محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827872562
جنب پل حافظتغييرات دائمي
واضح آرشیو وب فارسی:الف: جنب پل حافظتغييرات دائمي
گروه بورس – همايون دارابي:بازار داد و ستد سهام امروز (شنبه) پس از سه روز تعطيلي، در شرايطي فعاليت خود را از سر ميگيرد كه مهمترين حوزههاي موثر بر بازار دستخوش تحولات و تغييرات جدي هستند.
در شرايطي كه معاملهگران هفته گذشته را با يك روز كاري كمتر دنبال كرده و به تبع آن با كاهش نسبي فعاليت به پايان بردند، در هفته جاري بازار شاهد جريان سريعي از تحولات مهم و فراگير خواهد بود.
در حوزه سياسي، پايان هفته دوم پس از مذاكرات ژنو مهمترين مساله فراروي بازار است. اگرچه كشورمان با هر گونه تعيين زمان براي پاسخگويي به بسته پيشنهادي كشورهاي 1+5مخالفت كرده و اين مساله را غيرقابل پذيرش دانسته است، اما اقدام سفراي كشورهاي اتحاديه اروپا در سازمان ملل و تشكيل جلسه براي گسترش يكجانبه تحريمهاي موضوع قطعنامه گذشته شوراي امنيت (قطعنامه 1803)، نشان از برداشت يكجانبه طرفهاي مذاكره از مهلت دو هفتهاي دارد. در اين ميان بيانات مقام معظم رهبري در جمع مسوولان كشوري و لشكري به مناسبت عيد مبعث و تاكيد معظم له بر لزوم ايستادگي و همچنين عدم تغيير مواضع كشورمان در مورد مساله فلسطين نيز اهميت بالايي در ارزيابي تحولات آتي خواهد داشت. در اين شرايط به نظر نميرسد كه مجموعه پيشنهادهاي غرب در قالب بسته پيشنهادي گروه 1+5 و مذاكرات ژنو بتواند رضايت تهران را جلب كند و تنها ميتواند مذاكرات احتمالي را با هدف تشريح بيشتر شرايط توجيهپذير سازد.
در اين فضا كارشناسان بازار با اهميت دادن به تحولات سياسي، احتياط در تصميمگيريها را در دستور كار خود قرار خواهند داد.
در همين حال در حوزه تحولات اقتصادي، روند حركتي دولت و تعاملات آن با مجموعههاي ديگر از جمله مجلس از چنان سرعتي برخوردار شده است كه عملا رصد و ارزيابي آن از توان كارشناسان خارج شده است. در مهمترين بخش از اين تحولات جابهجايي ناگهاني در كانديداهاي احراز پستهاي وزارت به ويژه جابجايي در وزارت امور اقتصادي و دارايي از اهميت بالايي برخوردار است. اعلام نام شمسالدين حسيني به عنوان كانديداي وزارت امور اقتصادي و دارايي به نظر ميرسد به دليل شناخت قبلي وي از بازار سرمايه، تاثير منفي را بر بازار نخواهد داشت. با اين حال، پس از قريب به سه ماه تغييرات و سياستگذاريهاي آقاي «صمصامي»، سرپرست اين وزارتخانه، موج تغييرات قابل پيشبيني در اين حوزه تصميمگيريها را دشوار خواهد ساخت.
در كنار مساله وزراي پيشنهادي، بحث در مورد تحولات اقتصادي متعاقب اجرايي شدن طرح تحول اقتصادي نيز فضاي اقتصاد كشور را در سيطره خود دارد. هر چند مرحله نخست در هدفمند كردن يارانهها با جمعآوري اطلاعات خانوارها آغاز شده است. اما بندهاي ديگر اين برنامه هفتگانه به ويژه در مورد نرخ ارز به قابل توجهترين بحثها مبدل شده است. در كنار نقطهنظرات دولتي سخنان هفته گذشته دكتر مظاهري، رييس كل بانك مركزي در مخالفت با ايده كاهش ارزش دلار، اندكي آرامش را به اين حوزه بازگرداند. تغيير نرخ ارز فاكتور بسيار مهميدر رقم خوردن بازده شركتهاي بورسي به شمار ميرود. تحقيق مشترك دكتر جلالي نائيني و دكتر حسن قاليباف اصل (1382مجله تحقيقات مالي) نشان داده است، تغيير در نرخ ارز با يك وقفه زماني سه تا 6ماه تاثير جدي بر بازده شركتهاي بورسي اعم از اينكه داراي فعاليت صادراتي باشند، يا خير، بر جاي ميگذارد.
از اين رو كارشناسان بازار با دقت اين بخش را دنبال ميكنند. در همين رابطه بحثهاي موجود در مورد تغيير يا كاهش يارانهها نيز مباحثي را ايجاد كرده است. طرح مباحثي مربوط به افزايش بهاي برق در نيمه دوم سال موجب نگراني صنايع انرژي بر نظير آلومينيومسازي، فولادسازي، سيمان و مس شده است، اگرچه در سالهاي گذشته مزيتهاي اقتصادي كشورمان با تاكيد بر حوزه صنايع انرژي بر توصيف ميشد، اما در حال حاضر به نظر ميرسد اين بخش در حال تبديل شدن به پاشنه آشيل صنايع كشور از جمله شركتهاي بورسي است. طرح افزايش بهاي برق صنعتي از 200ريال به 742ريال در نيمه دوم سال ميتواند تاثير جدي را بر صنايع بر جاي بگذارد. در اين فضا توجيهات طرح شده نيز براي چنين تصميماتي نيز قابل توجهند سايت الف
(www.alef.ir) كه در سالهاي گذشته به دليل نزديكي نقطه نظراتش به دكتر توكلي مدافع سر سخت عدم افزايش بهاي كالاهاي دولتي و طرح تثبيت بوده است، هفته گذشته در مطلبي تحت عنوان خاموشيهاي ناگزير زمستاني مينويسد: طنز تلخ اين داستان آنجا خود را آشكار ميكند كه دولت برق مصرفي اين كارخانهها را با يارانه دولتي و به كسر كوچكي از قيمت تمام شده به آنها ميفروشد و نيازهاي صنعت برق كشور را به قيمت جهاني از آنها خريداري ميكند، براي مثال، دولت برق را با همان تعرفه مصوب مجلس يعني 200ريال به ازاي هر كيلو واتساعت به مس سرچشمه ميفروشد، اما مس را به قيمت جهاني آن به صورت 8 هزار دلار در هر تن خريداري ميكند{000} كه ميگويند دولت مس را به قيمت لندن ميخرد و برق را به قيمت دروازه دولاب ميفروشد.
طرح چنين مطالبي در كنار مباحث مربوط به آزادسازيهاي ديگر به ويژه در مورد حاملهاي ديگر انرژي نظير گاز طبيعي و مازوت در صحنه اقتصاد كشور موجب شده است تا كارشناسان بازار در سناريوهاي مختلف قابل پيشبيني به بازنگري در برآوردههاي اوليه در مورد روند سودآوري و فروش شركتهاي بورسي بپردازند. همين امر موجب شده است تا اگرچه در نيمه نخست امسال آزادسازي در حوزههايي نظير سيمان، فولاد، محصولات لبني و شويندهها و احتمالا در آينده نزديك سنگآهن موجب رونق بازار سرمايه شود، اما در نيمه دوم سال و با آغاز طرح حذف يارانهها بازار سرمايه ميتواند دستخوش تغييرات اساسي به ويژه در مورد گروههاي سهام مورد اقبال و صدرنشين بازار شود.
در همين رابطه شرايط شركتهاي مشمول آزادسازي نيز جالب توجه هستند. هر چند كه آزادسازي به طور كلي با تغيير نرخ فروش همراه بوده است، اما روند شتاب دار تورم نيز بر شركتهاي مشمول آزادسازي تاثيرگذار بوده است، مهمترين نمونه در اين بخش شرايط توليد كنندگان شوينده است. اين شركتها اگر چه در ابتداي سال جاري، شاهد آزادسازي نسبي و تعيين نرخ فروش 700توماني (در برابر نرخ فروش قبلي 300توماني) بودند، اما اين افزايش نرخ به افزايش سود شركتها منجر نشده و به همين دليل در موج افزايش شديد نرخ مواد اوليه، مسوولان انجمن صنفي شركتهاي شوينده ناگزير از طرح مجدد درخواست افزايش نرخ فروش شدهاند. همين امر در مورد شركتهاي تامينكننده مواد اوليه مورد نياز شركتهاي شوينده نيز صادق است. اين شركتها اگر چه بهاي فروش خود را افزايش دادهاند، اما در مورد موادي نظير الايبي، با موج افزايش بهاي مواد اوليه خود از جمله نفت سفيد متعاقب آغاز آزادسازيها در صنايع پالايشگاهي مواجه هستند و براي آنها نيز تغيير نرخ فروش اجتتناب ناپذيراست. چنين روندي در مورد صنايع مختلف از جمله شركتهاي لبني نيز قابل مشاهده است.
تحولات بازار
اما در بازار سرمايه تحولات موثري پيش روي كارشناسان بازار در هفته جاري قرار دارد، نخست مساله عرضه اوليه شركت مخابرات ايران است. ارائه تعهدات لازم از سوي آقاي «صمصامي»، سرپرست وزارت امور اقتصادي و دارايي راه را براي عرضه اين نماد مهم در تابلوي بورس فراهم كرده است، انتظار ميرود در هفته جاري يا ابتداي هفته آينده اين عرضه صورتگيرد. عرضه سهام مخابرات عملا ورود بخشي از شركتهاي غولپيكر به بازار است. پس از مخابرات كه عملا سرمايهاي بيش از 3 برابر فولاد مباركه را دارد و با سود هر سهم معادل 171ريال (كه تحت حسابرسي قرار داشته و ارائه آن را براي عرضه اين سهم باز ميكند) نوبت به بانكهاي دولتي خواهد رسيد كه هر يك سرمايهاي بيش از مباركه كه بزرگترين شركت حال حاضر بورس است، دارند. عرضه سهام مخابرات ايران همچنين تاثير جدي را بر نقدينگي بازار خواهد داشت، تجربه بازار از برخورد با نمادهاي بزرگي نظير ملي مس و فولاد مباركه كه در آنها كسب بازدهي مناسب نيازمند نگهداري سهام براي چندين ماه متوالي بود، موجب خواهد شد تا بازار در تكرار اين تجربه با مشكل نقدينگي مزمن دست به گريبان باشد. از سويي سنگيني نمادهاي اينچنيني به ويژه به لحاظ مشخصات معاملاتي نظير حجم مبنا موجب فشار شديد به سهامداران شده و همين مساله بازار را براي هفتهها درگير خود خواهد ساخت. اگر به اين شرايط دشواريهاي تجزيه تحليل شركتي نظير مخابرات را بيفزاييم كه بر اساس ارائه خدمات سود شناسايي ميكند، در خواهيم يافت كه عرضه مخابرات ايران يك مرحله ناشناخته و دشوار در برابر بازار قرار خواهد داد، اما در اين ميان آغاز پرداخت سود نقدي شماري از عمدهترين شركتهاي بورس اميدواريهايي را براي بهبود نقدينگي معاملهگران ايجاد كرده است، اگرچه تجربه پرداخت سود شركتهاي بزرگ در شعب بانكها امري قابل تحسين و كاهشدهنده گرفتاريهاي پيشين سرمايهگذاران است، اما تنوع روشهاي پرداخت و تاكيد شعب بانك بر گواهيهاي كاغذي سهام، دشواريهايي را نيز به همراه آورده است. به نظر ميرسد در ميان نقش سپردهگذاري بورس كه ميتوانست به سهولت نظمي را بر اين روش مناسب پرداخت سود ببخشد، فراموش شده است.
در بازار چه خبر بود؟
در بازار روز سهشنبه معاملهگران شاهد حضور دو جريان آشكار در بازار بودند، جريان نخست تقابل دو ديدگاه خوشبين و نگران نسبت به مسائل سياسي بود كه به دليل تعطيلي پايان هفته و پايان مهلت دو هفتهاي مذاكرات ژنو تاثيري را بر معاملات بر جاي گذاشت. بر اين اساس معاملهگران با ارزيابي از شرايط قابل تحقق در روز شنبه اقدام به تصميمگيري در مورد خريد يا فروش سهام پرداختند. جريان دوم در بازار سهشنبه تداوم جريان تامين نقدينگي براي آماده شدن جهت عرضههاي اوليه پيش روي بود. رخداد اين دو جريان موجب رقم خوردن 7/23ميليارد تومان معامله سهام در بازار شد. به دليل وجود همين رويكردهاي بازار در روز سهشنبه شاهد نوسان قابل ملاحظه و تقابل عرضه و تقاضا به ويژه در ساعت پاياني بازار بود. در واقع روز سهشنبه بازار در دو نيمه رقم خورد؛ دو ساعت اول غلبه تقاضا بر عرضه و يك ساعت و نيم پاياني بازار فزوني قابل ملاحظه عرضهها و از ميان رفتن صفهاي خريد.
در بازار سهشنبه در گروه فلزي بحث در مورد نتايج مجمع فوقالعاده فولاد مباركه مهمترين تحول گروه فولادي بود، تعيين هيات مديرهاي مجددا كاملا دولتي (كه البته تنها يك عضو كمتر دولتي سرمايهگذاري تامين اجتماعي به آن راه يافت) مهمترين مساله بود. از سويي با نزديك شدن به موعد پرداخت بخش نقدي معامله عمده فولاد خوزستان (در 21 مرداد ماه) بازار با شايعاتي در مورد عدم تامين بخش نقد معامله از سوي سرمايهگذار بخش خصوصي مواجه است. در همين حال با كاهش بهاي نفت در بازارهاي جهاني بهاي فلزات از جمله فولاد نيز تحت فشار قرار گرفته است. برخي كارشناسان برگزاري المپيك چين را موجب ركود فعاليت در استانهاي محل برگزاري مسابقات و به تبع آن كاهش مصرف و افت بهاي مواد اوليه توصيف ميكنند. در اين زمينه بايد براي درك شرايط واقعي تا پايان مسابقات المپيك صبركرد. بهاي مس در آخرين معاملات همچنان بالاي 8هزار دلار بود. بهاي سرب نيز در بالاي مرز 2هزار دلار در نرخ 2هزار و 224دلار قرار داشت و بهاي روي در حد يك هزار و 860دلار معامله ميشد.
در گروه معدني شايعات در مورد مذاكره براي تغيير بهاي فروش سنگآهن موجب شد تا نماد چادرملو با صف خريد ناپايداري مواجه شود. برخي مباحث طرح شده در حاشيه مجمع فوقالعاده فولاد مباركه مبني بر خريد سنگآهن به قيمت متوسط 67هزار و 500تومان و طرح درخواست شركتهاي سنگآهني براي افزايش بهاي فروش به 80هزار تومان و احتمال حذف پرداختهاي مباركه به صندوق فولاد در صورت رخداد اين مساله نيز در ارزيابي شرايط سنگآهنيها موثر است.
در گروه سيماني بازار سهشنبه شاهد تداوم صف خريد براي سيمان تازه وارد كردستان بود. در همين حال بازگشايي نماد سيمان بجنورد با جهش 111درصدي قيمت موجب شد تا نظرها به سوي تحولات گروه سيماني بارديگر جلب شود. در همين حال كارشناسان بازار هرگونه جمعبندي در مورد شرايط گروه سيماني را وابسته به بازگشايي سه هلدينگ عظيم سيماني سيمان تهران، فارس و خوزستان و سپاهان و عرضه اوليه سيمان آبيك ميدانند. روز سهشنبه بازار شاهد تلاش براي به تعادل رساندن نماد سيمان شرق بود كه برخي معاملهگران آنرا ناشي از افزايش احتمال بازگشايي نماد سيمان سپاهان ميدانند.
در گروه خودرويي شايعات در مورد افزايش نرخ فروش خودرو روز سهشنبه به تقويت معاملات اين گروه منجر شد. انتظار ميرود با توجه به افزايش هزينههاي توليد شركتهاي خودروساز، سياست تثبيت نرخ خودرو نيز جاي خود را به تعيين نرخ فروش در حاشيه نرخ بازار بدهد.
در مجموع بازار روز سهشنبه بازاري پرنوسان بود و شاخص روز سهشنبه 3/87 واحد رشد كرد.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]
-
گوناگون
پربازدیدترینها