واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد دانشگاه جرج واشنگتن: ابنسينا جريان زنده فكري در تمدن اسلامي است
خبرگزاري فارس: استاد دانشگاه جرج واشنگتن گفت: نشان دادن اهميت شيخالرئيس به عنوان جريان زنده فكري در تمدن اسلامي وظيفه منحصر به فرد بنياد علمي و فرهنگي بوعلي سينا است.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان به نقل از روابط عمومي و امور بينالملل بنياد علمي و فرهنگي بوعلي سينا،
سيدحسين نصر فيلسوف ايراني مقيم آمريكا با اشاره به عظمت علمي بوعلي سينا افزود: بايستي به شيخالرئيس به عنوان منشاء تفكري كه با وجود مكاتب فكري بعدي مانند امام محمد غزالي و اشراق متعاليه، هميشه جريان فكري زنده و پويا بوده است نگاه شود و در اين راستا بنياد بوعلي سينا ميتواند داعيهدار اين رسالت باشد.
وي چاپ آثار شيخ را از ديگر برنامههايي دانست كه بايد در دستور كار قرار گيرد و آن را مهمترين كار علمي كه ميتواند به عنوان پايه تحليلهاي علمي آثار بوعلي سينا قرار گيرد ذكر كرد.
وي اضافه كرد: نه تنها بايد آثار شيخ بررسي و چاپ شود و درباره آنها تحقيق و تتبع علمي صورت گيرد، بلكه بايد درباره مكتب سينوي و دانشمندان بعدي متأثر از وي، از جمله قطبالدين شيرازي و خواجه نصيرالدين طوسي بحث و جستجوي علمي انجام گيرد.
نصر اضافه كرد: همچنين بايد درباره تعليقات ملاصدرا بر آثار شيخ پژوهش شود تا اثري مدون گردد كه بتواند مرجع و منشاء شناخت هرچه بيشتر از فلسفه و حكمت شيخ باشد.
نصر تأكيد بر جنبه صرفاً متافيزيكي امتياز بين وجوب و امكان در فلسفه شيخ را كه هنوز هم مهم بوده و قدم اساسي در فلسفه تلقي ميشود را از ديگر اموري دانست كه بايد درباره آن بحث و بررسي صورت گيرد.
وي با اشاره به اهميت فلسفه علوم شيخالرئيس در كتاب شفا، آن را جزو احتياجات زمانه حاضر ذكر كرد و گفت: در حال حاضر علمگرايي در ايران در حد بالايي قرار دارد و با توجه به اينكه علمگرايي جديد در پيوند با ميراث بزرگ علمي گذشتگان نيست، توجه به فلسفه علوم شيخ ميتواند در نشان دادن راه در اين زمينه سهم ارزنده و مهمي ايفا نمايد.
اين تاريخ شناس علوم اسلامي با اشاره به جنبه مهم طبي شيخ و كتاب ارجمند قانون بوعلي سينا، درباره كوشش براي احياي طب غيرغربي در دنياي غرب گفت: انواع طب سنتي و از جمله طب هندي در غرب مورد توجه قرار گرفته و از تنها چيزي كه خبري نيست طب بوعلي سينا است كه از سر صدقه تنبلي ما نسبت به اين ميراث بزرگ نتوانسته در غرب جايگاه شايستهاي داشته باشد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر در بسياري از شهرهاي پاكستان و هند و از جمله در شهرهاي دهلي و حيدرآباد و ... طب ابن سينا تدريس و تجويز ميشود، در حالي كه در كشور ابن سينا طب او مورد غفلت قرار دارد.
دكتر نصر اضافه كرد: به نظر من احياي طب ابنسينا بسيار مهم است و داروشناسي و ديگر شاخههاي دانش وي نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي احياي طب بوعلي سينا را وظيفه مهم ايرانيان دانست و در اين باره توضيح داد: خود من در بسياري اوقات به طبيب سنتي مراجعه ميكنم و اين البته به معناي نقض طب غربي نيست.
استاد دانشگاه جرج واشنگتن افزود: معتقدم كه تنها مكتب بزرگ طب سنتي، طب اسلامي است و طب ابنسينا و كتاب قانون او اساسيترين مبناي اين گونه پزشكي است.
نصر گفت: بايد افرادي كه در اين طب تخصص دارند ترغيب شوند تا رسايل مورد نظر را بنويسند، از جمله ميتوانند ارتباط بين جان و روان را در اين طب بررسي كنند، چرا كه نخستين كساني كه در اين باره توجه كردهاند اطباي اسلامي بودهاند و از جمله خدمات بزرگ ميتواند احياي طب سنتي اسلامي و بوعلي باشد.
وي درباره ارتباط بين دانش و معنويت از منظر شيخ گفت: بايستي درباره زندگي شيخالرئيس تحقيق و تتبع علمي صورت گيرد و بررسي شود كه چگونه شيخ ارتباط بين اخلاق و دانش را حفظ كرده است.
نصر، ابنسينا و رازي را از جمله دانشمندان اسلامي دانست كه به اخلاق و معنويت در دانش پزشكي توجه كردهاند و خاطر نشان كرد: درباره ارتباط بين اخلاق و علم بايستي سيره شيخالرئيس احيا و توجه لازم در مورد آن صورت گيرد.
استاد فلسفه اسلامي تأكيد كرد: علم ابن سينا با عالم معنا ارتباط دارد و لذا ميتوان پاسخ به چگونگي ارتباط بين دانش و معنويت و جنبههاي مختلف آن را به عنوان برنامه علمي مد نظر قرار داد.
انتهاي پيام/ك
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]