واضح آرشیو وب فارسی:موج: تصميم قاطع گمرك ايران براي مقابله با كم اظهاري
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد صنعت و بازرگاني رئيس كل گمرك ايران از تصميم قاطع اين سازمان براي مبارزه با كم اظهاري و ارزش گذاري دقيق كالاهاي وارداتي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي گمرك اردشير محمدي رييس كل گمرك ايران كه براي بازديد يك روزه از گمركات كرمان به اين استان سفر كرده بود با اشاره به اينكه يكي از دغدغههاي اصلي مسئولان اقتصادي كشور و گمرك موضوع كماظهاري است، گفت: مبارزه با كماظهاري و استيفاي حقوق دولت يكي از برنامههاي اولويتدار گمرك به شمار ميرود و ما قصد داريم احصاي مصاديق كماظهاري و ارزشگذاري دقيق كالاها، گام مثبتي در اين جهت برداريم.
رئيس كل گمرك افزود: در پارهاي از مواقع شاهديم كه ارزش برخي كالاها در گمركات پايينتر از حد واقعي اظهار و يا يك كالاي مشابه در گمركات با ارزشهاي متفاوت اظهار ميشود كه اين امر سبب بروز مشكلاتي در اخذ حقوق دولت و ساير واردكنندگان ميشود.
وي گفت: ساماندهي ارزشگذاري كالاها سبب يكسانسازي تعيين ارزش در گمركات و رفع بسياري از مشكلات اين بخش خواهد شد.
محمدي با اشاره به انعقاد قرارداد بين گمرك و سازمان توسعه و تجارت سازمان ملل (آنكتاد) براي اجراي سيستم آسيكوداي جهاني گفت: تا پايان امسال اين سيستم در برخي از رويههاي گمركي پيادهسازي ميشود و با اجراي آن تبادل الكترونيكي اسناد درون و برونسازماني درنهايت دقت و در كوتاهترين زمان به بهترين شكل انجام خواهد شد.
رئيس كل گمرك ايران همچنين درمورد توسعه صادرات غيرنفتي و نقش گمرك در اين زمينه گفت: باتوجه به برگزاري نشستهاي متعدد بين مسئولان گمرك و سازمانهاي مرتبط در امر توسعه صادرات و فعالان اين بخش، انتظار ميرود در صادرات غيرنفتي تسهيل و تسريع بيشتري صورت گيرد.
وي افزود: نگاه گمرك به توسعه صادرات غيرنفتي، نگاهي حمايتي است و بدين لحاظ صادركنندگان نبايد هيچگونه دغدغهاي داشته باشند.
محمدي با اشاره به اينكه توسعه صادرات در دستور كار دولت قرار دارد، گفت: گمركات نيز بايد تسهيلات ويژهاي در اين خصوص به صادركنندگان ارائه كنند.
رئيس كل گمرك با ارائه پيشنهادي درخصوص تشكيل گروه صادراتي كارشناسي و فني براي اعطاي تسهيلات مطلوب و دقيق به صادركنندگان گفت: تشكيل اين گروه در گمركات كشور ميتواند سبب رونق صادرات غيرنفتي شود. وي افزود: ما بايد تلاش كنيم با ايجاد مكانيزمهاي مناسب، ارزيابي كالاهاي صادراتي را سرعت بخشيم و پروانههاي گمركي را در كوتاهترين زمان ممكن صادر كنيم.
اردشير محمدي در ادامه سخنان خود با اشاره به طرح تحول اقتصادي گفت: دولت اميدوار است در نيمه دوم امسال اتفاقات و تحولات مثبتي بهويژه در عرصه فعاليتهاي اقتصادي رخ دهد كه يكي از عوامل موثر در ايجاد اين تحول گمرك است. از اين جهت گمرك زير ذرهبين است و عملكرد آن موردتوجه و حساسيت خاصي قرار دارد.
معاون وزير اقتصاد و رئيس كل گمرك ايران تصريح كرد: در اينكه كاركنان گمرك ميتوانند با ايجاد تحول لازم، انتظارات دولت از اين سازمان را برآورده كنند، ترديدي ندارم. حتي گمرك اين توانايي را دارد كه در انجام وظايف و بهبود عملكرد خود فراتر از حد انتظار ظاهر شود.
اردشير محمدي تأكيد كرد: خدمترساني مطلوب، تسهيل و تسريع امور تجاري و استيفاي حقوق دولت و مردم از جمله وظايفي است كه ميتواند نقش گمرك را در برنامه تحول اقتصادي دولت پررنگتر كند.
محمدي گفت: در همين ارتباط روانسازي و ايجاد سرعت در كارها ميتواند قدم مثبتي درجهت توسعه اقتصادي و تحول در گمرك باشد.
وي افزود: وصول حقوق دولت به معناي واقعي بهگونهاي كه نه حق دولت و نه مردم تضييع شود يكي ديگر از گامهاي مثبت و تحول گمركي است.
محمدي تصريح كرد: گمرك خيز بلندي براي تحول برداشته كه انشاءالله با همت و تلاش صادقانه همه كاركنان به نتيجه خواهد رسيد.
*ديدار با استاندار كرمان
به گزارش خبرنگار ما رئيس كل گمرك در ديدار با استاندار كرمان، آمادگي گمرك را براي كمك به توسعه صادرات غيرنفتي در استان كرمان اعلام كرد و گفت: گمرك مايل است بيشترين همكاري را با سازمانهاي مرتبط براي توسعه صادرات و ارائه خدمات به صادركنندگان داشته باشد.
محمدي همچنين افزود: يكي از دغدغههاي كاركنان گمرك كرمان بحث منابع انساني و اعتبارات عمراني و جاري است كه استانداري ميتواند در اين زمينه با انجام بررسيهاي كارشناسي در رفع مشكلات اقدام كند.
رئيس كل گمرك خاطرنشان ساخت: كار گمرك، يك كار حساس و دقيق است و به همين جهت ما خواهان همكاري بيشتر سازمانهاي مرتبط در استان هستيم.
براساس اين گزارش حبيبالله دهمرده استاندار كرمان نيز در اين ملاقات با اشاره به ضرورت هماهنگي و همكاري دستگاههاي اجرايي در جهت خدمتگزاري به مردم و تحقق اهداف اقتصادي دولت گفت: سازمانهاي مختلف بايد دست به دست هم بدهند تا ضمن رفع مشكلات به توسعه اقتصادي كشور كمك كنند.
*اظهارات مديركل گمركات كرمان
حسين سالاري مديركل گمركات كرمان نيز در اين بازديد گفت: بيش از 90 درصد از ارزش كل صادرات گمركات كرمان به پسته اختصاص دارد. سالاري اظهار داشت، در 4 ماهه امسال 159 ميليون و 175 هزار دلار كالا به خارج از كشور صادر شد كه از اين ميزان 133 ميليون دلار آن پسته بود. به گفته وي از مجموع صادرات يك ميليارد و 60 ميليون دلاري پسته در سال گذشته 700 ميليون دلار آن مربوط به گمركات كرمان بوده است.
وي افزود: تشريفات گمركي مربوط به صادرات پسته در كمتر از نيم ساعت انجام ميشود.
سالاري مصنوعات مسي، ساير موادغذايي، آهنآلات، كاشي و سراميك را از ديگر كالاهاي عمده صادراتي گمركات كرمان ذكر كرد و افزود: اين كالاها به روسيه، هنگكنگ، افغانستان، مالزي، تركيه و عراق صادر شده است.
وي افزود: در اين مدت همچنين 35 هزار و 637 تن كالا به ارزش 94 ميليون و 739 هزار دلار از طريق گمركات كرمان وارد كشور شد كه اين ميزان نسبت به چهار ماهه سال قبل افزايش چشمگيري داشته است. لوازم و ماشينآلات صنعتي و مكانيكي، لوازم صنعتي و برقي، كاغذ و مقوا و آهنآلات عمده كالاهاي وارداتي بودندكه از كشورهاي آمريكا، برزيل، كره جنوبي، چك، چين و هلند وارد ايران شدند.
مديركل گمركات كرمان درخصوص فعاليت اين گمرك در زمينه تشكيل پروندههاي قاچاق گفت: در اين مدت 803 فقره پرونده قاچاق كالا به ارزش 19 ميليارد و 83 ميليون و 670 هزار ريال توسط گمركات كرمان تشكيل شد كه به لحاظ تعداد 29 درصد و از حيث ارزش 19 درصد كاهش يافت.
به گفته وي، در اين مدت همچنين 30 هزار مسافر از طريق گمرك فرودگاه كرمان تردد كردند كه از اين تعداد 14 هزار نفر وارد و 16 هزار نفر خارج شدند.
درآمد اين گمرك هم در مدت مذكور 107 ميليارد و 913 ميليون و 557 هزار ريال بود كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 53 درصد رشد داشت.
سالاري در بخش ديگري از سخنانش به مشكلات گمركات كرمان اشاره كرد و گفت: كمبود نيروي انساني خبره و فني، اعتبارات عمراني و جاري، نداشتن ساختمان مناسب و تحت مالكيت گمرك براي گمركات تابعه كرمان از عمدهترين مشكلات است.
وي افزود: 150 پست سازماني براي تمامي گمركات استان درنظر گرفته شده است كه 40 پست آن بلاتصدي است.
وي عدم استقرار انبارهاي عمومي در اين گمرك را نيز سبب افزايش هزينههاي جاري گمرك دانست و افزود: به دليل نبود انبارهاي عمومي در اين گمرك، هزينههاي مربوط به تخليه و بارگيري، انبارداري و آب و برق و هزينههاي جاري برعهده گمرك است كه اين امر سبب افزايش 36 درصدي هزينههاي جاري ميشود.
مديركل گمركات استان كرمان اظهار داشت: استقرار انبارهاي عمومي در اين گمرك سبب تسريع در خدترساني، جلوگيري از اتلاف وقت و كاهش هزينهها ميشود.
سالاري با اشاره به اهميت بهرهگيري از فناوريهاي نوين و سيستمهاي پيشرفته در بهبود فرايندهاي گمركي گفت: در حال حاضر سه گمرك كرمان، رفسنجان و سيرجان در رويههاي صادرات و واردات به سيستم آسيكودا مجهز هستند.
شايان ذكر است كه رئيس كل گمرك ايران در سفر به استان كرمان از منطقه ويژه اقتصادي سيرجان نيز بازديد كرد و در جمع كاركنان گمرك، صاحبان صنايع و واحدهاي توليدي مستقر در اين منطقه به تشريح برنامه و اقدامات گمرك ايران و همچنين نحوه ارائه خدمات گمركي توليدكنندگان و صادركنندگان پرداخت.
محمدي در اين ديدار ضمن اعلام آمادگي گمرك براي رفع مشكلات گمركي واحدهاي صنعتي و تسهيل و تسريع امور تجاري، بر اهميت تلاش اين واحدها درجهت ايجاد ارزش افزوده و ارتقاي كيفيت كالاهاي توليدي به منظور حضور در بازارهاي صادراتي تأكيد كرد.
در اين ديدار دو تن از مديران شركتهاي توليدي به نمايندگي از سوي صاحبان صنايع به تشريح نحوه فعاليتهاي توليدي پرداختند و خواستار حمايت بيشتر گمرك از توليدكنندگان شدند.
مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي سيرجان نيز در اين ديدار با اشاره به تواناييها، استعدادها و ظرفيتهاي توليد اين منطقه در ايجاد ارزش افزوده توليدات، از امكان افزايش صادرات تا 350 ميليارد ريال سخن گفت.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]