واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: جنجال حضور دانشجويان ايراني در بزم هاي شبانه بريتانيا
گروه اجتماعي: انتشار خبر حضور زننده برخي دانشجويان دانشگاه اميركبير در بزم هاي شبانه انگليس در خبرگزاري فارس، همانطور كه پيش بيني هم مي شد، با واكنش تند دانشگاه اميركبير روبرو شد.
در نامه اي كه از سوي دانشگاه اميركبير به خبرگزاري ارسال شده آمده است: «دانشگاه صنعتي اميركبير از دانشگاه هاي بزرگ و مطرح كشور است كه بنا به فرموده رهبر عظيم الشان انقلاب مادر دانشگاه هاي صنعتي ناميده مي شود. اين دانشگاه علاوه بر حركات بزرگ علمي، حدود 100 شهيد تقديم نظام اسلامي كرده است. خوشبختانه با برنامه ريزي وسيع و فعاليت هاي انجام شده در چند سال اخير تحول وسيعي در فضاي فرهنگي اين دانشگاه در راستاي اهداف انقلاب و نظام ايجاد شده كه برگزاري 11 سال مراسم اعتكاف و صدها برنامه فرهنگي - مذهبي از شواهد آن است. تيتر خبر متاسفانه نسبتي ناروا به دانشجويان اين دانشگاه وارد مي كند كه به هيچ وجه صحيح نيست و دانشجويان ما حضور يا تجمعي در محيط هاي نامناسب خارج از كشور نداشته اند.
در متن خبر اشاره به جمعي از دانشجويان شده كه بعد از گذراندن بخشي از دروس خود بايد مي بايست به دانشگاه بيرمنگام انگلستان اعزام شده و در آن جا تحصيلات خود را انجام و مدرك تحصيلي خود را از آن دانشگاه دريافت نمايند. لذا برخي نكات ذكر شده در متن خبر در مورد ارتباط اين افراد با دانشگاه كذب و غير قابل قبول مي باشد.
براساس اصول قانوني و شرعي دستگاه هاي مختلف اجازه كنكاش در حريم هاي خصوصي افراد را در داخل كشور ندارند چه رسد به جمعي كه در خارج از كشور و در يك دانشگاه بيگانه مشغول به تحصيل هستند.
براساس ابلاغيه وزارت علوم، پذيرش دانشجويان بين المللي، اين دانشگاه جذب دانشجو در سطح كارشناسي را به مناطق آزاد منتقل كرده است.» پيش از اين خبرگزاري فارس در خبري تفصيلي آورده بود: تعدادي از دانشجويان دوره بيرمنگام واحد بين الملل دانشگاه صنعتي اميركبير وضع فرهنگي بسيار نامناسبي به ويژه در انگليس دارند و با وضع نامناسبي در بزم هاي شبانه حضور مي يابند. يك منبع آگاه در گفت وگو با خبرنگار فارس با بيان اينكه واحد بين الملل دانشگاه صنعتي اميركبير قراردادي با دانشگاه بيرمنگام انگليس منعقد كرده و دوره اي را تحت عنوان دوره بيرمنگام برگزار مي كند، افزود: 3 سال از اين دوره در دانشگاه صنعتي اميركبير و يك سال آن در انگليس برگزار مي شود و مدرك نيز از سوي دانشگاه انگليسي براي دانشجويان صادر مي شود.
وي تاكيد كرد: مسوولان وزارت علوم با برگزاري چنين دوره هايي آنهم در سطح ليسانس (نه تحصيلات تكميلي) موافق نيستند اما دانشگاه ها بخاطر درآمدزايي و سود سرشار واگذاري چنين امتيازي، اقدام به پذيرش دانشجو كرده و هيچ نظارتي هم به رفتار دانشجويانشان در خارج كشور ندارند. متاسفانه انعقاد چنين قراردادهايي در ساير دانشگاه ها در حال افزايش است و بجاي ارتقاي سطح علمي و فرهنگي جنبه درآمد زايي بيشتر مد نظر قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه در دانشگاه اميركبير در سال 83 نخستين گروه از دانشجويان وارد اين دوره شده اند، اظهار داشت: برخي از اين دانشجويان كه اكثرا از مناطق مرفه تهران هستند، داراي وضع فرهنگي نامناسبي بودند و حضور آنان با وضع نامناسب در دانشگاه با اعتراض دانشجويان دانشگاه اميركبير مواجه شد از اين رو واحد بين الملل اين دانشگاه در تهران نيز به ساختماني جداگانه منتقل شد .
اين منبع آگاه با بيان اينكه تاكنون بيش از 600 دانشجو در اين دوره شركت كرده اند، گفت: هزينه هر ترم براي هر دانشجو در دانشگاه اميركبير حدود 13 ميليون تومان است و اين دانشجويان بايد هزينه بسيار بالايي را هم بابت دوره يك ساله پاياني در بيرمنگ هام بپردازند.
وي با اشاره به اينكه نحوه گرفتن دانشجويان اين دوره ها نيز مشخص نيست، گفت: طي روزهاي اخير عكس هايي از جلسات برخي از اين دانشجويان در بيرمنگ هام در اختيار قرار گرفته كه حاكي از حضور بسيار زننده برخي از اين دانشجويان در بزم هاي شبانه است. براساس بخشنامه وزارت علوم دوره هاي واحدهاي بين الملل دانشگاه ها فقط در مناطق آزاد امكان برگزاري دارد و اين بخشنامه از سال 86 لازم الاجرا بوده اما دانشگاه صنعتي اميركبير بر خلاف اين بخشنامه در سال 86 نيز دوره بيرمنگام را در تهران برگزار كرد و با توجه به فشارهاي وزارت علوم پيگير است تا دوره را براي سال آينده به مناطق آزاد منتقل كند.
مسوولان وزارت علوم معتقدند هر دانشگاهي كه مجوز برگزاري اين دوره ها را بگيرد نسبت به تمام مسائل آموزشي، فرهنگي و ... دانشجويان در طول دوره مسوول است اما مسوولان دانشگاه صنعتي اميركبير با اظهار بي اطلاعي از وضع نامناسب فرهنگي دانشجويان در بيرمنگام، با اين استدلال كه دانشجويان اين دوره دانشجوي اميركبير نيستند، مدعي هستند كه دانشگاه هيچ مسووليتي نسبت به وضع دانشجويان در مدت يك سال حضور آن ها در خارج از كشور ندارد. فارس به علت اشاعه فحشا و زننده بودن عكس هاي اين عده از دانشجويان از انتشار آنان معذور است.
لا زم به ذكر است، پيش از اين نيز خبرگزاري فارس به دليل انتشار مطالب مسئله دار با اعتراض بسياري از اهل نظر روبه رو شده بود.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]