تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  انبر مناسب دستگاه تسمه کش اگر نگاهی به یک یخچال یا اجاق گازی که در کارتن است بیندازید، تسمه هایی د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833181279




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بد افزار چيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: واژه بدافزار معادل malware انگليسي است كه يك خلاصه براي Malicious Software يا نرم‌افزار بدخواه است؛ واژه بدافزار به ويروس، كرم، تروجان و هر برنامه ديگري كه با نيت اعمال خرابكارانه ايجاد شود، اطلاق مي‌شود.




به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، شايد اين سوال براي كاربران بوجود آمده كه تفاوت ويروس و كرم در چيست و اين دو چه تفاوتي با تروجان دارند؟ يا آيا برنامه‌هاي كاربردي آنتي‌ويروس بر عليه كرم‌ها و تروجان‌ها نيز اقدام مي‌كنند يا فقط به جنگ با ويروس‌ها مي‌روند؟

همه اين سؤال‌ها از يك منبع سرچشمه مي‌گيرند و آن هم دنياي پيچيده و گيج‌كننده كدهاي بدخواه است. تعداد بي‌شمار و تنوع زياد در كدهاي بدخواه موجود، طبقه‌بندي دقيق آن‌ها را مشكل مي‌سازد. در بحث‌هاي كلي درباره آنتي‌ويروس‌ها، تعاريف ساده‌اي به كار برده شده كه اين تعاريف در اين گزارش به نقل از مركز امداد و هماهنگي رايانه‌يي (ماهر) به اين شرح اعلام شده است:

تروجان يا اسب تروا

برنامه‌اي است كه ظاهراً مفيد يا بي‌خطر به نظر مي‌رسد ولي شامل كدهاي پنهاني است كه براي سوءاستفاده يا صدمه زدن به سيستمي كه برروي آن اجرا مي‌شود، به كار مي‌رود. اسب‌هاي تروا معمولاً از طريق اي‌ميل‌هايي كه هدف و كاركرد برنامه را چيزي غير از حقيقت آن نشان مي‌دهند، براي كاربران ارسال مي‌شوند. به چنين برنامه‌هايي كدهاي تروجان هم گفته مي‌شود.

اسب تروا زماني كه اجرا مي‌شود يك عمليات خرابكارانه را بر سيستم اعمال مي‌كند. در اين مقاله، واژه عمليات خرابكارانه يا Payload اصطلاحي است براي مجموعه‌اي از كنش‌هايي كه يك حمله بدافزاري بعد از آلوده كردن سيستم، برروي رايانه قرباني انجام مي‌دهد.

كرم

يك كرم درواقع كد خرابكاري است كه خود را انتشار مي‌دهد و قادر است به صورت خودكار در شبكه‌ها گسترش پيدا كند. يك كرم مي‌تواند دست به اعمال مضري مانند مصرف پهناي باند شبكه يا مصرف منابع محلي سيستم بزند و منجر به حملات انكار سرويس شود.

برخي از كرم‌ها مي‌توانند بدون مداخله كاربر اجرا شده و گسترش پيدا كنند در حالي كه برخي از كرم‌ها نياز دارند كاربر آن‌ها را مستقيماً اجرا كرده تا بتوانند گسترش پيدا كنند. كرم‌ها علاوه بر تكرار خود قادرند يك عمليات خرابكارانه را نيز بر سيستم قرباني اعمال كنند.

ويروس

يك ويروس قطعه كدي است كه براي تكثير خودكار نوشته شده است. يك ويروس تلاش مي‌كند تا از رايانه‌اي به رايانه ديگر گسترش پيدا كند و اين كار را معمولاً از طريق اتصالش به يك برنامه ميزبان انجام مي‌دهد. ويروس‌ها ممكن است خساراتي به سخت‌افزار، نرم‌افزار يا داده‌ها وارد آورند.

زماني كه برنامه ميزبان اجرا مي‌شود، برنامه ويروس نيز اجرا مي‌شود و برنامه‌هاي ديگري را نيز آلوده كرده و به عنوان ميزبان‌هاي جديد از آن‌ها استفاده مي‌كند. گاهي اوقات ويروس، عمليات خرابكارانه ديگري را نيز روي سيستم انجام مي‌دهد.

به هرحال بايد در نظر داشته باشيم كه ممكن است در يك حمله به كدي برخورد كنيم كه در بيش از يكي از اين طبقه‌بندي‌ها بگنجد. به اين حمله‌ها blended threats يا تهديد تركيبي گفته مي‌شود كه شامل بيش از يك نوع بدافزار شده و از بردارهاي حمله چندگانه استفاده مي‌كنند.

بر اساس اين گزارش حمله‌هايي از اين نوع مي‌توانند با سرعت بيش‌تري گسترش پيدا كنند. يك بردار حمله مسيري است كه بدافزار مي‌تواند از آن براي پيش بردن حمله استفاده كند. به همين دليل مقابله با حمله‌هاي تركيبي كار مشكلي است.

طبق گزارش مركز امداد و هماهنگي رايانه‌يي (ماهر) در اين گزارش توضيحات مفصل‌تري هم درباره هر يك از انواع بدافزار آورده‌ايم تا عناصر اصلي هر كدام از آن‌ها را روشن‌تر سازيم.

تروجان

اسب تروا از آنجايي كه خود را انتشار نمي‌دهد به عنوان يك ويروس رايانه‌يي يا كرم نيز در نظر گرفته نمي‌شود. به هر حال معمولاً براي كپي كردن يك تروجان برروي يك سيستم هدف، از يك ويروس يا كرم رايانه‌يي استفاده مي‌شود.

به پروسه فوق dropping گفته مي‌شود؛ هدف اصلي يك اسب تروا خراب كردن كار كاربر يا عمليات معمولي سيستم است. براي مثال تروجان ممكن است يك در پشتي را در سيستم باز كند تا هكر بتواند به سرقت اطلاعات پرداخته يا پيكربندي سيستم را تغيير دهد. دو اصطلاح معادل ديگر نيز وجود دارند كه منظور از آن‌ها همان تروجان است و عبارتند از RAT و Rootkit.

تروجان دسترسي از راه دور

برخي از تروجان‌ها به هكر اجازه كنترل از راه دور سيستم را مي‌دهند. به اين برنامه‌ها RAT يا در پشتي نيز گفته مي‌شود. نمونه‌هايي از RATها عبارتند از: Back Orifice، Cafeene و SubSeven.

روتكيت

اصطلاح فوق براي مجموعه‌اي از برنامه‌هاي نرم‌افزاري به كار مي‌رود كه هكر از آن‌ها براي به دست آوردن دسترسي از راه دور غيرمجاز به رايانه هدف بهره مي‌برد. اين برنامه‌ها معمولاً از تكنيك‌هاي متفاوتي مانند نظارت بر كليدهاي فشرده شده بر روي صفحه كليد، تغيير فايل‌هاي ثبت رويداد يا نرم‌افزارهاي كاربردي سيستم، ايجاد يك در پشتي برروي سيستم و حمله به رايانه‌هاي ديگر از طريق شبكه استفاده مي‌كنند.

روتكيت‌ها معمولاً شامل يك سري ابزار سازمان يافته هستند كه براي هدف قرار دادن سيستم عامل خاصي تنظيم شده‌اند. اولين روتكيت‌ها در اوايل دهه 90 ميلادي مشاهده شدند و در آن زمان سيستم‌هاي عامل‌ Sun و لينوكس هدف اصلي حملات بودند.

در حال حاضر روتكيت‌ها براي اغلب سيستم عامل‌ها از جمله سيستم‌هاي عامل‌ مايكروسافت وجود دارند. دقت داشته باشيد كه ممكن است RATها و ابزارهاي ديگري كه روتكيت‌ها را تشكيل مي‌دهند، حق دسترسي قانوني را براي كنترل از راه دور يا نظارت دارا باشند. به هرحال اين ابزارها خطر كلي را در محيطي كه استفاده مي‌شوند، افزايش مي‌دهند.

كرم‌ها

اگر كد خرابكار خود را تكثير كند ديگر از نوع تروجان محسوب نمي شود، بنابراين سؤال بعدي كه براي تعريف دقيقتر بدافزار، بايد پاسخ داده شود اين است: " آيا كد مورد نظر مي تواند بدون نياز به يك حامل تكثير پيدا كند؟" در واقع آيا اين كد مي تواند بدون نياز به آلوده كردن يك فايل اجرايي، تكرار شود؟ اگر پاسخ به اين سؤال بله باشد، كد مذكور يكي از انواع كرمهاي رايانه اي است. بيشتر كرمها سعي در كپي كردن خودشان در يك رايانه ميزبان دارند و سپس از كانالهاي ارتباطي رايانه مذكور براي گسترش خود استفاده مي كنند. براي مثال كرم Sasser ابتدا با استفاده از يك آسيب پذيري سيستم هدف را آلوده مي ساخت و سپس از طريق اتصالات شبكه رايانه قرباني گسترش پيدا مي كرد. در چنين حملاتي در صورتي كه آخرين به روز رساني هاي امنيتي را بر روي سيستم خود نصب كرده (جلوگيري از آلودگي) و فايروالها را به جهت بستن درگاه هاي شبكه اي كه كرم از آنها استفاده مي كند، فعال سازيد(جلوگيري از انتشار)، حمله مذكور عقيم خواهد ماند.

ويروس‌ها

اگر كد خرابكار يك نسخه از خود را به منظور تكرار شدن در يك فايل ديگر، پرونده يا سكتور بوت حافظه قرار دهد، آن را به عنوان يك ويروس در نظر مي‌گيريم.

اين كپي مي‌تواند يك نسخه برابر اصل يا يك نسخه تغيير يافته باشد. همان طور كه قبلاً هم توضيح داديم، ويروس غالباً شامل يك سري عمليات خرابكارانه مانند قرار دادن يك تروجان برروي رايانه قرباني يا پاك كردن اطلاعات آن مي‌شود. به هر حال، اگر يك ويروس تنها خود را تكثير كند و شامل عمليات خرابكارانه نيز نشود، باز هم به عنوان يك بدافزار در نظر گرفته مي‌شود، زيرا خود ويروس ممكن است در زمان تكثير باعث خرابي داده‌ها، اشغال منابع سيستم و مصرف پهناي باند شبكه شود





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 702]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن