واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: [/b][b]امروز همه در اتحادیه اروپا از آتشفشان ایسلند سخن می گویند!پروازها به شدت مختل شده است و ضربات سخت و جبران ناپذیری به بخش صنایع کشورهای اروپایی وارد شده است.حتی سفر مقامات سیاسی کشورهای مختلف به اروپا تحت تاثیر وقوع همین پدیده آتشفشانی به تعویق افتاده است.
دود و غبار ناشی از فعالیت آتشفشانی در کشور ایسلند، موجب شد تا تنها در یک روز ۱۶ هزار پرواز هواپیماهای اروپایی لغو شوند. سرگردانی مسافران و هزینه های ناشی از لغو پروازها به گونه ایست که شرکتهای هواپیمایی و دولتهای اروپایی را دچار سردرگمی نموده است.
در کشورهای آلمان، اسپانیا، سوئد، سوئیس، فرانسه، لهستان و بسیاری کشورهای اروپایی وضعیت به همین منوال بود و توقف یکباره فرودگاه های این کشورها موجب سرگردانی خیل عظیم مسافران شده بود.بسته شدن یکباره همه فرودگاه های کشورهای اروپای شمالی و غربی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بی سابقه بوده ، این فرودگاه ها که معمولا از شلوغ ترین اماکن این کشورها به شمار می رفتند اکنون به محل هایی سوت و کور و ساکت تبدیل شده اند.
وضعیت فعالیت فرودگاه های کشور های اروپایی اعلام شد که بر این اساس کشورهای انگلیس، سوییس، ایتالیا، لتونی، رومانی، اسلوونی، بلژیک، مجارستان، نروژ و فنلاند از اواخر هفته گذشته فعالیت خود را آغاز کرده اند. مسئولان هوایی در کشور های آلمان، ایرلند و ایسلند همچنان فضای جوی این کشور را برای پرواز نامساعد دانسته اند و اعلام کردند فضای هوایی این کشورها همچنان بسته خواهد ماند. پس از آغاز فعالیت مجدد فرودگاه ها در کشور های اروپایی، شرکت های هوایی، انجام ۹۵ هزارپرواز لغو شده را چالش اصلی پیش رو دانستند!به راستی ۹۵ هزار پرواز لغو شده چگونه می تواند در قالب برنامه های هوایی شورهای عضو اتحادیه اروپا ساماندهی شود؟
صنعت هوایی اروپا اعلام کرده است که لغو پروازهای هوایی ناشی از خاکستر آتشفشان ایسلند بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار خسارت بر جای گذاشته است. قبلا نیز تحلیلگران اقتصادی اروپایی اعلام نموده بودند که وقوع آتشفشان اخیر در اروپا روزانه ۲۵۰ میلیون دلار به صنعت هواپیمایی زیان وارد می کند . شرکتهای هواپیمایی جهان به هیچ وجه توانایی تحمل ضرر و زیان بیشتر را در شرایط کنونی ندارند .وقوع آتشفشان ایسلند نشان داد که اروپای واحد پرادعا نیز در برابر بلایای طبیعی دفاعی جز سکوت و سرگردانی ندارد!بر اثر فعالیت آتشفشانی، ابرهای غلیظی متشکل از دود و غبار بتدریج به سمت کشورهای قاره اروپا از جمله انگلیس حرکت کرده و از بتدریج فضای برخی از این کشورها را پوشانده است. به عقیده کارشناسان دود و غبار ناشی از فعالیت های آتشفشانی علاوه بر اینکه دید خلبانان را محدود می کند، ممکن است باعث وارد آمدن صدمات جدی به موتور هواپیماها شود.
اما تبعات وقوه آتشفشان در ایسلند تنها به این نقطه ختم نمی شود!کمیسر حمل و نقل اتحادیه اروپا تاکید کرده است که آثار منفی و زیان و ضرر مالی آتشفشان اخیر در اروپا بیشتر از حوادث ۱۱ سپتامبر در آمریکا خواهد بود . این اعتراف به سادگی نشان می دهد که آتشفشان اخیر اروپا آتشفشان ساده ای نبوده است.از سوی دیگر،اروپای واحد پیش بینی وقوع این حادثه را نمی کرده و با مدیریت ضعیف پس از بحران خود نیز نتوانست هزینه های پس از بحران را به حداقل برساند.آنچه مسلم است اینکه اروپای واحد و هیچ قدرت دیگری توان جلوگیری از وقوه بلایای طبیعی را ندارد اما مدیریت بحران مسئله ایست که منجر به کاهش هزینه های ناشی از بحران می شود.همان گونه که ایالات متحده آمریکا نتوانست در زمان وقوع طوفان کاترینا مدیریت مناسبی را در قبال شهروندان این منطقه ایفا نماید،اروپای واحد نیز در جریان آتشفشان ایسلند آسیب پذیری خود در برابر حوادث طبیعی را به اثبات رساند.
به لحاط زیست محیطی نیز آتشفشان ایسلند تبعات خاص خود را داشته است.بر این اساس فوران آتشفشان ایسلند بالغ بر ۱۴۰ میلیون متر مکعب خاکستر را وارد هوا کرده است.
دانشمندان متخصص در زمینه آتشفشان در کشور ایسلند اعلام کردند میانگین نرخ خروج ماگما (مواد مذاب آتشفشان) ناشی از فوران اخیر آتشفشان در این کشور،۷۵۰ تن در ثانیه بوده و ۲۰ تا ۳۰ برابر بیشتر از میانگین فوران در ماه مارس گذشته این آتشفشان است. دانشمندان همچنین نسبت به ذوب شدن یخچال های طبیعی و جاری شدن سیل های شدید در جنوب ایسلند هشدار دادند. در این صورت هزینه های به مراتب بیشتر و سخت تری بر ایسلند و اتحادیه اروپا وارد خواهد شد زیرا مدیریت بحران مناسبی در این خصوص وجود ندارد و بعید است سران کشورهای اروپایی در این خصوص بتوانند با توجه به فرصت اندک باقیمانده مرکز کنترل بحران تشکیل دهند.
آتشفشان ایسلند مولد بحرانهای مالی پایداری در اروپایی که هنوز از بحران مالی و اقتصادی رهایی نیافته می باشد.آتشفشان ایسلند در حالی رخ داد که اروپا هنوز در بحران مالی به سر می برد و حال وقوع این پدیده منجر به تشدید این بحران گردیده است.در حالی که وقوع آتشفشان ایسلند فعالیت بسیاری از بخش های اقتصادی اروپا و همچنین دیگر نقاط دنیا را مختل کرده، صنعت خودروسازی نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
بی .ام .و قصد دارد یکی از کارخانه های خود را در آمریکا به مدت دو روز تعطیل کند. این تعطیلی به دلیل کمبود قطعه اعمال خواهد شد.
قطعات این کارخانه از اروپا به آمریکا ارسال می شود، هم اکنون خطوط هوایی اروپا به دلیل وقوع آتشفشان ایسلند دچار اختلال زیادی شده اند. در همین حال نیسان نیز اعلام کرد که تولید تعدادی از خودروهایش را در ژاپن به دلیل دشوار شدن تامین قطعه از ایرلند متوقف می کند. سومین خودروساز بزرگ ژاپن تعدادی از قطعات مورد نیازش از ایرلند وارد می کند، خطوط هوایی این کشور اروپایی نیز به دلیل وقوع آتشفشان ایسلند دچار اختلال شده است. همان گونه که مشخص است،وقوع آتشفشان ایسلند تنها این کشور و اتحادیه اروپا را درگیر خود نساخته و بسیاری از مناطق دیگر جهان را نیز با مشکل مواجه ساخته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]