واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همزمان با تغيير سفير سوئيس در تهران اعلام شد؛انصراف سوئيس از ايفاي نقش در پرونده هستهاي ايران
اعتماد ملي: ميزبان آخرين دور مذاكرات هستهاي ايران و 5+1 ديگر تمايلي به ايفاي نقش در پرونده اتمي تهران ندارد. رئيسجمهور سوئيس ميگويد اين كشور ديگر در مساله هستهاي ايران هيچ نقشي را به ابتكار خود ايفا نخواهد كرد. هفتهنامه سوئيسي گزارش داد، پاسكال كوشپن گفته است:
كوشپن دليل اين اظهاراتش را تصميم مجلس شوراي فدرال سوئيس عنوان كرد. به گفته وي اين تصميم حدود چهار هفته پيش و زماني گرفته شد كه سفيري جديد براي ايران معرفي شد. وي ادامه داد به صراحت پايبند آن هستيم كه وزارت امور خارجه سوئيس تصميم اخير را يك چرخش محسوب نميكند. ژان فيليپ ژانرات رئيس اداره اطلاعرساني اين وزارتخانه گفت: وي در همين حال تاكيد كرد وزارت امور خارجه سوئيس هيچگاه تصميم مستقلي را خارج از آنچه مجلس درباره سياست خارجي تعيين كرده باشد، اتخاذ نخواهد كرد. ديپلماسي سوئيس با برگزاري مذاكرات 19 ژوئيه توانست به ارتقاي گفتوگو كمك كند. ميشلين كالميري وزير امور خارجه سوئيس با اين تصميم مجلس مخالفت نكرده است. به گفته بسياري از منابع، ليويا لوي بهعنوان سفير جديد سوئيس در تهران معرفي شده است. اين بانوي ديپلمات جايگزين فيليپ ولتي خواهد شد. لوي رياست اداره دوم سياسي وزارت امور خارجه سوئيس را عهدهدار است و به امور ايران آشنايي دارد. يك مقام مسوول در تهران هم با تاييد خبر تغيير سفير سوئيس در تهران به ايسنا گفت:سوئيس فرد جديد را به جمهوري اسلامي ايران معرفي كرده و هماكنون مراحل مربوط به تاييد اين سفير در حال انجام است. وي اضافه كرد: دوره ماموريت فيليپه ولتي در تهران به پايان رسيده و لذا سوئيس اقدام به تغيير سفير خود كرده است. سوئيس از حدود دو سال پيش با ارائه پيشنهاد ميانجيگرانهاش - موسوم به خود را به مساله هستهاي ايران وارد كرد؛ سندي كه دولت سوئيس آماده كرده و آن را مبناي بحث با همهطرفهاي دخيل در كشمكش اتمي گذاشته بود تا براي كاهش بحران راهحلي پيدا شود. اين سند، كه به Swiss Paper شهرت داشت، در سال 2006 تهيه شده بود. در شماره 13 مي سال گذشته در مورد آن نوشته بود كه سند يكي دو صفحه بيشتر نيست و مضمون آن هنوز موضوع گمانهزني است. اطلاعات بيشتر حاكي از آن بودند كه نكته اصلي در طرح سوئيس تعليق دوسويه بوده است؛ تعليق تحريمها از سوي شوراي امنيت و تعليق غنيسازي اورانيوم در ايران. استدلال سوئيسيها اين بوده كه قطعنامههاي شوراي امنيت از ايران چيزي ميخواهند، بيآنكه به آن چيزي بدهند؛ به اين خاطر است كه ايران به آنها تن نميدهد و وضعيت دچار بنبست شده است. سوئيسيها طرح خود را طرحي براي آغاز جدي مذاكرات معرفي ميكردند. منوچهر متكي، وزير امور خارجه آن را قابل بررسي دانسته بود، ولي محمدعلي حسيني، سخنگوي وقت وزارت امور خارجه در مورد آن گفته بود: سوئيس در ميان كشورهاي اروپايي در رابطه با ايران نقش مهمي دارد. اين نقش به بانكهاي سوئيس محدود نميشود. سوئيس كانال اصلي ارتباط ميان ايران و آمريكا است و دفتر حفاظت منافع آمريكا در ايران در سفارت سوئيس در تهران قرار دارد. روابط اقتصادي و ديپلماتيك سوئيس با ايران پس از سفر ميشلين كالميري وزير امور خارجه سوئيس به تهران و امضاي قرارداد گازي گروه انرژي سوئيسي با شركت ملي گاز ايران، با خشم آمريكا و غرب مواجه شد اما دولت برن تاكيد كرد كه اين معامله ناقض هيچ يك از قطعنامههاي سازمان ملل نيست و اين انتقادات را بيهوده خواند. سوئيس ارديبهشت امسال اعلام كرد اموال و داراييهاي 12 شركت ديگر ايراني را در راستاي اجراي قطعنامه تازه تحريم شوراي امنيت سازمان ملل مسدود كرده است. سوئيس پيشتر اموال و داراييهاي 23 شركت به همراه 27 ايراني را مسدود كرده بود.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]