تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840656501




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتقاد شيخ قدرت الله عليخاني از دولت نهم -بخش پاياني توجه به معيشت مردم


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: انتقاد شيخ قدرت الله عليخاني از دولت نهم -بخش پاياني توجه به معيشت مردم
ايرج جمشيدي، حامد طبيبي

در قسمت نخست اين گفت وگو،عليخاني از احتمال عبور اصولگرايان از احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري سخن گفت.وي همچنين از شيوه اداره كشور از سوي دولت نهم انتقادكرد.قسمت پاياني اين گفت و گو در ادامه مي آيد.

- انتقادات جدي به عملكرد مجلس هفتم در خصوص نوع نظارت و تعامل با دولت احمدي نژاد در دو سال و نيم اخير صورت گرفته است. در اين باره چه نظري داريد؟

مجلس هفتم تا آنجايي كه امكان آن وجود داشت در برابر دولت هم كوتاه آمد. اولين باري كه من در نطق پيش از دستور انتقادات جدي را به عملكرد دولت نهم مطرح كردم مجلس دچار به هم ريختگي شد و هفت نماينده با تذكر آيين نامه يي خواستار برخورد با من شدند. اوايل بر سر كار آمدن دولت نهم اين نخستين نطق پيش از دستور انتقادي بود كه به دليل انتصاب استاندار قزوين صورت گرفت. آقاي پورمحمدي همان زمان به من گفت كه نقشي در انتخاب برخي استانداران ندارد و خود آقاي رئيس جمهور چنين تصميمي گرفتند. مجلسي كه آن گونه به خاطر انتقاد از دولت برآشفت به نقطه يي رسيد كه آقايان توكلي و نادران در يك بيانيه مشترك مذاكرات با وزير نفت را روي سايت نزديك به خود قرار دادند. چون دولت نهم منكر واردات غيرقانوني بنزين آن هم به ميزان دو ميليارد دلار- بدون مجوز مجلس- شده بود يعني مرور زمان و عملكرد غيرقابل دفاع دولت نهم، مجلس هفتم را به جايي رساند كه از همان اول نبايد به نام اصولگرايي و هم خطي با دولت احمدي نژاد، اجازه مي دادند مسوولان دولت دست به هر عملي كه مي خواهند بزنند. بايد تاكيد كنم در طول سال هاي پس از انقلاب، هيچ دولتي به اندازه دولت احمدي نژاد اختيار تام نداشته و از آزادي عمل برخوردار نبوده است. در واقع به جز حمايت از فلسطين كه جزء ارزش هاي امام و اعتقادات رهبر انقلاب است، ما كمك به هر كشوري كه آقاي احمدي نژاد سفر كرده يا وام هاي كلان داده يا قراردادهاي سنگين بسته را غيرمنطبق با قانون مي دانيم، چون بدون مصوبه مجلس به عنوان وكلاي ملت صورت گرفته است. علاوه بر اين، بخش زيادي از مردم ما در شرايط سخت معيشتي به سر مي برند. ايشان اخيراً سفري را به شبه قاره و كشور سريلانكا داشته كه پس از آن كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم هم دو تن از معاونان وزارت خارجه يعني حسيني و اسلامي را در خصوص نتايج و دلايل اين سفر دعوت كرد تا گزارش هاي لازم را به كميسيون بدهند.

- در چه زمينه يي؟ منظور شما همان وام هايي است كه گفته شده به كشور سريلانكا داده اند؟

بله، مي خواستيم بدانيم اين وام كلاني كه بدون اجازه مجلس به آن كشور داده شده به چه دليل و با كدام نگاه راهبردي بوده است. در آن جلسه آقاي اسلامي معاون دولت اعلام كرد كه 70 درصد از دو ميليارد دلار وام را به صورت نقدي و بقيه را به صورت نيروي كار و تجهيزات به آن كشور مي برند. نكته جالب اينجاست كه اعلام كرد حدود 450 ميليون دلار از اين وام، براي آبرساني به منطقه يي در سريلانكاست. مي خواهند با تونل و سد اين آب را از يك نقطه يي به نقطه ديگر ببرند. من همانجا به شدت اعتراض كردم كه استان قزوين از كمبود آب و بي آبي در حال سوختن است و دشت قزوين در خطر نابودي قرار دارد. 9 سال پيش همين آقاي زرگر معاون وزير نيرو به طور مكتوب اعلام كرد كه بين 400 تا 500 ميليون مترمكعب آب رودخانه شاهرود الموت را به استان قزوين انتقال دهند. اگر بنا بر آبرساني است آيا ملت خود ما در اولويت قرار ندارند؟ يا به زلزله هايي كه در كشور آمده يا وام هايي كه از سوي دولت تعلق گرفته است. در منطقه ما مكان هايي مانند رودبار، الموت و آوج و آبگرم دچار زلزله شدند كه دولت وقت 5/3 ميليون تومان وام براي ساخت منازل تخريب شده پرداخت كرد. يا كشاورزان كشور براي تامين هزينه هاي خود وام هايي را گرفته اند كه توان پرداخت آن را ندارند و اكنون هزينه ديركرد آن بسيار بالا رفته است. كشورهايي مانند بوليوي در كجاي معادلات جهاني هستند؟ جالب است كه يك ميليارد دلار وام به كشور بوليوي داده شده و رئيس جمهور اين كشور مدعي شده كه ايران به وعده خود عمل نكرده است، اول اينكه سرمايه گذاري اين پول صرفه اقتصادي نداشته و برنخواهد گشت. اگر بنا بر ضدامريكايي بودن است كه ملت ايران از همه كشورهاي جهان جلوتر است. دولت نهم اگر وضعيت مردم كشور خودمان را كمي بهبود ببخشد به تنهايي و بيشتر از گذشته در مقابل زياده خواهي هر كشوري ايستادگي مي كند. در مورد هرگونه پرداختي به كشورهاي ديگر حتماً بايد به منافع ملي توجه شود. موضوعي را شنيدم كه به كشوري وعده داده شده كه دولت يك ميليارد دلار وام با سود شش درصد و بازپرداخت 40ساله به آنها بدهد كه با توضيحات بالا جاي تاسف دارد چرا كه نظارت دقيق تر مجلس مي توانست مانع اين مسائل شود. اگر اين دولت علاقه به كمك دارد، به جاي پرداخت كمك هاي بلاعوض يا سرمايه گذاري در كشورهاي خارجي بازپرداخت وام كشاورزان را ببخشد. چرا كه طبق مثل معروف، چراغي كه به خانه رواست به مسجد حرام است.

- اصولگرايان پس از انتخابات مجلس هشتم، خود را پيروز انتخابات ناميدند. آيا تركيب كنوني مجلس از ديدگاه شما و شيوه برگزاري انتخابات اجازه چنين ادعايي را مي دهد؟

بله اكنون عده يي مي گويند اصولگرايان پيروز انتخابات شده اند اما به اين سوال پاسخ نمي دهند كه چه ميزان ريزش آرا و حتي چهره هاي شاخص در اين دوره از انتخابات داشتند؟ مردم با هيچ فرد يا جناحي عقد اخوت نبسته و به عملكردها نگاه مي كنند.

- در جريان انتخابات مجلس هشتم برخي چهره هاي شناخته شده اصلاح طلب اعم از نمايندگان سابق مجلس، وزراي دولت سازندگي و اصلاحات ردصلاحيت شدند. آيا به رغم يكدستي نسبي به وجود آمده اصولگرايان مي توانند اقتدار مجلس را حفظ كنند؟

اصولگرايان اگر عملكرد مثبت داشته باشند به دليل اينكه در اكثريت قرار گرفته اند، اقتدار مجلس حفظ مي شود. من از امثال آقاي رضوي يزدي و وزراي توانمند اصلاح طلب به شدت دفاع مي كنم. آنها از عناصر سابقه دار در نظام و انقلاب بوده و نبايد اين گونه با آنها بي مهري مي شد. مگر هيات هاي اجرايي منصوب دولت نهم با خود من بي مهري نكردند؟ اما پس از آن با همه مخالفت هايي كه در حوزه هاي باقيمانده براي اصلاح طلبان از سوي مسوولان استاني صورت گرفت و با همه سخنراني ها، شب نامه ها، تخريب هاي رسانه هاي عمومي و تهمت ها و افتراهايي كه به ما نسبت مي دادند پايگاه مردمي ما به آنها ثابت شد. اصولگرايان اگر عاقل بوده و با قدرت عمل كنند به نفع جريان سياسي آنها خواهد بود. در عين حال بايد به يك نكته اشاره كنم و آن اينكه تا زمان مجلس هفتم و دولت نهم، اصولگرايان هيچ گاه اين گونه همه قواي كشور را در اختيار نداشتند. آنها احساس كردند كه مجلس و دولت و ساير نهادها را داشته و بايد آنها را به هر قيمتي حفظ كنند. منتها اين مساله مهم را نمي دانستند كه اين عملكرد آنهاست كه قوا را براي آنها حفظ مي كند نه داشتن تفكرهاي خيالي و حذف جريان رقيب خود به هر قيمتي. اشتباهي كه مرتكب شدند اين بود كه نمي دانستند يا پيش بيني نمي كردند كه روزگاري عملكرد دولت نهم كار را به جايي مي رساند كه ديگر امكان دفاع از آن را نخواهد داشت. چند ماه آخر عمر مجلس هفتم و چالش هاي پديد آمده ميان مجلس و دولت شاهدي بر اين مدعاست.

- انتخابات رياست جمهوري دهم در پيش است. اصلاح طلبان معتقدند سفرهاي استاني در راستاي نوعي تبليغات انتخابات به سود رئيس جمهور صورت مي گيرد بر چه اساسي در صحبت هايتان شانس وي را براي پيروزي دوباره كم مي دانيد؟

انتخابات رياست جمهوري آينده به نظر مي رسد كه به دور دوم كشيده خواهد شد. لذا اعتقاد دارم در صورتي كه اصلاح طلبان كانديدايي مقبول و مورد اجماع معرفي كرده و از هرگونه اختلاف پرهيز كنند به موفقيت دست خواهند يافت. در واقع وضعيت فعلي احمدي نژاد در جامعه به گونه يي است كه با برنامه ريزي منسجم به رغم امكانات نامحدود رقيب، اصلاح طلبان امكان پيروزي دارند. برخلاف برخي دوستان، چندان از تبليغاتي مانند سفرهاي استاني نگران نيستم. آقاي احمدي نژاد اعلام مي كنند كه وضع معيشت مردم بهتر شده است، گويي در ميان مردم حضور ندارند. من از وضعيت جامعه و فقر خشن موجود خبر دارم. رفتن به سفرهاي استاني مشكلي از سفره هاي خالي مردم حل نمي كند. دولتي كه تا اين اندازه درآمدهاي هنگفت نفتي داشته و بذل و بخشش هاي آن در كشورهاي فقير دنيا شهره شده است توانايي طراحي يك ساز و كار درست براي حل مشكلات معيشتي مردم خود را ندارد. به نظر مي رسد مردم هم به خوبي به اين نارسايي ها پي برده و در انتخابات آينده، گرايش خود به اصلاح طلبان را اثبات خواهند كرد.

- گفته مي شد مجلس هشتم در مقايسه با مجلس هفتم، از تفاوت هايي برخوردار است اما حتي با شدت بيشتري نسبت به مجلس قبلي با اصلاح طلبان برخورد حذفي شد. چرا در ابتدا نسبت به اين مجلس ابراز خوشبيني مي كرديد؟

هرگز فكر نمي كردم در مجلس هشتم با چنين بي مهري مواجه شويم. متاسفانه انحصارطلبي برخي جريانات وابسته به جايي رسيد كه حتي تحمل اعضاي اصلاح طلب فراكسيون اقليت در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس را نداشتند. براساس تجربه و تحصيلات، من و آقايان قنبري و سنايي از فراكسيون اقليت به طور طبيعي بايد در كميسيون امنيت ملي پذيرفته شويم. در مجلس هفتم من و آقايان قنبري و اعلمي- از ميان اصلاح طلبان- در كميسيون حضور داشتيم. آقاي اعلمي كه از طريق ردصلاحيت، امكان ورود به مجلس هشتم را نيافت و بقيه ما هم از طريق لابي ها و رايزني هاي دروني و بيروني كه از سوي برخي افراد و جريانات انجام شد از كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي حذف شديم.من در روز اول اعلام كردم برخي مي خواهند اگر لايحه يا طرحي وارد كميسيون شد، منتقدي وجود نداشته باشد.

- مثلاً چه طرح و لايحه يي؟

اينكه شرايط كانديداتوري و احراز پست رياست جمهوري را تغيير دهند يا طرح هايي از اين دست تا به اين وسيله مانع حضور عده يي از افراد واجد شرايط در انتخابات شوند. اما به نظر مي رسد اصلي ترين دليل آن فقدان تحمل حرف مخالف است.

- گفته مي شود اقليت پس از عملكرد شعب در گزينش نمايندگان كميسيون ها، در تعامل با رئيس مجلس و جريان اكثريت تجديدنظر خواهد كرد. اين مساله تا چه حد درست است؟

به شخصه همچنان درباره رئيس مجلس نظر مثبت دارم. آقاي لاريجاني مايل بود اصلاح طلبان وارد كميسيون هاي تخصصي خود شوند اما روساي شعب به اين مساله تن درندادند. رئيس مجلس پس از آن وقايع به وعده خود عمل كرد و در كميسيون آيين نامه مجلس اصلاح آيين نامه مجلس مورد تاييد قرار گرفت كه يكي از بندهاي آن تقسيم كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي به دو كميسيون است.البته اين موضوع بايد در صحن علني به راي گذاشته شود. لاريجاني و هيات رئيسه علاقه مند به تعامل با فراكسيون خط امام(اقليت) مجلس است چرا كه در اين دوره حذف اقليت امكان ندارد.ما حدود 70 عضو داريم كه يك چهارم نمايندگان مجلس را تشكيل مي دهند. رئيس و هيات رئيسه نيز براي ماندن در جايگاه خود به آراي نمايندگان اصلاح طلب نياز دارند. وزن اصلاح طلبان مجلس در راي نواب رئيس مجلس هشتم كاملاً مشخص است. به نظر من مصلحت كشور در تعامل همه جريانات داخل مجلس با هم است كه انتظار ما هم همين است.
 دوشنبه 7 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن