واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: از ايتاليا تا يوتا
قهرماني در تورنمنت چهارجانبه بسكتبال ايتاليا با حضور تيم ملي بسكتبال كشورمان و تيمهاي كرواسي و الجزاير شروع خوبي بود تا تيم ملي سفرهاي بعدي را با روحيه مناسب رقابت، آغاز كند.
قهرماني در تورنمنت چهارجانبه بسكتبال ايتاليا با حضور تيم ملي بسكتبال كشورمان و تيمهاي كرواسي و الجزاير شروع خوبي بود تا تيم ملي سفرهاي بعدي را با روحيه مناسب رقابت، آغاز كند.
سفر به اروپا و بعد به استراليا به منظور تقابل با سبكهاي روز بسكتبال دنيا صورت پذيرفت. حتي اردوي اسلووني و بازي با تيمهايي نظير پورتوريكو تجربيات ارزشمندي را عايد بسكتباليستهاي كشورمان ساخت تا اينكه در اين ميان به يكباره خبر سفر به آمريكا و بازي با تيمهاي NBA در يوتا شنيده شد و تيم ايران به ايالات متحده رفت.
مسافرتهاي تداركاتي تيم ملي بسكتبال با سفر به ايتاليا آغاز شد. استراليا و سپس كرواسي و اسلووني مقصدهاي بعدي مسافران المپيك ايران بود. در حال حاضر هم تيم ملي كشورمان در يوتا ايالات متحده آمريكا به سر ميبرد.
در اينكه بسكتبال ما به اين سفرها و بازيهاي تداركاتي نياز دارد شكي نيست. از آخرين حضورمان در المپيك 60 سال گذشته است و ما آماده ميشويم تا با تيمهايي كه سابقه و تجربه 60 ساله در المپيك دارند، بازي كنيم.
تيم ملي پس از سفر به استراليا با 15 بازيكن عازم كرواسي شد و در اين مرحله جديترين بازيهاي اين تيم براي معرفي 12 بازيكن اصلي برگزار شد. تورنمنت اسلووني نيز در راستاي برنامههاي آمادهسازي رايكو ترومن سرمربي صرب تيم ملي فرصت بيشتري براي هماهنگي فراهم كرد، هرچند همانگونه كه انتظار ميرفت، تيم ايران در هيچكدام از اين رقابتها برنده نبود.
در اسلووني تيم ملي كشورمان به همراه ميزبان، پورتوريكو و نيوزيلند ديدارهاي چهارجانبهاي ترتيب داد. مقابل اسلووني تيم 19 رنكينگ جهاني بسكتبال و يكي از تيمهاي اروپايي كه هماينك در رقابتهاي گزينشي آتن شركت دارد، با اختلاف نسبتا زياد بازي را واگذار كرديم.
اين تيم الهام گرفته از بسكتبال شرق اروپاست و تا حدودي شبيه تيمهاي روسيه و ليتواني بازي ميكند كه در المپيك همگروه تيم ايران هستند. راشو نسترويچ كاپيتان تيم اسلووني در جريان بازيها، حضور ايران در كشورش را مغتنم شمرد و گفته بود تمايل زيادي براي تماشاي قهرمان آسيا در كشورش داشته است. اسلووني در آخرين ايستگاه براي سوار شدن در قطار المپيك با تيمهاي كانادا و كرهجنوبي همگروه است.
حريف بعدي تيم ملي پورتوريكو بود. اين تيم اردوي آمادهسازي خود را در اروپا بنا گذاشت تا روانه رقابتهاي گزينشي المپيك در آتن شود. در ردهبندي تيمهاي بسكتبال دنيا پورتوريكو دوازدهم است.
آنها در گروه D با كامرون و كرواسي به رقابت ميپردازند. ايران پورتوريكو در اسلووني بازي نزديكي به نمايش گذاشتند، اما تجربه جهاني پورتوريكو در ثانيههاي آخر باعث پيروزي اين تيم شد. اين تيم در بازي با ايران از كارلوس آرويو استفاده نكرد؛ اما ريكي سانچز، جان راموس و خوزه بارهآ اميدهاي پورتوريكو در رقابتهاي آتي محسوب ميشوند. تيم نيوزيلند هم از اين نظر كه براي رقابتهاي گزينشي المپيك آماده ميشد، حريف تداركاتي خوبي براي تيم كشورمان بود.
قد بلندهاي سياه در گروه آلمان و كيپورد قرار گرفتهاند. بنابراين «نناد يوسينيس» حق دارد از بابت صعود به مرحله بعدي نگران باشد. چهرههاي سياه از آفريقا و حريفي ناشناخته براي سرمربي نيوزيلند ابهاماتي ايجاد كرده است.
بعد از مسابقه آخر در تورنمنت چهارجانبه با تيمملي كشورمان «نناد» اظهار اميدواري كرد كيپ ورد مثل ايران كه حريف ناشناختهاي برايمان بود، عمل كند!
ايران با نيوزيلند بازي خوبي كرد، اما آسيبديدگي مهدي كامراني نهتنها براي ادامه مسابقه بلكه براي همراهي اين بازيكن در المپيك نگرانكننده بود. اگرچه در اسلووني شنيده شد كامراني به المپيك نخواهد رسيد، اما چند روز پس از بازگشت تيم دكتر كيهاني خبر داد مهدي تا المپيك آماده ميشود.
همين خبر كافي بود تا دوباره شادي بابت سلامت كامراني به تيم بازگردد و تيم ملي را با روحيه عازم ايالات متحده كند. سفر به آمريكا شرايط ويژه و مختص به خود را داشت.
با وجود آن كه در ابتداي اردوهاي آمادهسازي و برنامهريزي سفرهاي تداركاتي نام آمريكا نيز مطرح بود، با مخالفتهاي مسوولان فدراسيون بسكتبال اين سفر منتفي اعلام شده بود، اما پرواز مليپوشان از دبي به آمريكا بسياري از علاقهمندان را كه در جريان انجام كارهاي مقدماتي اين سفر نبودند، شوكه كرد.
تيم ملي ايران از سوي اتحاديه بسكتبال آمريكا به اين تورنمنت دعوت شده است. 4 روز پيش از مسافرت تيم ملي، جامجم به دعوت ايران توسط برايان مك اينتاير نايبرئيس روابط عمومي بسكتبال آمريكا اشاره كرده بود. با وجود اين كه خبر سفر قريبالوقوع تيم ايران به آمريكا در سايت خبري MSNBC آمده بود، اما مسوولان ورزش كشورمان تا اعزام تيم، قضيه را مسكوت گذاشتند.
برخي رسانهها از حضور بسكتبال در آمريكا به عنوان ديپلماسي ورزش نام بردند. نظير اين ديپلماسي را در تاريخ ورزش جهان بارها شاهد بودهايم. نظير روابط ورزشي دو كره پس از مناقشات سياسي فراوان يا بازديد نيكسون رئيسجمهور وقت آمريكا از چين به بهانه رقابتهاي پينگپنگ در سال 1972.
يوتا در سالت ليكسيتي علاوه بر تيم كشورمان پذيراي آتلانتا هاوكز، گلدن استيت، نيوجرسي نتز و سنآنتونيو اسپرز است. بعد از پايان رقابتهاي NBA كه ماه گذشته با قهرماني بوستون سلتيك آن هم برابر ليكرز به پايان رسيد، در اين تورنمنت تابستاني بازيكنان جوان اين تيمها فرصت هنرنمايي پيدا ميكنند.
ضمن آن كه مليپوشان آمريكا نيز با مايك ششفسكي خود را آماده رقابتهاي المپيك ميكنند. بعد از آن كه ايران در گروه اول المپيك شانس بازي با ايالات متحده را از دست داد، اين فرصت خوبي است تا مليپوشان بسكتبال ايران براي نخستين مرتبه بازي با تيمهاي بزرگ NBA را تجربه نمايند.
آنها برپايي چنين اردو يا بازيهايي را در روياهاي خود جستجو ميكردند. حال آنكه اين اردو ميتواند جنبههاي ديگري هم داشته باشد.
پس از بازگشت تيم ملي از آمريكا، مليپوشان خود را براي سفر زود هنگام به چين آماده خواهند كرد. دايموندبال نام رقابتهايي است كه تيم ملي بسكتبال در آن با تيمهاي آرژانتين و صربستان همگروه است.
تيم آرژانتين با ايران در رقابتهاي المپيك نيز همگروه است. مثل استراليا كه چندي پيش3 بازي تداركاتي با تيم كشورمان برگزار كرده بود، تيم آرژانتين هم ميتواند 15 - 10 روز پيش از المپيك آخرين وضعيت تيم ما را مشخص كند.
با اين سفرهاي تداركاتي هنوز نميتوان درباره نتايج تيم ملي در المپيك بروشني اظهار نظر كرد. آنچه مسلم است، اين سفرها نميتواند فاصله 60 ساله با حريفان را كوتاه كند؛ اما فرصتهاي بسيار خوبي براي دستيابي به موقعيتهاي تازه در بسكتبال جهان بهشمار ميرود.
اگر چه معتقديم بسكتبال ايران نبايد تمام اين برنامهها را به 2، 3 ماه پيش از المپيك معطوف نمايد آن هم براي 15 بازيكن معدود. براي كاهش از فاصلهاي كه با بسكتبال دنيا داريم، نظير چنين برنامههايي را بايد در طول سال با حضور نفرات و تيمهاي متعدد كشورمان داشته باشيم.
مثلث تيم ايران
در مطالب گذشته هم به اين موضوع اشاره كرديم كه تيم ملي بسكتبال در تمام بازيها به مثلث مهدي كامراني، صمد نيكخواه بهرامي و حامد حدادي وابسته است. در مسافرتهاي تداركاتي اين تيم و در گزارش سايتهاي مختلف باز هم نام اين 3 نفر به عنوان بازيكنان تاثيرگذار ميآيد.
حتي روزي كه تيم ملي به جوانان كرواسي باخت، مدير تيمهاي ملي كشورمان از غيبت صمد نيكخواه بهرامي و حدادي سخن گفت و غيبت اين دو را عامل اصلي شكست برابر كرواسي برشمرد.
در شرايط فعلي كه كامراني به دليل مصدوميت نميتواند تا چند هفته تمرين كند، آيا بازيكناني نظير داوري و اميني ميتوانند يك ضلع اين مثلث باشند؟ آيا ترومن فكر روزهاي مصدوميت بازيكنان شاخص و كليدي خود را كرده است؟
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]