جاي هزينه گزاف حمل و نقل بيماران به مراكز درماني مجهز با اين شيوه خدمات جراحي را در هر جا كه لازم بشود در اختيار نيازمندان قرار دهيم.

* اين عمل بازتاب گسترده اي در جهان نوآوري هاي پزشكي داشته است...
- همين طور است. نمايندگاني از «NASA» سازمان فضانوردي آمريكا و سازمان فضانوردي كانادا و سازمان ها و مراكز درماني مختلف شاهد انجام اين عمل جراحي بودند. مسئولان، پزشكان و جراحان بسياري از تمام نقاط جهان از عربستان، يمن و خاورميانه با مركز ما تماس گرفته اند براي استفاده از نتايجي كه ما از تجربيات عمل خود تاكنون به دست آورده ايم.

*با به كار بردن اين شيوه، جراحي هاي پيچيده از راه دور در تمام نقاط جهان در آينده به چه شكل ممكن مي شود؟
- با استفاده از ماهواره ها، ما مدتي است كه بر روي اين ايده مشغول به كار شده ايم و در آينده اين كار به وسيله كمك گرفتن از امكانات ماهواره اي امكان پذير خواهد شد. در آينده مراكز درماني و بيمارستانهاي كوچك مي توانند به وسيله ماهواره ها از« Robotic Surgery Tele» يا انجام عمل بر روي بيماران نيازمند اعمال جراحي به خوبي استفاده كنند.

* در ايران چطور؟ آقاي دكتر انوري دلتان مي خواهد و يا دلتان مي خواست كه در ايران به تشكيل و توسعه چنين مركزي مي پرداختيد؟
- ايران وطن من است و من مي دانم جراحان بسيار خوبي در آنجا هستند و خيلي خوب كار مي كنند. در ايران هم در نقاط دورافتاده نياز به چنين سيستم ها و شيوه ها و راهكارهايي هست، اما اين كار همكاري همه جانبه نهادهاي رسمي دولتي و دانشگاه ها و مراكز درماني را لازم دارد





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 475]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن