واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سهم فرآوردههاي غذايي در صادرات غيرنفتي
موادغذائي- شكلگيري امنيت غذايي از جمله موضوعات مطرح در سياست گذاريهاي كلان اقتصادي كشورهاي مختلف است.
بر اين اساس توسعه صنعت غذا و فراهم كردن زير ساختهاي رشد اين صنعت علاوه بر پاسخگويي به نياز مصرفكنندگان داخلي بسترهاي لازم براي بهرهگيري از فرصتهاي صادراتي ناشي از رونق اين صنعت را فراهم ميسازد.
در واقع ميتوان گفت، با توجه به وجود مواد اوليه مناسب توليد در كشورمان، صنايع غذايي از جمله مهمترين زيربخشهاي صنعتي است كه رشد و توسعه آن ميتواند علاوه بر ايجاد اشتغال و ارزش افزوده بيشتر، زمينه افزايش سهم اين بخش از صادرات غيرنفتي را نيز فراهم سازد.
با اين وجود هنوز بسترهاي مناسب براي رونق اين صنعت فراهم نبوده و سهم اين بخش در سياستگذاريهاي كلان اقتصادي بسيار ناچيز است. نبود بستهبندي مناسب بازارهاي صادراتي، به روز نبودن ماشينآلات، تامين اعتبار لازم براي توجه بيشتر به تحقيق و توسعه و مشكلات پيش روي بازاريابي صنايع غذاي كشورمان موجب شده تا با وجود سهم 2 درصدي اين بخش در صادرات غيرنفتي، هنوز ظرفيتهاي بدون استفاده بسياري در اين بخش وجود داشته باشد.
دبير كانون انجمنهاي صنفي صنايع غذايي ايران از روند رو به رشد و رفع برخي موانع پيش روي صنعت غذا براي استفاده از توانمنديهاي صادراتي اين بخش خبر داده و ميگويد: با سرمايهگذاريهاي كلان و مطلوبي كه در اين بخش صورت گرفته اكنون 2 درصد از توليد ناخالص ملي در صادرات غيرنفتي كشور به فرآوردههاي غذايي اختصاص پيدا كرده اما اين صنعت نيازمند حمايت بيشتر دولت و مراجع تصميم گيري است تا در آينده نزديك بتوانيم سهم بيشتري در اين عرصه داشته و به ركوردهاي جديدي دست پيدا كنيم.
ابوالحسن خليلي با بيان اينكه امروز بحث امنيت غذايي در همه جاي دنيا حرف اول را ميزند به غني بودن كشورمان در زمينه تامين نيازهاي اوليه صنايع غذايي اشاره كرده و ميافزايد: با توجه به نتايج تحقيقات و مطالعات صورت گرفته و همچنين پيشرفتهايي كه در سطح بينالمللي رخ داده، يكي از عوامل به دست آوردن بازارهاي داخلي و خارجي افزايش و بهبود كيفيت محصولات توليدي است. در واقع با توجه به ارتباط مستقيمي كه بين سلامت فرد و نوع تغذيه و كيفيت وجود دارد، گرايش به سمت محصولات با كيفيت افزايش يافته و براي رسيدن به چنين هدفي بايد با برنامهريزي درست و سرمايهگذاري در بخش تحقيقات، فاصله صنايع غذايي كشور با استانداردهاي جهاني را كاهش داد.
وي با اشاره به برپايي نخستين نمايشگاه محصولات غذايي تهران كه از ۷ تا ۱۲ مرداد ماه امسال و بهمدت ۵ روز در سالن كانون (حجاب )تهران برگزار ميشود، برپايي چنين نمايشگاههايي را بستر مناسبي براي تحقق اهدافي مانند ارتقاي سطح آگاهي مردم از استانداردهاي غذايي، ارائه غذاي سالم و آشنايي با محصولات جديد قلمداد كرده و ميگويد: در اين نمايشگاه ۵۷ شركت صنايع غذايي محصولاتي مانند چاي، برنج، روغن، ماكاروني، انواع كنسرو، مواد پروتئيني، لبنيات، عسل و... را با تخفيف ۱۰ الي ۳۰ درصدي به شكل مستقيم به متقاضيان عرضه ميكنند.
خليلي، معرفي دستاوردهاي به روز صنعت غذايي را راهي براي شكوفايي اقتصاد كشور عنوان كرده و ميافزايد: در راستاي سلامت غذا و بهداشت، رعايت عواملي مانند نوع ماشين آلات توليدي، مواداوليه، فرمولاسيون توليد، بسته بندي، سيستم توزيع و بالاخره حضور متخصصان صنايع غذايي در كارخانهها در سلامت محصول كاملا ضروري است تا از اين طريق سلامت عمومي افراد تضمين شده و سهم صنعت غذا در بازارهاي هدف افزايش يابد.
تاريخ درج: 7 مرداد 1387 ساعت 11:06 تاريخ تاييد: 7 مرداد 1387 ساعت 11:40 تاريخ به روز رساني: 7 مرداد 1387 ساعت 11:37
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]