واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حزب دمكراتيك ژاپن به دنبال وارد كردن فشارهاي سياسي بر دولت است
توكيو- رهبر حزب دمكراتيك ،بزرگترين حزب مخالف دولت ژاپن ، گفت : اين حزب درنظر ندارد نشست فوقالعاده مجالس نمايندگان و مشاوران اين كشور (ديت ) را بايكوت كند، بلكه درنظر دارد تا در مذاكرات پارلماني دولت را تحت فشارهاي سياسي قرار دهد.
به گزارش روز دوشنبه روزنامه يوميوري ، ايچيرو اوزاوا در جريان يك نشست خبري در كوماموتو ژاپن بااستناد به مواضع اساسي حزب دمكراتيك درنشست آتي مجالس اين كشور،افزود: وضعيت اقتصادي و تامين امرار معاش شهروندان ژاپني در اولويت قرار دارد.
اوزاوا، افزود: بر اين اساس اين حزب با توجه به اين كه از ديدگاه سياسي نيز تامين معاش مردم در اولويت قرار دارد،به اين مساله توجه خاصي دارد.
اوزاوا خاطرنشان كرد: وي مصمم است ياسوئو فوكودا نخست وزير ژاپن را وادار به انحلال مجلس نمايندگان اين كشور و برگزاري انتخابات مجدد، كند.
وي ، گفت : انحلال زودهنگام مجلس نمايندگان و برگزاري انتخابات سراسري در ژاپن از جمله مهمترين مسايل فراروي اين كشور است .
رهبر بزرگترين حزب مخالف دولت ژاپن ، افزود: ما به سخنان مردم گوش فرا ميدهيم و نقطه نظرات افكار عمومي رااز طريق برگزاري انتخابات عمومي در اين كشور ارزيابي ميكنيم .
به گزارش يوميوري ،حزب دمكراتيك كه هم اينك به عنوان بزرگترين حزب مخالف دولت در مجلس مشاوران مطرح است ، به همراه ديگر احزاب مخالف در اين مجلس در ۱۱ماه ژوئن سال جاري ميلادي طرح استيضاح
نخست وزير اين كشور را به تصويب رساندند.
هرچند تصويب طرح استيضاح فوكودا غيرالزام آور بود ، اما اين براي نخستين بار بود كه طرح استيضاح نخست وزير ژاپن براساس قانون اساسي اين كشور در مجلس مشاوران به تصويب ميرسيد.
پس از آن زمان احزاب مخالف به رهبري حزب دمكراتيك با هدف تحت فشار قرار دادن دولت و احزاب ائتلافي حاكم ، مذاكرات پارلماني را در مجالس نمايندگان و مشاوران تا ۲۱ژوئن (اول تير)بايكوت كردند.
اوزاوا پس از پيروزي حزبش در بيست و يكمين دوره انتخابات مجلس مشاوران در سال گذشته ميلادي ( (۲۰۰۷همواره بر اين نكته تاكيد داشته است كه پيروزي دراين انتخابات نشان داد كه مردم خواستار تغيير در دولت اين كشور هستند و بر اين اساس نيز وي تمامي تلاش خود را براي خارج كردن حزب حاكم از قدرت بكار خواهد گرفت .
از همان زمان تاكنون بن بست سياسي در ژاپن حاكم شده است به طوري كه قدرت در مجلس ۴۸۰نفري نمايندگان در اختيار حزب حاكم ليبرال دمكراتيك و حزب كومينوين ، حزب ائتلافي حزب حاكم است و قدرت در مجلس ۲۴۲نفري مشاوران نيز در اختيار احزاب مخالف به رهبري حزب دمكراتيك است .
مجلس نمايندگان در ژاپن از قدرت بيشتري برخوردار است و امكان انتخاب نخست وزير در اختيار اين مجلس است .
از سوي ديگر بر اساس قانون اساسي ژاپن ، هرگاه لايحهاي در مجلس نمايندگان به تصويب برسد اما در مجلس مشاوران رد شود و يا در مدت ۶۰روز مورد بررسي قرار نگيرد به مجلس نمايندگان بازگشت داده ميشود و در راي گيري مجدد و با كسب دو سوم آرا اين لايحه به تصويب نهايي ميرسد.
فوكودا از اين قدرت تاكنون توانسته در چندين مرحله استفاده كند و به رغم فشارهاي احزاب مخالف در مجلس مشاوران ،لوايحي را از جمله لايحه تمديد قانون ضدتروريسم كه بر اساس آن به نيروي دريايي دفاع از خود ژاپن اجازه داده ميشود به كشتيهاي جنگي كشورهاي شركتكننده در جنگ با تروريسم در افغانستان به رهبري آمريكا در اقيانوس هند سوخت رساني كنند را به تصويب برساند.
با اين حال در برخي موارد نيز براساس قانون اساسي ژاپن نياز است كه طرحها به تصويب هردومجلس برسد كه از جمله آنها انتخاب رييس بانك مركزي ژاپن و دو معاون وي بود كه مشكلاتي را براي دولت فوكودا به دنبال داشت .
به هر سوي امروز ياسوئو فوكودا نخست وزير ژاپن تمايلي به انحلال مجلس نمايندگان اين كشور ندارد و در برابر فشار احزاب مخالف همچنان مقاومت مي كند.
مهلت فعاليت قانوني نمايندگان مجلس نمايندگان ژاپن در ماه سپتامبر سال آينده ميلادي ( (۲۰۰۹خاتمه مييابد اما احزاب مخالف خواستار انحلال اين مجلس و برگزاري انتخابات مجدد در اين كشور هستند.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]