واضح آرشیو وب فارسی:انتخاب: حمله به ايران،محور سفر نماينده چين به اسرائيل
------------
چين با اعزام معاون وزير امور خارجه خود به اسرائيل، در صدد است تا احتمال حمله نظامي اين كشور به تاسيسات هسته اي ايران را بررسي كند.
سفر «وو داوئي» به تل آويو از سوي محافل سياسي اسرائيل «اقدامي خارج از عرف متعارف» دولت پكن اعلام شده كه قرار است مذاكراتي با بلندپايگان اسرائيلي داشته باشد.
روزنامه اسرائيلي هاآرتص روز جمعه با اعلام اين خبر نوشت، يك مقام وزارت امور خارجه اسرائيل تاييد كرده است كه ملاقات هايي براي معاون وزير امور خارجه چين با مقام هاي وزارت امور خارجه، دفاع و سران ارتش اسرائيل و نيز با سران موساد ترتيب يافته است.
اين ديپلمات اسرائيلي به هاآرتص گفته است: «چين تاكنون به ابتكار خود از مطرح كردن مسائل مرتبط با ايران در تماس هاي سياسي با اسرائيل خودداري مي كرد و همواره طرف اسرائيلي بود كه اين مسائل را عنوان مي نمود.»
اين ديپلمات اسرائيلي، به همين دليل اقدام چين را در اعزام نماينده ويژه به تل آويو، «رفتاري خارج از عرف ديپلماتيك در مناسبات چين با اسرائيل» توصيف كرده است.
روزنامه ها آرتص به نقل از اين ديپلمات اسرائيلي مي گويد: «چين نگران است كه اسرائيل در آستانه دست زدن به يك حمله نظامي عليه ايران باشد و گزارش هاي منتشر شده اخير در رسانه هاي بين المللي درباره اين موضوع، پكن را نگران كرده است.»
ماه گذشته وزارت دفاع يونان تاييد كرد كه نيمه اول ماه ژوئن بيش از يكصد فروند جنگنده بمب افكن نيروي هوائي اسرائيل در رزمايشي بر فراز خاك يونان شركت كردند.
روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز در همين زمينه نوشت كه اين رزمايش براي تمرين احتمال يك حمله نظامي اسرائيل به ايران بوده است.
ايران در پاسخ به اين رزمايش در روزهاي اخير، به پرتاب شماري از موشك هاي خود با بردهاي مختلف، از جمله مدل «بهينه سازي شده» شهاب- ۳ اقدام كرد.
اين اقدامات متقابل، نگراني هاي جهاني را در مورد يك اقدام قريب الوقوع نظامي در منطقه دامن زد.
چين كه همواره از سازمان هاي فلسطيني حمايت مي كرد و مناسبات نزديكي با آنها داشت، حدود دو دهه است كه با اسرائيل مناسبات كامل در سطح سفير برقرار كرده است.
اسرائيل از ديدگاه هاي چين در قبال برنامه هسته اي جمهوري اسلامي ايران به شدت ابراز نارضايتي كرده و از اينكه چين و روسيه در آغاز مذاكرات غرب با ايران بر سر پرونده هسته اي جمهوري اسلامي، كمتر با غرب همراهي نشان مي دادند و امتيازات گسترده اي به ايران پيشنهاد مي كردند به شدت ناخشنود بود. اما همگام شدن چين با ديگر قدرت هاي عضو دائم شوراي امنيت در تصويب سه قطعنامه مجازات ها و تحريم ها عليه ايران، موجب رضايت اسرائيل شد.
«هشدار به اسرائيل»
رسانه هاي چين نوشته اند كه معاون وزارت امور خارجه اين كشور در مذاكرات با مقام هاي اسرائيلي، « نسبت به عواقب حمله احتمالي به پايگاه هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران هشدار مي دهد.»
به نوشته رسانه هاي چين، دولت پكن نگران تزلزل شديد در خاورميانه در پي يك حمله نظامي احتمالي است و در اقدامي بي سابقه، ديپلمات ارشد خود را به اسرائيل اعزام مي كندتا استراتژي چين مبني بر حفظ ثبات در خاورميانه مورد تاكيد قرار گيرد.
هيات هايي از اسرائيل در ماه هاي اخير با مقام هاي چين ديدار و گفت و گو كرده و تلاش كرده بودند كه نظر آنها را نسبت به نگراني اسرائيل از «دستيابي جمهوري اسلامي ايران به جنگ افزار اتمي» جلب كنند.
اعزام معاون وزير امور خارجه چين به اسرائيل براي «دادن هشدار» به اين كشور، با انتشار خبر حضور ويليام برنز، معاون وزير امور خارجه ايالات متحده در مذاكرات خاوير سولانا با سعيد جليلي در ژنو همزمان شده است.
به نوشته روزنامه اسرائيلي هاآرتص، تل آويو با «نگراني مذاكرات ژنو را دنبال مي كند» و از«احتمال تغيير سياست آمريكا در قبال جمهوري اسلامي ايران» دستخوش دغدغه خاطرشده است.
به همين دليل، جان رود، معاون وزير امور خارجه آمريكا در امر تسليحات در روزهاي اخير در اسرائيل به سر برده و دولت اسرائيل را از ديدگاه هاي آمريكا در مورد دلايل موافقت جورج بوش و كاندوليزا رايس با اعزام ويليام برنز به مذاكرات شنبه سولانا- جليلي آگاه كرده است.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: انتخاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]