واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مقام سازمان ملل: ۶۰درصد ترياك افغانستان سال قبل به هرويين تبديل شده است
كابل رييس دفتر مبارزه با جرم ومواد مخدر سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام كرد : در سال ۲۰۰۷ميلادي ۶۰درصد از هشتهزار و ۲۰۰تن ترياك برداشت شده از ۱۹۳هزار هكتار مزارع خشخاش اين كشور به هرويين تبديل شده است .
به گزارش ايرنا، كريستينااوگز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود : بر پايه اطلاعات اين دفتر براي توليد اين مقدار ترياك به ۱۳هزار تن مواد شيميايي نياز است .
وي چين ،روسيه ، كره جنوبي و حتي اروپا را از جمله توليدكنندگان مواد شيميايي براي مصارف صنعتي و دارويي ياد كرد كه اين مواد در ساخت هرويين نيز كاربري دارند.
خانم اوگز اضافه كرد: مواد مورد نياز كارگاههاي فراوري هرويين افغانستان از اين كشورها به صورت غيرقانوني به مناطق مورد نظر حمل ميشود وي گفت : قبلا ترياك خام افغانستان قاچاق ميشد، اما در سالهاي اخير با استفاده از پيشرفتهاي علمي و افزودن مواد شيميايي پس از تغييراتي ترياك به هرويين تبديل ميشود.
اين مقام سازمان ملل اظهار داشت كه شواهد نشان ميدهد، شماري از مشاوران و متخصصين خارجي نيز در مراكز عمده توليد هرويين افغانستان كه در مناطق مرزي ولايتهاي ننگرهار ، قندهار، هلمند و فراه واقع است ، فعاليت دارند.
اوگز يادآور شد: صادرات مواد شيميايي در بسياري موارد قانوني است ، اما در برخي مناطق از اين مسير منحرف و قاچاق ميشود.
وي تاكيد كرد: اصلا افغانستان نياز به اين مواد ندارد در حاليكه گروه هاي تبهكار عمدتا از طريق پاكستان ،ايران و تاجيكستان ، مواد شيميايي را به اين كشور قاچاق ميكنند.
اين مقام سازمان ملل از تدوين پروژهاي كه هدف آن مبارزه با واردات مواد شيميايي براي توليد هرويين در افغانستان خبر داد و گفت : در اجراي اين پروژه پليس مبارزه با مواد مخدر، مرزبانان و پليس گمرك نيز با نحوه كنترل اين مواد آشنا خواهند شد.
وي از كشف بيش از ۲۰۰تن اين مواد در سال ۲۰۰۸ميلادي در افغانستان خبر داد و گفت : كوشش داريم با همكاري منطقهاي در رديابي و نحوه ضبط آن روش كنترل را شدت ببخشيم كه نتيجه خوبي خواهد داشت .
رييس دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان با اشاره به ايجاد راههاي قاچاق مواد مخدر در گذشته در جنوب ، جنوب شرق و جنوب غرب اين كشور گفت : بخش اعظم مواد كشف شده در ولايت ننگرهار در مجاورت با مرز پاكستان به دست آمد.
# ;۱۶۰وي در ادامه افزود: پليس ايران ماه آوريل امسال پنج تن مواد شيميايي كه از يك كشتي در كره جنوبي به مقصد افغانستان حمل ميشد در خاك آن كشور ضبط كرد.
اين مقام سازمان ملل از كمبود اين مواد براي توليد هرويين در افغانستان خبر داد و گفت : اين امر باعث افزايش قيمت مواد مخدر در سطح بينالمللي شده است .
اوگز در عين حال خواهان مبادله اطلاعات در مورد قاچاقچيان بينالمللي از جمله در افغانستان شد و تصريح كرد: تنها راه مبارزه با مضرات مواد مخدر آگاه ساختن فرد، خانواده و جامعه است .
وي از فعاليتهاي وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان در طرح نابودي مزارع خشخاس در ۱۸ولايت تقدير نمود و بر تغيير ذهنيت كشاورزان خشخاش كار افغان تاكيد كرد.
خانم اوگز در مورد نظارت بر حمل مواد شيميايي تصريح كرد كه برخي مواد تحت كنترل هستند و برخي مواد هم در خارج از كنترل قرار دارند.
وي افزود:مشكل اين است وقتي كه مواد از راه قانوني حمل ميگردد، بعضا از مسير خود منحرف و به كشوري كه اصلا به آن نياز ندارد، انتقال مييابد.
اوگز در رابطه با نقش و كمك مشاورين و متخصصين خارجي در توليد هرويين گفت : در آمريكاي لاتين مشاورين آمريكايي فعاليت داشتند و در افغانستان آنان از كشورهاي نزديك به اين كشور هستند كه در كارگاههاي توليد هرويين قندهار ، نيمروز، هلمند و ننگرهار فعاليت دارند.
اين مقام سازمان ملل خاطر نشان كرد كه در اروپا يك مركز مهم توليد ماده روان گردان وجود دارد كه برخي افراد شاغل در آن تجارب خود نيز را در ديگر نقاط اروپا ترويج ميكنند.
وي در ادامه افزود: در افغانستان خشخاش در مناطق خارج از كنترل دولت كشت ميشود و از منابع مهم مالي شورشيان (طالبان) است .
اين مقام سازمان ملل دخالت شورشيان در كشت و توليد مواد مخدر در هر ولايت افغانستان را متفاوت دانست و گفت : شورشيان در ننگرهار در خريد و فروش مواد افيوني فعاليت دارند در حاليكه در هلمند از محصول خشخاش عشر ( ده يك ) دريافت ميكنند.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 491]