واضح آرشیو وب فارسی:حيات: ديباج:رويكرد پژوهشگاه به هنر اسلامي است
تهران-حيات
نشست خبري پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري با حضور خبرنگاران رسانهها و مطبوعات در حوزه هنري برگزار شد.
به گزارش حيات به نقل از ستاد خبر انتشارات سوره مهر، مرتضي گودرزي (ديباج) در اين نشست تاسيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري را برآيند نياز هنرمندان به حوزههاي مختلف سينما، تجسمي، موسيقي و ... دانست و فعاليتهاي اين بخش از حوزه هنري را در 10 سالي كه از عمر آن ميگذرد تشريح كرد.
به گفته ديباج، كتابخانه تخصصي پژوهشگاه حوزه هنري با بيش از 10 هزار عضو رسمي و دربرداشتن 60 هزار كتاب به محلي براي استفاده هنرمندان، استادان و دانشجويان تبديل شده است.
وي با اشاره به اينكه در پژوهشگاه حوزه هنري به مباحثي چون جامع شناسي هنر، نقد هنر، هنر و رسانه و مباحث بينامتني ديگر از خاستگاه هنر اسلامي ميپردازد: رويكرد علمي ما به سمت هنر و فرهنگ اسلامي است.
ديباج با اظهار اينكه تلاش مجموعه پژوهشگاه پرداخت به كيفيت و پرهيز از نگاه به اعداد وارقام بوده است، افزود: مخاطبان ما تعداد زيادي از استادان، هنرمندان و دانشجويان هستند كه از مطالب كتابها، سايت و مجلههاي ما استفاده ميكنند.
رييس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري، بخش ديگر فعاليتهاي پژوهشگاه را پرداختن به مباحث نظري هنر در قالب نشستها، ميزگردها و كارگاههاي آموزشي ذكر كرد و گفت: ايجاد ارتباط نزديك ميان مخاطبان و هنرمندان و رفع اشكالات احتمالي، استقبال خوبي را از اين برنامهها در پي آورده است.
به گفته ديباج؛ از سال 76 تا كنون 146 عنوان كتاب با موضوع هنر توسط پژوهشگاه به چاپ رسيده و علاوه بر اين، از مجله تخصصي بيناب كه مباحث پايهاي و علمي هنر را دنبال ميكند نيز تا به حال 11 شماره منتشر شده است.
وي همچنين گفت: علاوه بر حوزه پژوهشهاي مكتوب در عرصه هنر، فيلمهاي مستندي با موضوع نقاشيهاي ديواري كشور و به خصوص تهران، فقه و هنر و موسيقي شناسي مناسك زار را نيز توليد كردهايم.
اين مولف و مترجم در بخش ديگري از سخنان خود به بانك اطلاعات آثار هنري كشور اشاره كرد و گفت: تهيه و تدوين مطالب اين بانك از سال 82 آغاز شد اما به دليل حمايت نشدن سرعت تهيه و توليد اطلاعات كند شد. با اين همه سعي كردهايم كل اطلاعات هنري كشور از قبيل متن، عكس را در اين بانك بگنجانيم.
ديباج همچنين از تصويربرداري 30 نمايشگاه تجسمي در تهران و تدوين آن در لوحهاي فشرده براي ارسال به مراكز استاني حوزه هنري خبر داد و گفت: در شهرستانها نيز از پروژههاي تحقيقاتي كه از حداقل توانايي برخوردار باشند حمايت ميكنيم.
رييس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري در پايان گفت: در بخش خارجي وخاورميانه پژوهشگاه نيازمند دپارتمان ترجمه هستيم تا مخاطباني را كه از فرانسه، هلند، انگليس و امريكا به سايت پژوهشگاه (www.icari.ir ) مراجعه ميكنند پوشش دهيم كه البته زبانهاي انگليسي و عربي آن در دست آماده سازي است
پايان پيام
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]