تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833496459




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محمد شريف‌زادگان،وزير رفاه دولت خاتمي:هدف طرح تحول اقتصادي معلوم نيست


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: محمد شريف‌زادگان،وزير رفاه دولت خاتمي:هدف طرح تحول اقتصادي معلوم نيست
وزير رفاه دولت خاتمي با تشريح سابقه بيست ساله طرح هدفمند كردن يارانه‌ها و نگاه مثبت به آن با ابراز ايراداتي جدي از نحوه اجراي اين برنامه گفت: در اين طرح مشخص نيست كه هدف دولت اصلاح ساختار اجتماعي است يا اصلاح قيمت‌ها!
محمدحسين شريف‌زادگان در گفت‌وگو با پايگاه خبري «تابناك»، با اشاره به حذف دو ماده از برنامه چهارم توسط مجلس هفتم ،گفت: قرار بود كه ماده سه و چهار لايحه قانون برنامه چهارم به اجرا درآيد و به تدريج با افزايش قيمت‌هاي كالاهاي مورد يارانه، مازاد درآمد در سرمايه‌گذاري‌ها و حمايت‌هاي اجتماعي و تامين اجتماعي و جبران كسري قدرت خريد مردم مصرف شود، اما در مجلس هفتم ماده سه و چهار قانون برنامه حذف و تغيير كرد و عملا هدفمند كردن يارانه‌ها به شكل گسترده‌اي مسكوت ماند، ولي وزارت رفاه وظيفه خود را دنبال كرد و روش هدفمند كردن يارانه‌ها را در شرايط آن زمان مورد بررسي قرار داد و روش تدريجي اجراي آن را به تصويب شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي به رياست رييس‌جمهور رسانيد و اين مصوبه كه مانند مصوبات هيات وزيران است، ابلاغ شد.
وي با تشريح آمار دقيق استفاده دهك‌هاي درآمدي از يارانه بنزين گفت: اين آمار نشان مي‌دهد در حالتي كه يارانه‌ها به شكلي همگاني و به همه گروه‌هاي درآمدي توزيع شود، گروه‌هاي پردرآمد به مراتب بيش از گروه‌هاي كم‌درآمد از آن استفاده مي‌كنند. اين در حالي است كه هدف ارائه يارانه‌ها كمك به كسري قدرت خريد گروه‌هاي كم‌درآمد است و با اين روش درواقع اتلاف هنگفت منابع ملي صورت مي‌گيرد.
شريف‌زادگان در عين حال گفت: در طرح دولت معلوم نيست هدف كدام است. اگر هدف، اصلاح ساختار اجتماعي و اصلاح قيمت‌هاست، مستلزم يك طراحي شاخص براي اقتصاد كلان كشور است كه در آن جهت‌گيري‌هاي اصلي اقتصاد مشخص شود. نمي‌شود در كشوري كه هنوز اجراي اصل 44 قانون اساسي و ترفندهاي اجرايي آن در كمركش كار بازمانده و تكليف بخش‌خصوصي مشخص نيست، سخن از يك جراحي اقتصادي بزرگ به ميان آوريم، در حالي كه زمينه‌هاي ساختاري آن، تاريك باقي مانده است.وزير اسبق رفاه با اشاره به سابقه
بيست ساله طرح هدفمند كردن يارانه‌ها به تشريح مطالعات انجام شده در اين زمينه پرداخت و گفت: مطالعه اول در سال 82 توسط بانك جهاني و به سفارش سازمان مديريت و برنامه‌ريزي انجام شده كه مشخصا با تاكيد بانك جهاني بر اجراي اين كار، هشداري جدي در اين زمينه عنوان شده است.در آن گزارش گفته شده است كه با درآمد مازاد از هدفمند كردن يارانه‌ها مي‌توان رشد اقتصادي خوبي به دست آورد، لكن تورم بيش از 30‌درصد روي تورم موجود اضافه خواهد شد و برخي از عوامل مثل حمل‌ونقل و سيمان تا ميزان 70 و 80‌درصد افزايش خواهد يافت.اين گزارش در زماني توليد شده است كه انتظارات تورمي ناشي از شرايط رواني جامعه، به مراتب كمتر از امروز بوده است، لكن نشان مي‌دهد كه هدفمند كردن يارانه‌ها مشخصا مي‌تواند روي قدرت خريد مردم به شدت اثرگذار باشد.
وي افزود: حذف يارانه‌ها بدون در نظر گرفتن مكانيزم تعديل‌كننده جايگزين، فقر روستايي را از ميزان 2‌/ ‌14‌درصد به ميزان 20‌درصد افزايش مي‌دهد. اين مطالعه بر پايه آمارهاي سال 1377 است و مي‌تواند مصرف را در روستا 15‌درصد كاهش دهد و نهايتا اگر يارانه‌ها در روستاها بدون اعمال روش‌هاي جبراني حذف شود، در سال 77 مي‌توانست 40‌درصد فقر روستايي را افزايش دهد. مطالعات فقر در ايران نشان مي‌دهد كه جامعه روستايي به مراتب در جريانات اقتصادي جامعه در مقابل فقر آسيب‌پذيرترند؛ بنابراين در برابر آثار ناشي از هدفمند كردن يارانه‌ها، جامعه روستايي آسيب‌پذيرتر خواهد بود.
وي در پايان دوري از عجله و خارج كردن اين كار از تقويم انتخابات رياست‌جمهوري و مطالعه دقيق روي روش‌هاي اجرايي و هماهنگي‌ها و سازماندهي و آثار آن روي بخش‌هاي گوناگون اجتماعي و اقتصادي جامعه، سازماندهي لازم براي اجراي اين كار توسط سازماندهي دوباره سازمان مديريت و برنامه‌ريزي و تجهيز كارشناسي وزارت رفاه و تامين اجتماعي، هدفگذاري تدريجي و ميان‌مدت براي عملياتي كردن و اجراي اين كار و جلب نظر سه قوه براي برنامه‌ريزي و اجراي ميان‌مدت طرح را به عنوان حداقل پيش‌نيازهاي اجراي اين طرح براي جلوگيري از پيامدهاي پرهزينه در جامعه ايران برشمرد.
 شنبه 12 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن