واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مديرعامل هما : نمي توانيم زماني را براي خصوصي سازي هما اعلام كنيم
مديرعامل شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران گفت : ايرادهايي كه كميته ايمني هواپيمايي اتحاديه اروپا از اين شركت مي گرفت ارتباطي به ايمني پروازها نداشت به طور مثال گفته شد چرا هواپيما چراغ قوه ندارد و يا داخل هواپيما تميز نيست و يا لامپ مهتابي داخل هواپيما سوخته است . البته ايراداتي كه گرفته مي شد جزو مقررات مربوطه بود اما مسائلي نبودند كه به يك شركت هواپيمايي اجازه ندهند پرواز كند.
به گزارش خبرنگار « ايسنا » دكتر سعيد حسامي در يك نشست خبري صبح ديروز اظهار داشت : از سال 2004 كميته ايمني هواپيمايي اتحاديه اروپا به نام سافا بازرسي از هواپيماها را آغاز كرد و ما نيز بر اساس روال معمول با اين بازرسي ها مواجه شديم اما قبل از اين تاريخ سافا براي ما شناخته شده نبود.
وي افزود : اين بازرسي ها در آن زمان بسيار كم بود اما در انتهاي سال 2007 به تدريج حس كرديم تعداد بازرسي ها از حالت معمول خارج شده و يك مرتبه يك دسته اشكالات در بازرسي هايي كه اين كميته انجام مي داد براي سازمان هواپيمايي كشوري ارسال شد كه به ما نيز ابلاغ شد.
حسامي گفت : از دسامبر 2007 در جريان اين اشكالات قرار گرفتيم و از قبل نيز با خبر شده بوديم اتحاديه اروپا پروازهاي ماهان را ممنوع كرده است .
وي گفت : در 23 فروردين امسال و يا 11 آوريل 2008 مسئولان كميته ايمني هوانوردي اتحاديه اروپا (سافا) يك نامه اي كه در آن هشدار داده بودند كه امكان دارد اسم هما را در ليست سياه قرار دهند و پروازهاي آن به اتحاديه اروپا ممنوع شود را براي ما ارسال كردند و در نهايت قرار شد در جلسه 11 ژولاي ( 19 تيرماه ) امسال در خصوص پروازهاي هما تصميم گيري كنند .
وي گفت : ما تمام سئوالات آنها را به شكل حرفه اي تهيه و براي آنها ارسال كرديم علي رغم اينكه فكر مي كرديم اين مسائل بهانه است و از مسائل سياسي نشات مي گيرد اما وظيفه داشتيم اين مشكلات را برطرف كنيم و بهانه كثيف بودن هواپيما و نبودن چراغ قوه در هواپيما را به آنها ندهيم .
مدير عامل هما خاطر نشان كرد : در انتهاي سال 2007 27 مورد بازرسي و در اوايل سال 2008 نيز 17 مورد بازرسي از هواپيماهاي ايران اير انجام شد و حتي در يكي دو ماه اخير يك در ميان هواپيماهاي ما را بازرسي مي كردند و در نهايت با همكاري كه پرسنل اين شركت داشتند توانستيم اين مشكلات را برطرف كنيم چرا كه فكر مي كرديم براي نظام بد خواهد شد در بعد تحريم هايي كه در آن به سر مي بريم پروازهاي ايران اير به اتحاديه اروپا قطع شود.
حسامي افزود : سرانجام سافا در روز پنج شنبه 3 مرداد ماه جاري پس از دوهفته بررسي هاي مختلف روي پرونده ايران اير نتيجه جلسه خود را اعلام كرد كه يكي از تصميم گيري هاي آن اين بود كه هما اقدامات لازم براي استانداردهاي بين المللي مورد تاييد اروپا را براي جلوگيري از نارسايي ها و اشكالات پروازي خود را انجام داده و در حال حاضر هيچ گونه مشكلي براي پرواز به كشورهاي اتحاديه اروپا را ندارد و مي تواند پروازهاي خود را به كليه اين كشورها استمرار دهد.
وي گفت : مشكلات بسياري بر سر صنعت هوانوردي وجود دارد و ما نمي توانيم تمامي مسائل را سريعا اعلام كنيم به طور مثال ما براي اولين بار بعد از انقلاب هواپيماي كارگو وارد كرديم و بيشترين تجهيزات فرودگاهي نيز پس از انقلاب وارد كشور شد به طوري كه سال گذشته بالغ بر 25 ميليون دلار براي تجهيزات فرودگاهي هزينه كرديم و امسال نيز به 35 ميليون دلار خواهد رسيد كه اميدواريم كليه تجهيزات فرودگاهي را تا سال آينده تكميل كنيم .
مديرعامل هما در خصوص آخرين وضعيت خصوصي سازي در اين شركت گفت : فعاليت هاي خصوصي سازي در هما در حال انجام است و قرار است سهام اين شركت از طريق بورس واگذار شود. البته منع هم نكرده بوديم افراد حقيقي و حقوقي كه علاقمند هستند هما را بخرند اما تاكنون اين امكان پيش نيامده است .
وي گفت : ما بايد براي واگذاري هما به بخش خصوصي تغيير ساختار ايجاد كنيم تا به سمت سوددهي حركت كنيم . چرا كه ميزان زيان دهي هما در سال 84 40 ميليارد تومان در سال 85 به 26 ميليارد تومان و در سال 86 نيز به 20 ميليارد تومان رسيد كه اين حركت نشان مي دهد ميزان زيان دهي هما كاهش يافته اما بايد تمام تلاشمان را بكنيم تا به سمت سوددهي حركت كنيم .
وي گفت : عليرغم اينكه امسال قيمت بليت هواپيما ثابت است در تلاش هستيم از طريق بهره وري و افزايش هواپيماها به سمت سوددهي حركت كنيم .
حسامي تصريح كرد : واگذاري هما بايد به روشي انجام گيرد كه كمترين آسيب به آن وارد شود و ما هيچ گونه مشكلي براي خصوصي سازي نداريم اما اينكه چه زماني اعلام كنيم هما وارد بورس خواهد شد در حال حاضر نمي توانيم زماني را عنوان كنيم وي اضافه كرد : اگر شرايط وارد شدن به بورس مهيا بود مي توانستيم اين زمان را مشخص كنيم اما در حال حاضر اين امكان وجود ندارد البته خود سازمان بورس اعلام كرده نيمه دوم امسال هما وارد بورس خواهد شد ولي ما اين تصور را نداريم چرا كه هنوز به سوددهي نرسيده ايم .
وي درباره خريد دو فروند هواپيماي ايرباس از تركيه كه ظاهرا به مشكلات حقوقي برخورده است گفت : اين دو فروند هواپيما براي شركت ايران ايرتور است كه چندي پيش آنها را خريداري كرده است اما با مشكلات حقوقي و قانوني برخورد كرده مسئولان سازمان هواپيمايي و ايران ايرتور به دنبال رفع و پيگيري مشكلات هستند و گويا مشكلات حل شده و بايد مجوز از سازمان هواپيمايي تركيه اخذ كنند. طرف فروشنده نيز متعهد شده كليه مجوزها را به خريدار ارائه كند. سعي ما اين است كه اين دو فروند را از دست ندهيم اما اگر به بن بست برسيم اين هواپيماها عودت داده مي شود.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]