واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پخش مستند مساجد مهم جهان اسلام از تلويزيون انگليس
خبرگزاري فارس: شبكه چهار تلويزيون انگليس با پخش مستندي درباره شگفتيهاي چند مسجد باشكوه جهان اسلام از مسجد امام در اصفهان به عنوان مسجدي كه نقش مهمي را در زمينه ديني و فرهنگي ايفا ميكند، نام برد.
به گزارش خبرنگار فارس در لندن، در برنامه مستندي كه از شبكه چهار تلويزيون انگليس پخش شد، مساجدي در چند كشور مسلمان به عنوان شگفتي هاي جهان مسلمان نام برده شدند.
در اين برنامه مستند همچنين با 5 جوان مسلمان كه قصد عزيمت به خانه خدا را داشتند گفتگو شد.
خانه كعبه در عربستان سعودي، مسجدالاقصي در فلسطين اشغالي، مسجد الحمرا در گرانادا در اسپانيا، مسجد آبي در استانبول در تركيه، مسجد بزرگ جني در مالي، مسجد امام در اصفهان در ايران و مسجد پادشاهي در لاهور در پاكستان به عنوان شگفتيهاي جهان اسلام نام برده شدند.
يك كارشناس انگليسي متخصص در زمينه معماري و تاريخ اسلامي در توصيف مسجد امام واقع در اصفهان گفت: اين مسجد به مانند جواهري در تاج در جهان اسلام است.
اين كارشناس گفت: اين مسجد مكاني است براي عبادت، براي تجمع و برگزاري جلسه ها و گفتگوي مردم و مكاني است براي اجراي برنامه هاي آموزشي و اين مشخصات كاملا منطبق بر همان ويژگي هايي هستند كه در باره اهداف ايجاد يك مسجد در نظر گرفته مي شوند.
سامه پسر جوان فلسطيني، پسري بود كه در بيان احساسش در هنگام حضور در مسجد الاقصي گفت: مسجد الاقصي مكاني است كه مي تواني صلح و آرامش را در آن پيدا كني و من زماني كه در اين مسجد براي عبادت حاضر مي شوم، همه چيز را فراموش ميكنم و به آرامش ميرسم.
اين پسر جوان فلسطيني به تنهايي به حج عمره رفته و گفت كه علاوه بر اينكه رفتن به مكه آرزوي هميشگي اش بوده است، علت ديگر رفتنش به حج عمره اين بوده است كه ميخواسته اين حج را به برادرش كه در سن جواني در تصادفي كشته شده بود، به عنوان هديه اعطاء كند.
عيسي پسر جوان مسلماني بود كه در گرانادا در اسپانيا زندگي مي كرد.
عيسي گفت كه نماز صبح را بيش از ديگر نمازها دوست دارد زيرا در ابتداي روز خوانده ميشود و به مانند اين است كه راه درست را از همان ابتداي روز به فرد نشان مي دهد.
مادر عيسي گفت در منطقه گرانادا 50 هزار نفر مسلمان زندگي ميكنند و پيروان همه اديان در گرانادا زندگي خوبي را در كنار يكديگر دارند.
جوان ديگر مسلماني كه با وي گفتگو شد، يك جوان مسلمان اهل استانبول، تركيه بود.
اين جوان مسلمان اهل تركيه به اهميت نيايش و نماز خواندن اشاره كرد و گفت: من نماز مي خوانم زيرا من به آن نياز دارم و با دعا و نماز خواندن من ارتباطي را با خدا برقرار مي كنم و به خدا مي رسم.
اين جوان مسلمان افزود: يك مسلمان بودن به اين معنا است كه بايد انسان خوبي باشي و فردي كه يك مسلمان است بايد همواره تصميم هاي درستي را اتخاذ كند.
آمادو يك جوان آفريقايي مسلمان است كه در كشور مالي زندگي مي كند .
گزارشگر گفت مسجد جني در مالي از خشت ساخته شده است و هر جمعه مردم بسياري را از نقاط مختلف كشور مالي براي شركت در نماز جمعه در خود جاي مي دهد.
آمادو به اهميت روز جمعه در اسلام پرداخت و گفت: در روز جمعه بود كه خدواند كار تكميل جهان را به پايان رساند و در آدم و حوا روح زندگي دميد.
گزارشگراين برنامه مستند گفت: در كشور مالي اغلب مردم فقير هستند اما آمادو به كمك خانواده اش كه پول سفر وي را برايش فراهم كردهاند به سفر مكه ميرود.
رعنا رحيمپور - نام رعنا به طور كامل گفته شد - دختر ايراني اهل اصفهان جوان مسلمان ديگري بود كه قصد داشت به مكه سفر كن.
رعنا كه 25 ساله و معلم زبان است، گفت سفر به مكه از آرزوهايش بوده است و به خاطر روحش مي خواهد به مكه سفر كند.
رعنا گفت: دين اسلام دين صلح و آرامش است، به انسان صبر ميدهد كه البته اغلب مردم به آن توجهي ندارند.
رعنا افزود : به عقيده من دين اسلام ديني مملو از اميد است و من به خاطر همين است كه عاشق دينم هستم.
رعنا همچنين در باره ماه رمضان گفت: من به ماه رمضان خيلي علاقه دارم و در ماه رمضان من كاري را كه خداوند از من خواسته است تا انجام دهم،انجام مي دهم.
رعنا در باره سجاده و اهميت نماز خواندن و برقراري ارتباط با خدا چند كلمه اي سخن گفت .
در اين گزارش مستند، گزارشگر گفت: حكومت در ايران بر روي رسانهها، حقوق مدني و زنان سخت گيريهايي را اعمال ميكند.
رعنا در حالي كه در كنار گزارشگر، كه البته تصويرش نشان داده نشد، در خياباني راه مي رفت، در باره زندگي روزمره خودش گفت: من و دوستانم 3 بار در روز ورزش ميكنيم ، يك بار در هفته به كوهنوردي ميرويم، به كنسرت و يا رستوران ميرويم يعني مثل هر جوان ديگري ما نيز در ايران از اين امكانات برخوردار هستيم.
گزارشگر در باره حجاب و پوشش زنان كه در ايران الزامي است سوال كرد و رعنا كه مانتو و روسري بر سر داشت در پاسخ گفت: من حجاب داشتن را هيچ مانعي در اجتماع نمي بينم و از نقطه نظر اجتماعي من در حجاب داشتن اشكالي نمي بينم.
رعنا همچنين گفت: در نهايت كه به خانه مي روي و در زندگي خودت هستي اين خودت هستي كه درباره حجاب داشتن تصميم ميگيري.
از رعنا در باره ارتباط بين دختران و پسران در جامعه ايران پرسيده شد و رعنا در پاسخ گفت: در دانشگاه ها پسران و دختران در كنار هم تحصيل مي كنند و تا زماني كه دختر و پسري رفتار پخته و كاملي داشته باشند ديگر مي دانند كه بايد چگونه در اجتماع رفتار مناسبي داشته باشند.
نارين كه يك زن پاكستاني اهل لاهور بود و به تازگي ازدواج كرده بود، جوان مسلمان ديگري بود كه با وي گفتگو شد.
جوان هاي مسلماني كه نام برده شدند يعني پسر مسلمان اهل گرانادا در اسپانيا، پسر مسلمان اهل تركيه ، پسر مسلمان اهل مالي و دختر مسلمان اهل پاكستان كه البته در سفر به مكه به همراه همسرش بود، براي حج تمتع عازم مكه شدند و در طول سفر نشان داده شد كه همگي سوار بر يك خودرو بودند.
در اين سفر رعنا شركت نداشت و گزارشگر گفت كه به علت مشكل كاري اي كه براي رعنا پيش آمده است، رعنا نتوانسته است در اين سفر شركت كند.
تمامي اين جوانان مسلمان كه به شدت تحت تاثير حال و هواي مكه و خانه خدا قرار گرفته بودند، از خوشحالي از اينكه در كنار خانه خدا بودند، گريه ميكردند و همگي ميگفتند كه احساس غير قابل وصفي دارند و احساس پاكي ميكنند.
انتهاي پيام/ش
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 425]