تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر خداوند بوسیله تو یک نفر را هدایت کند برای تو بهتر است از دنیا و هر آنچه د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816411928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«حسين زنجاني»، مدير ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس:همه نگاه‌ها به مقوله دفاع مقدس را به شرط احترام به ارزش‌ها مي‌پذيريم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «حسين زنجاني»، مدير ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس:همه نگاه‌ها به مقوله دفاع مقدس را به شرط احترام به ارزش‌ها مي‌پذيريم
گروه ادب: مقوله دفاع مقدس از ابتدا تا امروز دوره‌هاي مختلفي را از سر گذرانده است و بديهي است كه در هر دوره‌اي ادبيات خاص آن دوره شكل گرفت و ما به شرط احترام به ارزش‌ها، همه نگاه‌ها به مقوله دفاع مقدس را مي‌پذيريم و نگاه ويژه خودمان را مسلط نمي‌دانيم.
سرهنگ «حسين زنجاني» مدير ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس، در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب، درباره جشنواره «ربع قرن كتاب دفاع مقدس» گفت:پس از برگزاري يازده دوره جشنواره كتاب سال دفاع مقدس، از سال 71، مجموعه دوستان و گروه كارشناسي جشنواره كتاب سال دفاع مقدس در بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس، بر آن شدند كه در يك نگاه كلي، به جريان كتاب‌هاي منتشر شده دفاع مقدس در بيست و پنج سال اخير بپردازند. در هر دوره جايزه كتاب سال دفاع مقدس، تنها كتاب‌هاي منتشره يك سال بررسي مي‌شود. با اين توضيح به نظر مي رسد كه چنين طرحي مي‌تواند نگاهي راهبردي باشد.

او افزود: در جشنواره «ربع قرن كتاب دفاع مقدس»، نگاه صرفا جشنواره‌اي نيست و به دنبال پژوهشي بنيادين در دل اين جشنواره هستيم تا بيابيم كه در بيست و پنج سال گذشته در حوزه فرهنگ مكتوب دفاع مقدس چه اتفاقي افتاده است و نقاط پر رنگ، كمرنگ و بي رنگ اين حوزه را پيدا كنيم. از سوي ديگر مي‌توان از فعاليت سازمان‌هاي مختلف مرتبط با اين حوزه برآوردي به دست آورد و همچنين مي‌توان به نوسان‌هاي حوزه‌هاي مختلف فرهنگ كتاب دفاع مقدس در بيست و پنج سال اخير در دل اين جشنواره پي برد.

دبير اجرايي جشنواره «ربع قرن كتاب دفاع مقدس» همچنين گفت: به نوعي مي‌توان گفت با اين جشنواره مي‌توان به كارنامه فرهنگي دفاع مقدس و انقلاب دست يافت؛ زيرا به علت همزماني، فرهنگ دفاع مقدس پر رنگ‌ترين عرصه فرهنگي انقلاب پس از آغاز جنگ به شمار مي‌آيد و شايد بتوان گفت در دوران دفاع مقدس، ساير شاخه‌هاي فرهنگ انقلاب مظلوم واقع شدند.

او درباره نهادهايي كه در برگزاري اين جشنواره مشاركت دارند گفت: در برگزاري اين جشنواره از سازمان‌هاي مختلفي چون بنياد شهيد و امور ايثارگران، حوزه هنري، سپاه پاسداران و ارتش دعوت شد و خوشبختانه اين سازمان‌ها، براي جمع آوري آثار، ياري‌گر ما شدند.

او ادامه داد: نگاه ديگر ما اين است كه اين جشنواره به يك اتفاق فرهنگي مبدل بشود و اين جشنواره به دادن جايزه اي به برگزيدگان خلاصه نشود.حداقل كاري كه مي‌توان در اين راستا انجام داد، حمايت از آثار برگزيده دفاع مقدس براي رسيدن به چاپ‌هاي دوباره است. در اين مسير همچنين مي توان به ترجمه و نقد آثار برگزيده دفاع مقدس پرداخت. اگر اين اتفاق فرهنگي بيفتد، مي‌توان گفت كه تا حدي دين خود را به اين فرهنگي كه امتحان خود را پس داده، ادا كرده‌ايم.

زنجاني درباره تغيير نگاه به مقوله ادبيات دفاع مقدس و متعاقب آن تغيير معيارهاي داوري گفت: از ابتداي جشنواره‌هاي كتاب سال دفاع مقدس، اين چالش در بحث داوري‌ها مطرح بود. هيأت علمي جشنواره به دبيري دكتر «محمد رضا سنگري» شرايطي را براي داوري‌ها مطرح كرده اند؛ از جمله جريان سازي اثر، استفاده از تمام قابليت‌هاي ادبي و پايبندي به ارزش‌ها از جمله امام، شهادت، دفاع و حيثيت مردم ايران و فرهنگ تشيع.البته بايد پذيرفت كه اين تغيير نگاه طبيعي است. از نظر نظامي هم جنگ به چند دوره تقسيم مي‌شود. در دو سال اول ما مورد تجاوز بوديم و ناهماهنگي‌ها بين نيروهاي مسلح در داخل كشور وجود داشت. در دوره بعد و پس از عزل بني صدر از فرماندهي كل قوا و ايجاد هماهنگي بين ارتش و سپاه، شاهد عمليات‌هاي ثامن الائمه(ع) و بيت المقدس بوديم كه متعاقب آن‌ها تمام خاك ما در خوزستان آزاد شد. در اين دوره ما به مرزهاي بين المللي و به نوعي به حالتي پاياپاي رسيديم. پس از جنگ هم با بازتاب‌هاي طبيعي جنگ مواجه شديم كه جانبازان شيميايي و بازماندگان شهدا از مهمترين اين بازتاب‌ها بود.

او يادآوري كرد: البته بديهي است آثار كسي را كه در داستان خود به تغيير واقعيت مي‌پردازد نمي پذيريم. به همين علت، هوشمندانه نام اين جشنواره را «كتاب دفاع مقدس» و نه «كتاب جنگ» گذاشتيم.

مدير ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس همچنين گفت: از شروع فعاليت‌ها در آبان ماه گذشته، كميته جمع آوري آثار را به عنوان مهمترين كميته فعال كرديم و پس از جمع آوري اطلاعات از سازمان‌هاي مختلف، با چهار هزار ناشر كشور مكاتبه كرديم و از تمام نهادهاي مرتبط با جنگ هم خواستيم كه ما را در جمع آوري آثار ياري كنند.در عين حال از جمع آوري مستقيم آثار هم غافل نشديم. خوشبختانه در حال حاضر حدود 5 هزار كتاب از 6300 كتاب شناسايي شده را در دبيرخانه فراهم كرده‌ايم. بقيه كتاب‌ها را هم رصد كرده ايم تا اگر نتوانستيم آنها را جمع آوري كنيم، از آنها عكس تهيه كنيم.در كنار اين جشنواره همچنين مي‌توانيم بحث كتابخانه الكترونيك دفاع مقدس را جدي‌تر دنبال كنيم. از پايان مردادماه كار داوري‌ها آغاز مي‌شود و پس از داوري در چند مرحله، در خرداد 88 جشنواره را برگزار مي‌كنيم. ضمن احترام به داوري‌هاي كتاب سال دفاع مقدس، تمام آثار دوباره داوري خواهند شد. در اين جشنواره 6 گروه اصلي تعريف شده است كه عبارتند از ادبيات، تاريخ و ادبيات مستند، هنر، تحقيق و پژوهش، ترجمه و بخش جنبي.

او همچنين زيرشاخه‌هاي جشنواره ربع قرن كتاب دفاع مقدس را در پايان اين گونه برشمرد: در زير مجموعه بخش ادبيات، شعر، داستان، نثر ادبي و آثار عرصه هاي كودك و نوجوان مطرح است.

در زير عنوان گروه تاريخ و ادبيات مستند آثار خاطره، زندگينامه داستاني و غيرداستاني، وصيت‌نامه‌ها، گزارش‌نويسي و مستندنويسي قرار دارند به همراه باز آفريني خاطرات به زبان كودك و نوجوان. گروه هنر، زير مجموعه هاي فيلمنامه‌نويسي، نمايشنامه‌نويسي، هنرهاي تجسمي، عكس و كودك و نوجوان را در بر گرفته است و در بخش تحقيق و پژوهش، زير گروه‌هاي پژوهش‌هاي ادبي، سياسي ، اجتماعي، نظامي، تاريخي و هنري تعريف شده‌اند و بخش جنبي هم بايد ناشر نمونه، نويسنده پركار، شاعر و نويسنده دفاع مقدس بدون كتاب را رصد كند.
 سه شنبه 8 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن