واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: بخش هايي از گفتگوي شبكه 3 سيما با سامي يوسف دوست داشتم در موسيقي فرد بزرگي شوم // در موسيقي به دنبال شهرت نيستم
![](http://www.iscanews.ir/Media/Images/138705100637_IM_0166611363.jpg)
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: بخش هايي از گفتگوي شبكه سوم سيماي جمهوري اسلامي با سامي يوسف را كه در روزتولد حضرت رسول (ص) روي آنتن رفت به نوشتار درآورده ايم كه مي خوانيد .
به گزارش روز پنجشنبه گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ، سامي يوسف درباره اينكه او خود را يك مولف در موسيقي مي داند يا مقلد گفت : در موسيقي من احساس مي كنم كه خيلي مسلط هستم . يادم مي آيد پدرم در دوران جواني من را به عنوان رهبر اركستر در يك جا براي اجرا فرستاد . من خودم را يك دانش آموز و يك دانش پذير در عرصه موسيقي مي دانم . در واقع به نظر من موسيقي فقط يك نعمت الهي است شما مي توانيد موسيقي را با تمرين و تكرار بياموزيد اما اين شما را يك هنرمند نمي كند . من از خدا خواسته ام كه اين توانايي را به من بدهد و فكر مي كنم توانسته ام يك رهبر در حوزه كار خودم باشم و آن سوالي كه شما پرسيديد كه من مقلد هستم يا مولف بايد بگويم كه قصد نداشتم يك مولف يا رهبر باشم اما به اين رسيدم .
وي درباره موسيقي شرقي و اين كه او به دنبال تلفيق در اين حوزه است پاسخ داد : بله درست است من تلاشم اين است كه بين موسيقي شرق و غرب تلفيقي ايجاد كنم .
او در ادامه با اشاره به اين كه دوست دارد در ايران كنسرت داشته باشد اظهار داشت : خيلي دوست دارم در ايران كنسرت داشته باشم من همه شهرهاي ايران را دوست دارم . تهران ، تبريز، شيراز، اصفهان ، رشت و ... او همچنين ايرانيان را مردمي با فرهنگ و باغرور دانست .
سامي يوسف درباره آرزوي زمان 7 يال 8 سالگي و اعتقادش به موسيقي پاپ گفت : دوست داشتم در موسيقي فرد بزرگي شوم درباره موسيقي پاپ هم بايد بگويم هيچ وقت علاقه خواصي به موسيقي پاپ نداشتم . و هيچ وقت خودم را در آن دخيل ندانستم . در سنين جواني فهميدم كه موسيقي پاپ چيست و از همان سنين سعي مي كردم كه از آن دور باشم . دليل الين كه به موسيقي پاپ علاقه نداشتم اين است كه من موسيقي پاپي را كه در غرب جا افتاده قبول ندارم . اين موسيقي هميشه حول محور« منيت » مي چرخد و هميشه لبخندها و حرف هاي مصنوعي وجود داشته و من واقعيتي در آن نديدم و در اين صورت خيلي دشوار است كه آدم افتاده باشد
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ژانر مذهب را در موسيقي انتخاب كرده تا آثارش فروش رود يا علاقه قلبي به اين حوزه دارد تصريح كرد : از سن پايين من به احترام و شخصيت علاقه داشتم . زماني كه 15 ساله بودم دوست داشتم در رشاته حقوفق درس بخوانم و چندان درگير موسيقي نبودم در آن زمان يكي از دوستانم آقاي« برا خريجي» به من گفت كه استعدادي خدادادي دارم و بهتر است از آن استفاده كنم . او در همان سنين پيش من مي آمد و من ساز مي زدم و ايان مي خواند . او حامي و مشوق من در زندگي بود . آلبوم «المعلم» نتيجه همين ارتباط و تشويق بود . من در اين آلبوم نه توقع شهرت داشتم و نه ثروت . من خودم را يك خواننده مذهبي نمي دانم . من خودم را شخصي مي دانم كه ممكن است در مناسبت ها كار مذهبي انجام دهد . به عنوان مثال در برخي از مواقع برحسب علاقه و اهميت من اين كار را انجام مي دهم . اينگونه نيست كه من براي خودم قاعده گذاشته باشم كه فقط مذهبي كار كنم . از پدرم آموخته ام كه موسيقي بد و خوب وجود دارد . من اعتقاد به اين ندارم كه موسيقي اسلامي وجود دارد چون در غير اين صورت ساير موسيقي ها بوي غير اسلامي مي گيرد . فقط اين را بايد بگويم كه نيت من مشهور و معروف شدن نيست نيت من همان است كه به تكرار از آن حرف زديم . در واقع موسيقي براي من ابزار است . موسيقي نعمتي الهي است كه مي شود از آن به عنوان يك چيز خوب استفاده كرد .
وي درباره ايده ترانه «مادر» به فارسي افزود : جالب است اگر من به همه زبان ها موسيقي اجرا كنم اما فارسي اجرا نكرده باشم . پس تصميم گرفتم اين ترانه را به عربي ، تركي و فارسي اجرا كنم . بعد در آمريكا ، اين ترانه را به انگليسي ، عربي ، هندي و فارسي اجرا كردم .
سامي يوسف در پاسخ به اين پرسش كه چراآمريكايي ها تشنه موسيقي سامي يوسف هستند گفت : به فضل الهي تمام برنامه هاي من در آمريكا مورد استقبال قرار گرفت . براي جواب سوال شما بايد بگويم كه در صنعت موسيقي آمريكا خلائ عدم اعتقاد به مسايل اعتقادي وجود دارد . منظورم از اعتقاد صرفا مذهب نيست بلكه آن چيزي ست كه ما را به تعالي مي رساند و آن چيز مردم را به سبك موسيقي اي كه من كار مي كنم روانه مي كند . به نظر من بدون توجه به دين درهمه آدم ها روح خدا وجود دارد و همه آدم ها از نظر قلبي آدم هاي خوبي هستند .
يوسف درباره نگاهش به كتاب آسماني ما مسلمانان اظهار داشت : از قرآن ريشه هاي علم بيرون مي آيد . دوران طلايي امت اسلامي زماني بوده كه سواد هم بالا بوده است . ما امروز توجه مان را به سمت ماهواره ها معطوف كرده ايم . ما بايد دوباره به كتاب و مطالعه بازگرديم و تحصيل علم كنيم . البته منظورم از كتاب صرفا قرآن نيست بلكه به طور كل مطالعه است . قرآن كليد رسيدن به آگاهي در اين دنيا و آخرت است از خدا مي خواهم كه همه ما مردماني باشيم كه به سوي علم و دانش برگرديم
سامي انتخاب بهترين حديث پيامبر را اگر چه بسيار دشوار دانست اما در پاسخ به طرح اين پرسش گفت : همانگونه كه مي دانيم تمام احاديث پيغمبر زيبا هستند اما چند مورد هميشه در ذهن من مانده است . اول اين كه مردم را با ظاهر اعمال شان نسنجيم قضاوت فقط خاص خداست . ممكن است با انساني بربخوريم كه عزت اش نزد خدا زياد است اما به ظاهرش نمي خورد . دومين حديث هم شباهت زيادي به اولين حديث دارد . خداوند هيچ وقت به جسم بنده نگاه نمي كند بلكه به قلب بنده اش نگاه مي كند .
**درباره سامي يوسف :
در دايره المعارف ويكيپديا درباره سامي يوسف آمده : او در سال ۲۰۰۳ در يك مصاحبه تلويزيوني با شبكه DreamTV مصر عنوان كرد كه سامي (نام كوچكش) مخفف سيامك (يك نام ايراني) است. او از سوي مجله تايم به عنوان «بزرگترين ستارهٔ راك اسلام» و از سوي مجله گاردين «ستاره راك مقدس»معرفي شدهاست.
سامي يوسف در ژانويه سال ۱۹۸۰ در يك خانوادهٔ آذربايجاني در شهر تهران متولد شد. در ۳ سالگي به همراه خانوادهاش به بريتانيا رفت. در ۱۸ سالگي براي تحصيل وارد فرهنگستان سلطنتي موسيقي در لندن شد. سامي يوسف در آوريل ۲۰۰۷ با يك دانشجوي آلماني ازدواج كرد.او خودش را مسلمان مؤمني ميداند.سامي يوسف مسلماني است كه معتقد است موسيقي راهي براي رساندن پيام اسلام و تشويق جوانان به اينكه به هويت و دين خود افتخار كنند، است. موسيقي او غالباً دربر گيرندهٔ ترانههايي است با مضمون اسلام و مسلمان بودن در جهان امروز است. وي همچنين از موضوعات اجتماعي و بشر دوستانه در موسيقي خود استفاده ميكند.او در مصاحبه با رويترز عنوان كرد كه از بروس اسپرينگستين، جورج مايكل و التون جان تأثير گرفتهاست.
در سال ۲۰۰۳ اولين آلبومش را با عنوان «المعلم»عرضه كرد. اين آلبوم راك در همان سال به صدر جدول فروش آلبومها در اروپا و امريكا رسيدو پس از آن در كشورهاي عربي هم استقبال فراواني از آن شد.سامي يوسف دومين آلبوم خود را در سال ۲۰۰۵ با نام «امت من» منتشر كرد. ترانه «صلوات» از همين آلبوم براي فيلم «بادبادك باز» به كارگرداني مارك فورستر انتخاب و قرار بر اين شد كه سامي يوسف ترانه جديدي را هم براي تيتراژ پاياني اين فيلم آماده كند. آلبوم سوم سامي يوسف كه «بدون تو» نام دارد ، در ميانه سال ۲۰۰۸ روانه بازار خواهد شد. او در اين آلبوم به بحث هاي فلسفي مي پردازد و از هويت مسلمانان و تأثيرات جهانيسازي ترانههايي ميخواند.عدهاي موفقيت سامي يوسف را در قبال چهره او و يا كليپهايي كه از آهنگهايش ساخته ميشود، ميدانند اما بي شك مضامين اجتماعي، آرمانگرايانه و اعتراضي ترانهها و آهنگهايش هم در اين موفقيت، بخصوص در موسيقي جهان اسلامي، بيتأثير نيست.سامي يوسف به زبانهاي انگليسي، تركي استانبولي، تركي آذربايجاني، فارسي ، هندي و عربي تصنيفهاي مذهبي خواندهاست. جديدترين آهنگ او «مادر» نام دارد كه در آن با زبان فارسي اين آهنگ را اجرا نمودهاست.
كنسرت براي صلح (۲۰۰۷) :
كنسرت براي صلح، در ۲۱ اكتبر ۲۰۰۷ در ورزشگاه ويمبلي در آرنا انگلستان برگزار شد. در اين كنسرت كه بيش از ۱۲۰۰۰ شركت كننده حضور داشت، گروه موسيقي اوتلنديش از دانمارك، كريم سلما از امريكا، سوند ريسون از كانادا و حمزه رابرتسون از انگلستان شركت داشتند. اين كنسرت توسط مؤسسهٔ اوكنينگ و مؤسسهٔ خيريه Islamic Relife مديريت و برگزار شد. مضمون اصلي اين كنسرت درباره دارفور و صلح در آن بود كه روزانه تعداد زيادي از مردم به علت درگيريهاي محلي از بين ميروند.
هدف اصلي اين كنسرت جمع آوري كمك براي مردم اين منطقه بود كه تمامي درآمد حاصل از اين كنسرت به موسسه خيريه كمك به دارفور اهدا شد و در پايان بيش از ۲٫۲ ميليون پوند جمع آوري شد./
پنجشنبه 10 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 630]