واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با تازههاي نشر:«سيري در انديشه سياسي و اجتماعي علامه جعفري» منتشر شد
گروه انديشه: «سيري در انديشه سياسي و اجتماعي علامه محمدتقي جعفري»، تأليف «اسماعيل پورجعفر»، به همت مركز اسناد انقلاب اسلامي متتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) و به نقل از پايگاه اطلاعرساني مركز اسناد انقلاب اسلامي، علامه محمدتقي جعفري يكي از انديشمندان، فلاسفه و عرفاي معاصر اسلامي و ايراني است كه در طي نيم قرن اخير، تلاشهاي علمي و ديدگاههاي مختلف او، آشناي اهل معرفت بوده است.
از آنجايي كه علامه در حوزههاي مختلف علمي و معرفتي صاحبنظر بوده و آثار قابل تحسيني نيز از خود به جاي گذارده است، لذا افراد بسياري نيز به خصوص بعد از درگذشت وي به تبيين و تشريح نظرات عرفاني، فلسفي و فقهي و ... او پرداختهاند.
اين تحقيق نيز در حد توان خود، به تبيين نظرات و ديدگاههاي اجتماعي و سياسي آن بزرگوار ميپردازد. شايان ذكر است محور بحث اين تحقيق بر اساس دو سؤال مطروحه درباره انديشههاي علامه و به تبع آن بر اساس دو پيشفرض، يا به عبارتي مناسبتر، فرضيه استوار است كه عبارتند از: آيا علامه جعفري داراي انديشه سياسي هستند؟، چارچوب و جهتگيري انديشههاي سياسي علامه چگونه است؟
در پاسخ به سؤالات مذكور، فرضيات زير مطرح شدهاند: فرضيه اول: علامه جعفري داراي انديشه سياسي است. فرضيه دوم: انديشه سياسي علامه جعفري براساس مباني فلسفي ايشان و با تلفيق شرع و عقل (در چارچوب نظريه حيات معقول) شكل ميگيرد و منتقد انديشههاي سياسي ماديگرايانه غربي است.
با توجه به گستردگي و جامعيت انديشههاي علامه جعفري، اين تحقيق ادعاي آنرا ندارد كه بتواند تمامي عرصههاي فكري علامه را هر چند از منظر انديشههاي سياسي، بي كم و كاست مورد بررسي قرار داده و تشريح نمايد، لذا چنانچه گفته شد، فرضيههاي فوقالذكر تشكيلدهنده فرآيند اين تحقيق است.
اين تحقيق از نظر ساختاربندي مطالب خود، از چهار فصل تشكيل شده است كه عبارتند از: در فصل اول به زندگي علامه از تولد تا درگذشت ايشان و همچنين تحصيلات ايشان در ايران و نجف و دوران تحقيق و پژوهشهاي علمي ايشان پرداخته شده است. همچنين در بخش ديگر اين فصل به عرصهها و حوزههاي فعاليت علمي علامه اشاره شده است.
در فصل دوم به مباني نظري و پايههاي فلسفي انديشه علامه اشاره شده است. در واقع مطالب اين فصل پايههاي نظري علامه را در ساير حوزهها تشكيل ميدهد. در فصل سوم به طرح ديدگاههاي علامه در مسايل سياسي از ديدگاه اسلام و غرب و تفاوتها و تمايز ميان آنها، به همراه تعاريف خود علامه از سياست و توابع آن پرداخته شده است. در فصل چهارم از تحقيق به نظرات اجتماعي ايشان در مسائل روز و مبتلا به جامعه اسلامي اشاره شده است.
كتاب «سيري در انديشه سياسي و اجتماعي علامه محمدتقي جعفري»، تأليف «اسماعيل پورجعفر»، به همت مركز اسناد انقلاب اسلامي در 252 صفحه و بهاي 19000 ريال در تيرماه سال جاري منتشر شده و در اختيار علاقهمندان قرار گرفته است.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]