واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: يك هفته تا شروع ليگ هشتم ليگى كه هنوز هم «برتر» نيست
گروه ورزشى ـ وصال روحانى: در فاصله فقط يك هفته تا شروع فصل جديد ليگ برتر فوتبال ايران كه بازى پرسپوليس- سايپا در روز ۱۴ مرداد آغازى بر آن خواهد بود، توجه به نكات ذيل الزامى مى نمايد:
۱- فشردگى رقابت هاى امسال با توجه به اين كه دور نهايى پيكارهاى انتخابى جام جهانى ۲۰۱۰ در قاره آسيا هم برگزار مى شود و دو تا چهار تيم ايرانى در جام باشگاه هاى آسيا هم شركت دارند و جام حذفى را هم داريم، بسيار زياد خواهد بود و اين امر خواه ـ ناخواه بر كيفيت فنى رقابت ها اثر منفى دارد. بر مربيان و برنامه ريزان تيم ها است كه براى اين مسئله و برگزارى يك مسابقه در فاصله هر پنج روز فكرى كنند.
۲- عجيب است كه در فاصله اى اين قدر كم تا شروع ليگ، فولاد خوزستان كه با خريد امتياز سپاهان نوين دوباره ليگ برترى شده است تا جمعه گذشته و تا قبل از انتصاب مجيد جلالى سرمربى نداشت. استقلال اهواز در ۵۰ روز اخير بارها بين كريمى و ياورى دست به دست شد. مقاومت سپاسى شيراز غلام پيروانى را از دست داد و وى را پس گرفت. پرسپوليس گمان مى كرد كه قطبى را براى هميشه از كف داده است و وقتى خلاف اين ثابت شد و او به اين تيم بازگشت، در دو هفته اول تمريناتش او را به سبب ادامه اقامت وى در خارج از كشور در اختيار نداشت. صباباترى همزمان با انتقالش به قم صبرى طولانى براى تعيين مربى اش داشت و فقط ۴۸ ساعت بعد از اعلام ابقاى گل محمدى، فيروز كريمى سرمربى اش شد. سايپا تا جمعه گذشته و تا قبل از اعلام نام «پى ير ليت بارسكى» آلمانى مربى نداشت و ده ها گزينه را در ذهن و عمل سنجيده و جواب گفته بود و از همه جالب تر ابومسلم است كه پس از كش و قوس منجر به بركنارى ميثاقيان و تأييد نشدن اخبار استخدام استيلى، هنوز بدون يك سرمربى قطعى است.
اين كه چطور انتظار داريم فوتبال باشگاهى ما با اين بساط رشد اساسى كند و سرمربيان برخى تيم هايش تا يك هفته قبل از شروع فصل جديد مشخص نباشند، مسئله اى است كه نامعلوم مى نمايد.
* در جست وجوى باشگاه هاى استاندارد
۳- به رغم پخش انواع اخبار و اظهارنظرها، هنوز سهميه قطعى ايران در فصل آينده جام باشگاه هاى آسيا قطعى نشده است و تنها حضور استقلال، پرسپوليس به عنوان فاتحان دو جام ايران حتمى است و ظاهراً فقط در اوايل مهرماه و در بررسى نهايى AFC مشخص خواهد شد كه آيا به سپاهان و صباباترى هم اجازه حضور در اين جام داده خواهد شد يا نه. بد نيست حالا كه تيم هاى ما اين همه براى جذب بازيكنان مورد نظرشان خرج هاى نجومى مى كنند، وقت و بودجه خود را صرف استاندارد كردن تشكيلات خود نيز بنمايند، زيرا مسائل و ايراداتى كه اينك باعث محدوديت حضور تيم هاى ايرانى در اين جام مى شود، ناكافى بودن امكانات و استاندارد تلقى نشدن تشكيلات باشگاه هاى ما است و جا دارد باشگاه هاى ما به لحاظ ساختار و كار تشكيلاتى و در اختيار گرفتن مشخصه هاى يك باشگاه حرفه اى چنان قوى شوند كه AFC با اعمال محدوديت هاى مبتنى بر قواعد خود، مانع از حضور وسيع تر نمايندگان ما در جام مذكور نشود.
* سقف پرداخت ها
۴- به رغم تمام اظهارات سران فوتبال و مديران ورزشى ما هنوز هيچ حداكثر و سقفى براى قراردادهاى بازيكنان تعيين و اجرا نشده و در نتيجه مبالغ كاذب و پول هاى هنگفتى كه بيش از خدمات ارائه شده فوتباليست ها است، همچنان بر بازار حكم مى راند و درخواست هاى مالى آنان، گاه سرسام آور است. امروز بازيكنانى ۴۰۰ تا ۵۰۰ ميليون تومان از باشگاه هاى خود مى طلبند كه به دليل آسيب ديدگى، محروميت ها، قهرها و حاشيه ها گاهى در طول فصل در ۳۴ بازى تيم شان بيشتر از ۱۵ بار پا به توپ نمى شوند و به تازگى بازيكنى براى ابقاى خود در تيمش ۵۰۰ ميليون طلب كرده كه معمولاً در سه چهارم فصل مصدوم و حاشيه نشين بوده است!
* زير نور
۵- اغلب استاديوم ها، نه فقط متعلق به تيم هاى فوق نيستند، بلكه هنوز هم در اكثر موارد زمين هاى بد و ناهموارى دارند و حالا كه باز در فاصله كمى تا شروع ماه مبارك رمضان قرار داريم و بازى ها بايد در ساعات تاريكى و پس از افطار و زير نور پروژكتورها برگزار شوند، همچون سال هاى گذشته اطمينانى در دست نيست كه نور لازم را فراهم آورده و در اختيار تيم ها قرار دهند.
۶- داورى ها هنوز اسباب دردسر است و اين توضيح كه داوران هم انسان و به تبع آن ممكن الخطا هستند، مرهمى بر دل تيم هايى نيست كه بارها بر اثر اشتباهات داوران بشدت متضرر شده اند. بدتر از اشتباهات مكرر داوران، يكدست و هماهنگ نبودن قضاوت ها و صدور آراى كاملاً متفاوت از جانب داوران در قبال اتفاقات يكسان است.
* مسائل بى مهار
۷- حاشيه ها همچنان به شكلى خطير بر ليگ كه هنوز بزرگ ترين نماد و محمل و محصول فوتبال كشور است، حكم مى راند و توجه بيش از حد مردم و برخى رسانه ها به مسائل جنبى، به حاكميت بيشتر حاشيه ها منجر شده و بازيكنانى كه فقط در چنين محيط هايى رشد مى كنند و مطرح مى شوند، بيش از پيش «دورى از اصول» را در جامعه فرياد مى كنند و متأسفانه مهارى نيز بر آنها زده نشده است. در اين شرايط اگر بنشينيم و بگوييم و تخمين بزنيم و شانس هاى قهرمانى مثلاً استقلال، پرسپوليس و سپاهان را برآورد كنيم، قدرى كم لطفى است زيرا پايه فوتبال باشگاهى ما هنوز سست و ليگ ما هنوز در تضاد با نام آن، بطور كامل «حرفه اى و برتر» نيست.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]