واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نويسنده كويتي : كشورهاي خليج فارس درباره پرونده هسته اي ايران مستقل عمل كنند
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/05/07
احمد شهاب نويسنده كويتي در مقاله اي تحت عنوان " خليج فارس درميان درگيري امريكا و ايران" تصريح كرد كشورهاي خليج فارس نياز به ارباب ندارند و بايد خود را از قيدو بند تصميمات امريكايي كه اكنون بر منطقه سنگيني مي كند؛ رها سازند
به گزارش پايگاه اينترنتي " راصد الخبر" ، احمد شهاب در بخشي از اين مقاله نوشت با وجود فضاي طوفاني در منطقه ، هر دو طرف منازعه يعني ايران و امريكا به جاي استفاده از خشونت بر جستجوي راههاي ديگري براي پايان بحران اتمي تاكيد كرده اند.
با وجود انكه وزارت خارجه و دفاع امريكا به دشوار بودن جنگ با ايران پي برده اند ؛ بوش درباره امكان مذاكرات دوجانبه با ايران سخن گفته و البته مطرح بودن همه گزينه ها را گوشزد كرده است .
حضور ويليام برنز در مذاكرات ژنو نيز روحيه خوش بيني و برداشت جديد امريكا را تقويت كرد.
اين درحالي است كه در مطالعات انجام شده بر ضرورت ناديده گرفتن ديدگاههاي جنگ افروزان در امريكا تاكيد شده است زيرا شرايط منطقه اي و ناكامي هاي سياسي و نظامي پيوسته امريكا در عراق فرصت و زمينه موفقيت راه حل نظامي را بسيار پايين اورده است .
شماري از پژوهشگران امريكايي به طور كلي درباره اينكه حملات نظامي بتواند توانمندي ايران را فلج كند ابراز ترديد كرده اند. البته در كنار ان نيز تهران نيز انعطاف زيادي از خود نشان داده است.
اين درحالي است كه خطر انفجار اوضاع منطقه فروكش نكرده است و امريكا و ايران هركدام مسيري را كه در اين زمينه بايد طي كنند؛ مشخص كرده اند اما كشورهاي خليج فارس كه زيان هاي اصلي هرگونه جنگي متوجه انهاست هنوز مشخص نكرده اند كه چه مي خواهند.
همه اين كشورها فاقد نگرش روشني براي زمان جنگ يا صلح هستند . معتقدم اگر بتوان با جديت و اهتمام با بسياري از بحران هاي منطقه و جنگ اينده برخورد كرد و از تكرار اشتباهات گذشته كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس در بحران هاي قبلي خودداري كنند ؛ مي توان از راه حل نظامي پرهيز كرد .
كشورهاي خليج فارس بايد عامل توازن منطقه باشند و اينكار را از طريق درپيش گرفتن راهبردي روشن و فعال صورت دهند كه اين كشورها را شايسته تعامل با وضعيت ها و حالت هاي مختلف كند تا گرايش هاي غير عقلاني را ناكام بگذارند.
اين منبع افزود منافع مشترك اين كشورها با امريكا و ازسوي ديگر با ايران ، انها را قادر مي كند تا مشاركت بيشتري در ترسيم سياست هاي كلي منطقه و ممانعت از اسيب رساندن به امنيت منطقه داشته باشند.
كشورهاي خليج فارس بايد سياست بي طرفي منفي گذشته را كنار بگذارند و استراتژي فعال تري را دنبال كنند تا بتوانند ديدگاهي واحد درباره مسايل امنيتي و منطقه اي داشته باشند و روابط كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس با امريكا را از حالت فردي به حالتي گروهي تبديل كنند زيرا تك روي و فردي عمل كردن اين كشورها نمي تواند تضمين كننده امنيت منطقه و امنيت اين كشورها باشد.
بنابراين ابتدا بايد خطرات امنيتي پيش روي كشورهاي خليج فارس مشخص شوند و پس از ان راه هاي مقابله با اين خطرات نيز تعيين و ارائه شود و انگاه تلاش شود تا مواضع مسئولانه اي در قبال مسايل و بحران هاي مختلف اتخاذ شود و كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس مسئوليت ثبات منطقه را به شكل جدي برعهده بگيرند.
نويسنده مي افزايد بحران هسته اي ايران فرصتي مناسب در برابر كشورهاي خليج فارس براي بيان خواسته خود در استقلال در تصميم گيري ها و ثابت كردن اين نكته به دنياست كه نيازي به ارباب ندارند.
البته اين امر جز با رها شدن قيدو بند تصميمات امريكايي امكان پذير نيست به ويژه اينكه نقش امريكا در منطقه اكنون بر منطقه و ملت هاي سنگيني مي كند.
انها بايد در اين زمينه فقط به منافع و نيازهاي ملت هاي خود و نه منافع امريكا و طمع اين كشور ، توجه داشته باشند.
البته چنين برنامه اي طبيعي است كه هزينه داشته باشد و چه بسا در مراحل ابتدايي با ابهاماتي همراه باشد به ويژه اينكه كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس همچنان از بي ثباتي در روابط دوجانبه بين يكديگر رنج مي برند و شوراي همكاري خليج فارس هنوز موفقيت خود را در تثبيت و تحكيم اقدام مشترك جدي بين اعضايش نشان نداده است.
با اين حال مسير مذكور تنها راهي است كه كشورهاي خليج فارس بايد ان را طي كنند تا بتوانند از زنجيره بحران هاي دائمي و بسيار خطرناك خارج شوند.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]