واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سه در چهار و زير پوست شهر
فرهنگي. فيلم . تلويزيون . سينما
توليد طنز تلويزيوني و مجموعههاي شبانه به عنوان يك رويكرد براي جذب مخاطب از علايق مشترك شبكههاي سيما به شمار ميرود و سريال سه در چهار از جمله توليدات اخير اين رسانه است .
مجموعه سه در چهار به كارگرداني مجيد صالحي با رويكردي طنز و بهرهگيري از شوخي كلامي توانسته مخاطبان شبكه ملي سيما را به خود جلب كند.
اين مجموعه فارغ از كاستيهايي كه در ادامه نوشتار به آن پرداخته ميشود، به دليل پرداخت به طبقه متوسط و روبه پائين جامعه و پرهيز از تجمل گرايي هاي رايج در توليدات سيما، آدمهاي درگير در قصه خود را مطابق با فضايي روايي تصوير ميكند.
سيروس و رحمان دو باجناق كه تلاش دارند خانواده را ادارهكننده و براي اين امر تصميم به تاسيس شركت خدماتي ميگيرند و در اين بين اسير مهندس منوچهر كه قاچاقچي مواد مخدر صنعتي است ميشوند. موقعيتهاي بوجود آمده براي اين دو در كنار بامزگي پسر خانواه بيژن ، سه در چهار را در موقعيت اثري پر مخاطب تا قبل از ورود بازيگر - كارگردان (صالحي) در كسوت داماد خانواده قرار داد.
صالحي به عنوان بازيگر - كارگردان جوان تلويزيوني، بهتر بود تجربه خود را در اين كار در پشت دوربين تكميل ميكرد و به داستان در نقش بازيگر ورود نمي كرد، سه در چهار با وجود وجوه مثبت يادشده كه واكاوي لايههاي مياني و زيرين جامعه را در بيان مطالبات منطقي با زبان شوخي و كنايه دستمايه كار داشت تا قبل از ورود او رواني بيان و قصه را در خود داشت .
سه درچهار به دليل بيان مباحثي همچون بيكاري، اشتغال، تحصيل ، مواد مخدر و هشدار به خانوادهها در روايتي ساده و ملموس براي مخاطب، توانست موثر عمل كند اما در مقابل در قسمتهاي اخير دچار افت چشمگيري در روايت و شخصيت پردازي و بازي شد.
شايد تجربه حضور كارگرداناني در كسوت بازيگر در آثارشان همچون فخيم زاده و عطاران در نمونه داخلي و دنزل واشنگتن در نمونه خارجي، صالحي را بر آن داشت كه در سه درچهار دست به آزمون بزند كه نتيجه آن افتادن سريال و دست دادن حس ناخوشايند به آن در نتيجهگيري از داستان اثر است .
از سويي زوج صادقي و رجبي (بيژن و سيروس) در مقابل حضور شهره لرستاني در نقش خاله و محمد كاسبي در نقش رحمان توانست تناقضهاي شخصيتي را با ايجاد جذابيتهاي كلامي متعادل و دنباله روي داستان را براي مخاطب كه نوعي همذات پنداري را با اين خانوادهها در احوالات شخصي ميديد، ايجاد كند.
سه در چهار همچون ديگر سريالهاي طنز تلويزيوني كه هجو موقعيت را در قالب شخصيتهاي مختلف و طبقات گوناگون اجتماعي دستمايه كار دارد اما تفاوت اين كار با ديگر آثار در آيتمهاي ياد شده از طبقه فرودست اجتماعي است.
اين مجموعه با وجود اينكه متاثر از الگوهاي رايج در كارهاي عطاران به عنوان مشاور اثر همچون ترش و شيرين است اما در لايههاي موضوعي و شخصيت پردازي رگههايي از خلاقيت از سوي يك كارگردان جوان در آن ديده ميشود.
به عقيده منتقدان، سه در چهار آغاز خوشي داشت اما فرجام آن با تكيه كارگردان بر آزموده ديگر بازيگر - كارگردانان تلويزيوني مشخص نيست. سه در چهار زهر خندي به مطالبات اجتماعي و حديثي زيرپوستي از احوالات و پيچيدگي زندگي شهري است.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]