واضح آرشیو وب فارسی:حيات: صفاتاج در گفتگو با حيات:هدف جنگ 33 روزه قطع بازوهاي ايران در منطقه بود
تهران- حيا
يك كارشناس مسايل خاورميانه با تاكيد بر تاثيرگذاري حزب الله لبنان در منطقه به اهداف رژيم صهيونيستي از جنگ 33 روزه اشاره كرد و گفت: آزاد سازي دو سرباز نظامي تنها بهانه اي براي آغاز جنگ بود و در اصل هدف اسراييل از جنگ قطع بازوهاي ايران در منطقه بود.
مجيد صفا تاج كارشناس مسايل خاورميانه در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي حيات در خصوص جنگ 33 روزه و دومين سالگرد آن به علل و عوامل وقوع جنگ اشاره كرد و گفت: به ظاهر آنچه موجب جنگ شد و آنگونه كه رسانه هاي غربي نمايش دادند آزادسازي دو نظامي صهيونيست بهانه اي براي جنگ بود ولي اين حقيقت امر نيست.
وي ادامه داد: با مطالعاتي كه در خصوص اقدامات امريكا و رژيم صهيونيستي به عمل آمد مشخص شد كه در جنگ 33 روزه واقعيت هاي پنهاني ديگري وجود داشت و اين جنگ نتيجه توافق گذشته امريكا و اسراييل بوده است.
وي جنگ 33 روزه را در راستاي طرح خاورميانه بزرگ دانست و گفت: رژيم صهيونيستي در پي آن بود كه بازوهاي ايران در منطقه را قطع كند و به همراه امريكا اولين قدم براي طرح خاورميانه بزرگ را بردارند.
وي تصريح كرد: تاثيرگذاري حزب الله در لبنان و منطقه و از طرفي همسويي سوريه با ايران و جلوگيري اين كشورها از به نتيجه رسيدن صلح بين اعراب و اسراييل باعث شد رژيم صهيونيستي به فكر جنگ با حزب الله لبنان بيافتد.
اين استاد دانشگاه اهداف و پيامدهاي جنگ 33 روزه را برشمرد و اظهار داشت: اين جنگ براي نابودي حزب الله و اشغال جنوب لبنان به وجود آمد و هدف تغيير ساختار سياسي سوريه و در نهايت برخورد با جمهوري اسلامي ايران را در سر مي پروراند.
صفاتاج جنگ 33 روزه را موجب تقويب حزب الله در لبنان و ساير نقاط منطقه دانست و گفت: در جريان جنگ 33 روزه حزب الله نه تنها تضعيف نشد بلكه اقتدار خود را افزايش داد و اين جنگ باعث تقويت موضع اين جريان شد.
اين كارشناس مسايل خاورميانه به پيامدهاي منفي جنگ براي رژيم صهيونيستي اشاره كرد و اظهار داشت: پس از جنگ 33 روزه به دليل ناامني، سرمايه گذاري در فلسطين اشغالي كاهش يافت و مهاجرت معكوسي آغاز شد و از طرفي رهبران رژيم صهيونيستي مورد انتقاد شديد از داخل و خارج واقع شدند.
وي در بخش ديگري از اظهاراتش جهت گيري دولت هاي عربي در قبال حزب الله را رويكردي خصمانه خواند و گفت: اين كشورها به دو دسته تقسيم مي شدند و عمده اين كشورها نه تنها با حزب الله همراهي نكردند بلكه با سياست هاي رژيم صهيونيستي همراهي كردند.
وي افزود: از جمله اين كشورها عربستان، مصر و اردن را مي توان نام برد كه مقاومت حزب الله را ماجراجويي ناميدند.
صفا تاج اضافه كرد: برخي مفتي هاي وهابي جنگ 33 روزه را جنگي شيعي دانستند و كمك به آن را نفي كردند ولي با گذشت زمان موضع خود را تغيير دادند چرا كه اسرايل شكست خورده بود.
اين كارشناس مسايل خاورميانه دسته ديگري از از كشورهاي عربي را مورد اشاره قرار داد و گفت: كشورهايي مثل سوريه و سودان از ابتدا حامي حزب الله بودند و در مجموع مردم كشورهاي عربي از حزب الله لبنان حمايت كردند.
صفاتاج نقش رهبري سيد حسن نصرالله در جريان جنگ 33 روزه را يادآور شد و گفت: نصرالله يكي از رهبران محبوب، نه تنها در ميان شيعيان لبنان بلكه در ميان همه اقشار لبناني و حتي در جهان عرب است.
وي در پايان جسارت، ايثار، تدبير و زيركي را از ويژگي هاي سيد حسن نصرالله دانست و گفت: سيد حسن نصرالله به دليل تمسك به راه امام خميني و ولايتمرداري توانست جنگ را رهبري كند و به عنوان رهبر جهان عرب مطرح شود.
پايان پيام
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]