واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برخورد سرد مجلس با وزراي پيشنهادي
اعتماد ملي: محمود احمدينژاد، رئيسجمهور، سرانجام در نامهاي به رئيس مجلس شوراي اسلامي وزيران پيشنهادي براي وزارتخانههاي امور اقتصادي و دارايي، كشور و راه و ترابري را بهمنظور كسب راي اعتماد معرفي كرد. در نامه رئيسجمهور به مجلس، آقايان سيدشمسالدين حسيني براي تصدي وزارت امور اقتصادي و دارايي، علي كردان براي تصدي وزارت كشور و حميد بهبهاني براي تصدي وزارت راه و ترابري معرفي شدهاند. با وجود رايزنيهاي انجامشده براي معرفي سرپرستان وزارتخانههاي كشور و اقتصاد براي معرفي بهعنوان وزير پيشنهادي، اما در آخرين روز افراد جديدي براي وزارتخانههاي كشور و اقتصاد معرفي شدند.
از سوي ديگر معرفي دو چهره جديد به عنوان وزراي پيشنهادي نشان از رويه جديد رئيسجمهور دارد. احمدينژاد اين بار بهجاي اصرار بر گزينههاي مدنظرخود وزراي خود را با سنجش فضاي مجلس معرفي و از اصرار بر چهرههايي كه امكان كسب راي مجلس را نداشتند صرفنظر كرد. اين رويه البته در بين نمايندگان مجلس با استقبال روبهرو شدهاست. رئيسجمهور البته براي سيدمهدي هاشمي و صمصامي كه از وزارت باز ماندهاند نيز گويا پستهايي پيشبيني كرده است.
به نظر مي رسد در بين 3 گزينه معرفيشده كردان بيشترين مخالف را داشته باشد هرچند كه مستظهر به حمايت علي لاريجاني رئيس مجلس باشد. گروهي كه با عنوان احمد توكلي و دوستانش شناخته ميشوند شايد يكي از مهمترين مخالفان كردان در مجلس باشند. الياس نادران كه اتفاقا مخالف وزارت كشور مصطفي پورمحمدي است سخنگفتن در اينباره را به روحالله حسينيان واگذار ميكند و ميگويد: درباره آقاي كردان از آقاي حسينيان سوال كنيد. البته شايد نادران خود را براي نطق مخالفت با وزارت كردان آماده ميكند و گفتههاي خود را به آن روز موكول كردهاست. روحالله حسينيان گفت به 3 وزير پيشنهادي رئيسجمهور راي نخواهد داد. وي درباره گزينههاي معرفيشده توسط رئيسجمهور براي 3 وزارتخانه با بيان اينكه اين افراد به درد وزارت نميخورند ميگويد: من از اينكه آقاي احمدينژاد به اين نتيجه رسيدند به شدت شگفتزده شدم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا سرپرستان وزارتخانهها را براي وزارت كشور موثر ديده است، ميگويد: اينكه بايد چه كساني معرفي ميشدند به من مربوط نيست اما آنچه كه به من مربوط است اين است كه بايد به اين افراد راي داد يا نه كه من راي نخواهم داد. اما به هر حال كردان به عنوان يك چهره شناختهشده در بين اصولگرايان مطرح است و علاوهبر حمايت لاريجاني حمايت بخشهايي از اصولگرايان سنتي را نيز با خود به همراه خواهد داشت، اما با وجود مخالفاني كه دارد نيازمند رايزني بيشتري در مجلس خواهد بود. در همين حال مجلس سهشنبه آينده را براي بررسي راي اعتماد به وزراي پيشنهادي اختصاص دادهاست و به اين ترتيب نمايندگان مجلس با توجه به اينكه از روز سهشنبه به تعطيلات رفتهاند تنها 3 روز براي بررسي سوابق و برنامههاي وزراي پيشنهادي وقت دارند. محمدرضا باهنر نايبرئيس مجلس نيز از رحيمي معاون حقوقي و پارلماني رئيسجمهور خواست برنامههاي وزراي پيشنهادي را هرچه سريعتر ارائه كند. نمايندگان البته اظهارنظر درباره وزراي پيشنهادي را به شناخت برنامههاي وزرا منوط ميكنند. حتي حاميان دولت در مجلس نيز به صراحت حمايت خود را از وزراي پيشنهادي اعلام نميكنند. مرتضي آقاتهراني راي به وزراي پيشنهادي را منوط به بررسي برنامههاي وزرا ميداند و ميگويد: نام افراد در اينباره تاثيرگذار نيست و بايد برنامههاي آنان بررسي شود.
رسايي نماينده تهران نيز درباره راي به وزراي پيشنهادي يادآور ميشود كه فعلا نميتوان در اينباره اظهارنظر كرد و بايد سوابق را ديد و بعد اظهارنظر كرد. وي در پاسخ به اين سوال كه رفتار حاميان دولت درباره راي اعتماد به وزراي پيشنهادي چه خواهد بود، گفت: ما حامي دولت هستيم اما از همه كارهاي دولت كه حمايت نميكنيم. محمدرضا خباز مخبر كميسيون اقتصادي مجلس با اشاره به معرفي سيدشمسالدين حسيني به عنوان وزير پيشنهادي دولت براي تصدي مسووليت وزارت اقتصاد و دارايي، گفت: تا امروز فكر ميكرديم كه صمصامي به عنوان وزير پيشنهادي اقتصاد به مجلس معرفي ميشود، چرا كه در كميسيون اقتصاد با صمصامي جلسه داشتيم و برنامههاي او را بررسي كرديم، همچنين نظرات كميسيون را به صمصامي منتقل كرديم. وي با بيان اينكه حق رئيسجمهور است تا هركسي را كه ميخواهد به عنوان وزير پيشنهادي به مجلس معرفي كند، افزود: اين روش خوبي نيست كه كميسيونهاي تخصصي مجلس در جريان معرفي وزرا نباشند. مخبر كميسيون اقتصادي مجلس خاطرنشان كرد: نمايندگان امروز همزمان با ملت در جريان معرفي وزراي پيشنهادي قرار گرفتند، اما بهتر اين بود كه دولت با كميسيونهاي تخصصي مجلس هماهنگي ميكرد، چرا كه براي ارائه راي اعتماد به وزرا اين هماهنگي اوليه لازم است و به همين دليل ما با آقاي صمصامي جلسه داشتيم، البته صمصامي در جلسه كميسيون اقتصادي گفته فكر نميكنم به عنوان وزير اقتصاد معرفي شوم. خباز در پاسخ به اين سوال كه آيا حسيني توانايي به عهدهگرفتن مسووليت وزارت اقتصاد را دارد، گفت: بايد برنامههاي وي را بررسي كرده و وي را به كميسيون اقتصادي دعوت كنيم، چرا كه حتي من به عنوان مخبر كميسيون هيچ شناختي از وي ندارم.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]