واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مدير صادرات آسيا و اقيانوسيه ايران خودرو در نشست خبري اخذ مجوز صادرات سورن به تركيه عنوان كرد:كاهش توليد،صادرات سمند را با مشكل مواجه كرد
عكس:حميد جانيپورحميدرضا بهداد- در حالي كه بيش از هشت ماه از اخذ مجوز صادرات سههزار سمند به تركيه ميگذرد، تاكنون تنها 1000 دستگاه سمند به اين كشور صادر شده است.
سمند كه برند ملي ايرانخودرو به حساب آمده و بيشترين محصول صادراتي اين شركت است براي ورود به بازار تركيه يك سال و نيم انتظار كشيده و در اين راه مجبور به رعايت كسب استانداردهاي اجباري اين كشور شد و به نوعي ايرانخودروييها را نيز به زحمت انداخت! چراكه اين شركت بايد سمند را ايمنتر كرده و طبق قانون تركيه در تمام شهرهاي اين كشور نمايندگي خدمات پس از فروش تاسيس ميكرد.
به هر حال بازار تركيه به خصوص در بخش خودرو بسيار رقابتي بوده و تقريبا تمام خودروسازان معتبر دنيا قسمتي از آن را در دست گرفتهاند و سمند نيز ميبايست براي حضوري هرچند كمرنگ هم كه شده اندكي عرضاندام ميكرد و به همين دليل مسوولان ايرانخودرو ترمز ABS (ضدقفل) و ايربگ (كيسه هوا) را روي سمندهاي صادراتي به تركيه نصب كرده و بدين ترتيب سمند LX آبان سال گذشته به اين كشور صادر شد. البته در آن زمان بحثهايي نيز مبني بر اختلاف نظر مسوولان وزارت صنايع ايران و سازمان تجارت تركيه در اين زمينه وجود داشت به نحوي كه تركها ورود سمند به كشورشان را منوط به كسب استانداردهاي خاص خود ميدانستند. اين در حالي بود كه عليرضا طهماسبي وزير وقت صنايع نيز به نوعي در قبال موضع آنها، جبهه گرفته و با ورود مگان به ايران مخالفت كرد. هرچند كه به هر حال طهماسبي از وزارت صنايع رفته، اما مگان به ايران رسيده و سمند نيز با كسب استانداردهاي لازم در بازار تركيه حضور يافته است.
سورن هم ميرود
اما پس از ورود سمند LX به بازار تركيه چندي پيش سورن، مدل پيشرفته اين خودرو نيز مجوز حضور در اين بازار را كسب كرد و ظاهرا قرار است مهر ماه امسال در نمايشگاه بينالمللي خودرو استانبول از سورن، رونمايي شده و عرضه آن آغاز شود. محمدحسن يزدي، مدير صادرات ايرانخودرو به آسيا و اقيانوسيه در اين زمينه گفت: ما طي نمايشگاه بينالمللي استانبول كه اوايل پاييز سال جاري برگزار ميشود از سورن رونمايي كرده و اين خودرو را به مشتريان ترك معرفي ميكنيم. وي كه در نشست خبري روز گذشته اخذ مجوز صادرات سورن به تركيه سخن ميگفت با بيان اينكه ايرانخودرو هماكنون 23 نمايندگي فروش و 36 تعميرگاه مجاز در تركيه دارد، تاكيد كرد: صادرات سورن با دنده اتوماتيك به تركيه نيز جزو برنامههاي آتي ما است.
تقاضاي سمند بيشتر از توان ما است
مدير صادرات آسيا و اقيانوسيه ايرانخودرو در زمينه صدور اندك سمند LX به تركيه طي هشت ماه اخير گفت: طبق قرارداد، ايرانخودرو بايد تا پايان سال جاري ميلادي سه هزار سمند را به تركيه صادر كند كه تاكنون يك سوم اين تعهد عملي شده است. وي افزود: سعي ميكنيم تا در مدت زمان باقيمانده تعهداتمان را به طور كامل انجام دهيم، هر چند كه معتقدم تا پايان سال 2008 تنها توانايي صدور 1000 دستگاه سمند ديگر را به تركيه خواهيم داشت. اظهارات يزدي در حالي است كه برخي كارشناسان معتقدند سمند نتوانسته رضايت مشتريان ترك را به دست آورد و به همين دليل صادرات آن حالت قطرهچكاني و تدريجي پيدا كرده است. چراكه بازار خودرو تركيه، هماكنون چه از لحاظ قيمت و چه از جنبه كيفيت بسيار رقابتي بوده و ثبات در آن بسيار سخت است و اين در شرايطي است كه سمند چندان با تكنولوژي و امكانات روز صنعت خودروسازي دنيا هماهنگ پيش نميرود. اما يزدي در اين زمينه نظر ديگري داشته و عرضه اندك سمند به تركيه را به دليل كاهش توليد آن دانست و گفت: تعطيلات نوروز ما كه همواره كاهش توليد خودرو را در بردارد، عاملي مهم و اساسي در صادرات اندك سمند به تركيه و ساير بازارهاي اين خودرو به حساب ميآيد. وي افزود: در حال حاضر نه تنها تركيه بلكه ساير كشورهاي ميزبان سمند، خواهان صادرات بيشتر اين محصول بوده و ايرانخودرو به دليل محدوديت در توليد، نميتواند پاسخگوي انتظارات آنها باشد.
گفتههاي يزدي در حالي است كه شوكور سسكر نماينده ايرانخودرو در تركيه نيز با بيان اينكه تاكنون بيش از هزار دستگاه سمند LX در اين كشور به فروش رسيده تاكيد كرد: استانداردهاي خودرو در تركيه همانند اروپا بوده و به دست آوردن بازار فروش در آن بسيار سخت است اما شركت ايرانخودرو در يك سال و نيم گذشته توانسته است با استانداردهاي لازم شرايط حضور محصولات خود را در اين كشور فراهم آورد.
وي افزود: فروش بيش از هزار دستگاه سمند در تركيه نشاندهنده كيفيت بالا و رقابتپذيري اين محصول است.
سمند خودرويي بين دسته اولها و دسته دومها
سسكر در حالي از كيفيت بالاي سمندهاي صادراتي به تركيه سخن گفت كه در ادامه صحبتهايش اين خودرو را محصولي بين خودروهاي دسته اول و دسته دوم در بازار كشورش معرفي كرد.
به گفته وي مشتريان طبقه متوسط تركيه كه خواستار خريد خودرويي باكيفيت مناسب و قيمت نه چندان بالا هستند، سمند را انتخاب ميكنند.نماينده ايرانخودرو در تركيه تصريح كرد: فاصله قيمتي ميان خودروهاي دسته دوم و دسته اول در بازار تركيه بين 12 تا 20هزار دلار است و خيلي از برندهاي معتبر دنيا مانند داچيا، رنو، هوندا و تاتا به دنبال باز كردن جاي پايي در اين بازه قيمتي هستند و اين در حالي است كه سمند جاي پايي محكم در اين زمينه دارد.
سسكر همچنين در زمينه استقبال از سمند و ميزان كيفيت آن اظهار داشت: مشتريان ترك اين خودرو را به عنوان خودروي خانواده كه نه خيلي بزرگ است و نه خيلي كوچك ميشناسند و از ظاهر آن نيز خوششان ميآيد. خود بنده هم به عنوان كسي كه با صنعت خودروسازي بزرگ شدهام از سمند رضايت دارم.
وي همچنين قيمت سمند در تركيه را حدود 16هزار دلار عنوان كرد. اين در شرايطي است كه سمندهاي LX در بازار ايران بدون ترمز ABS و ايربگ قيمتي معادل 17هزار دلار دارد.
فرمان راستهاي ايرانخودرو
از 30 كشور منطقه آسيا و اقيانوسيه 16 كشور از خودروهاي فرمان راست استفاده ميكنند.
يزدي در مورد برنامههاي ايرانخودرو در اين زمينه گفت: طي يك و نيم سال آينده خودروهاي فرمان راست خود را كه هماكنون در مرحله تحقيقات قرار دارد به بازارهاي صادراتي عرضه خواهيم كرد.
وي ظرفيت پذيرش فرمان راستها را در بازارهاي صادراتي، 10هزار دستگاه در سال خواند.
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]