واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تغيير نحوه جذب اعضاي هيئت علمي دانشگاهها
محمدمهدي زاهدي يكي از مشكلات گذشته دانشگاهها را نحوه جذب هيئت علميها عنوان كرد و افزود: طبق قوانين جديد ابلاغ شده، جذب هيئت علمي از طريق فراخوانهاي عمومي خواهد بود و بدين شكل، اختيار جذب تنها عدهاي خاص به عنوان هيئت علمي گرفته ميشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، محمدمهدي زاهدي وزير علوم، تحقيقات و فناوري دوشنبه شب در مراسم افتتاحيه دومين دوره اردوي بزرگ آموزشي سياسي دانشجويان دانشگاههاي سراسر كشور كه از سوي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها برگزار ميشود، گفت: هدايتهاي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي موجب شده است كه توطئههاي دشمنان انقلاب نه تنها تأثيري بر ايران نگذاشته، بلكه تأثيرگذاري منفي بر كشورهاي توطئه كننده داشته است.
وي تأكيد كرد: قدر نعمت ولايت بايستي به خوبي پاس داشته شده و جايگاه ويژهاي براي آن ترسيم شود.
وزير علوم در ادمه سخنان خود با اشاره به فساد، ديكتاتوري، سركوب و اختناق و شكنجه در زمان طاغوت، خاطرنشان ساخت: امروز جوانان ميهن اسلامي به بركت انقلاب اسلامي، مدارج پر افتخاري را در عرصههاي سياسي، فرهنگي و علم و فناوري طي كردهاند.
زاهدي به نقش دانشجويان در تعيين سرنوشت و سرشت كشورمان اشاره و تأكيد كرد: دانشگاه مبدأ تحولات فكري، فرهنگي و جايگاهي براي تمدن سازي و پيشرفت است و دانشجويان كشورمان بايستي تمدن شكوهمند اسلامي را احيا كنند.
وي پيشرفت كشورمان را نيازمند مسلح شدن دانشجويان كشورمان به سلاح علم عنوان كرد و گفت: امروز در يك مبارزه تمام عيار علمي و ايدئولوژيكي قرار داريم و براي پيروزي در اين عرصه بايستي به سلاح علم مجهز شويم.
وزير علوم در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه تشكلهاي دانشجويي كشورمان از يك خلأ تئوريك عقيدتي سياسي رنج ميبرند، اظهار داشت: از طرف ديگر غرور در برخي از تشكلهاي دانشجويي موجب شده است كه گمان كنند كاملاً از نظر تئوري خودكفا شدهاند.
زاهدي، ارتباط ميان تشكلهاي دانشجويي با مراجع علمي و فرهنگي را ضروري دانست و افزود: تشكلهاي دانشجويي چشم بينا و گوش شنواي جامعه بوده و بايستي احياگر تمدن اسلامي باشند.
وي با تأكيد بر اينكه عزت و جايگاه امروز ايران حاصل عدم عقبنشيني از آرمانهاي انقلاب است، تصريح كرد: برخي ميخواهند با جوسازيها، دانشجويان ما را به عقبنشيني از آرمانها وادار كنند.
وزير علوم بر لزوم توجه تشكلهاي دانشجويي به پيگيري نهضت نرمافزاري، نوآوري و خلاقيت تأكيد كرد و گفت: تشكلها نبايستي منتظر مديران دانشگاهها براي نوآوري باشند بلكه بايستي خود در اين زمينه پيشگام بوده و به اجراي برنامهاي خود بپردازند.
در ادامه اين مراسم پژمان شيخالاسلام مسئول واحد سياسي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان با قرار گرفتن در پشت تريبون خواستار توضيح وزير علوم در مورد برنامههاي اين وزارتخانه در خصوص اسلامي كردن دانشگاهها شد و گفت: شما در ديدار با آيتالله مصباح يزدي گفتيد كه ميتوانيد در مدت 5 سال دانشگاهها را اسلامي كنيد، حال با توجه به گذشت سه سال از آن زمان بفرمائيد كه چه اقداماتي در اين زمينه انجام دادهايد؟
زاهدي در پاسخ به اين سؤال دانشجوي ياد شده، با بيان اينكه هيچگاه نگفتهام كه ميتوان در 5 سال دانشگاهها را اسلامي كرد، خاطرنشان ساخت: هر كسي گفته باشد كه ميتواند در 5 سال دانشگاه را اسلامي كند، نفهميده چه گفته است، اما با اين وجود در اين 5 سال ميتوان كارهاي زيادي انجام داد.
وي در ادامه به برخي كارهاي صورت گرفته در شوراي اسلامي كردن دانشگاهها، وزارت علوم و شوراي عالي انقلاب فرهنگي اشاره و تصريح كرد: در شوراي عالي انقلاب فرهنگي كميتههايي در اين خصوص تشكيل شده و جمعبنديهايي را انجام ميدهد كه بسياري از خوراكهاي اين شورا نتيجه فعاليتهايي است كه در وزارت علوم انجام شده است.
وزير علوم با تأكيد بر اينكه وزارت علوم نه تنها در زمينه اسلامي كردن دانشگاهها اهمال نكرده، بلكه پيشگام نيز بوده و بيشترين تأثير را در اين زمينه داشته است، گفت: يكي از اقدامات صورت گرفته راهاندازي پايگاه استنادي جهان اسلام(ISC) در كنار پايگاه ISI است كه اين كار خوشبختانه به تأئيد سازمان كنفرانس اسلامي و سران كشورهاي اسلامي و وزاري علوم و بهداشت و آموزش و پرورش رسيده و 2 ماه پيش نيز آئيننامه آن به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيده است.
زاهدي افزود: از طرف ديگر براي تشريفاتي نبودن اين اقدام وزارت علوم، در آئيننامه ارتقاي هيئت علمي تجديد نظر جدي در نظر گرفته شده و طبق آن علاوه بر ISI، براي پايگاه استنادي جهان اسلام ISC و كتابهاي تصنيفي نيز حق وتو قائل شديم.
وي با اشاره به اينكه در آئيننامه پيشين تنها سه مولفه آموزش، پژوهش و اجرايي براي ارتقا قرار داده شده بود، خاطرنشان ساخت: در آئين نامه جديد، علاوه بر اين سه مورد ياد شده، مولفه چهارمي را تحت عنوان ماده 3 قرار داديم كه آن توجه به مسائل فرهنگي و تربيتي و همچنين كيفيت آموزشي و منش معلمي است.
وزير علوم همچنين يكي از مشكلات گذشته را نحوه جذب هيئت علميها عنوان كرد و افزود: طبق قوانين جديد ابلاغ شده، جذب هيئت علمي به صورتي ديگر و از طريق فراخوانهاي عمومي خواهد بود و بدين شكل، اختيار جذب تنها عدهاي خاص گرفته ميشود.
زاهدي در پايان سخنان خود گفت: براي اسلامي شدن دانشگاهها جرياني شكل گرفته است تا اگر دولت ديگري نيز بر سر كار بود اين اقدامات متوقف نشود.
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]