واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: المپيك پكن و مشكلي به نام همراهان در كاروان ورزش ايران شايسته ها به المپيك نمي روند
بازي هاي المپيك آنقدر جذابيت و زيبايي دارد كه هر انساني آرزوي حضور در يك دوره آن را داشته باشد اما بايد بپذيريم كه المپيك عرصه حضور بهترين ها و برترين ها است.
ورزشكاران برتر - مربيان برتر - مديران برتر و كار بلد، خبرنگاران و گزارشگران كاردان و خبره و همه كساني كه به نوعي به اين ميدان بزرگ راه پيدا مي كنند قطعا مرارت كشيده اند و رنج بسيار برده اند تا راه براي ورودشان به المپيك باز شده است. بالطبع همه اينها مكمل يكديگرند و نمي توان ورزشكاران را بدون مربي، مربيان را بدون مسوول و همه اينها را بدون رسانه ها به ميدان بزرگي همچون المپيك فرستاد اما اعزام ها به المپيك در كشور ما يك مقدار خارج از ضوابط است و همواره تعداد افرادي كه محق حضور در المپيك هستند بنا بر دلايلي از اين مهم محروم مي شوند و جاي آنها را كساني مي گيرند كه نه تنها باري از روي دوش ورزش برنمي دارند كه بعضا سربار مي شوند.
در آستانه بازي هاي المپيك پكن بار ديگر حرف و حديث ها پيرامون كنار گذاشتن مربيان و جايگزين كردن برخي از همراهان هميشه همراه، به اوج خود رسيده و اولين اختلاف از رشته اول ما كشتي سردرآورده است.
قضيه از اين قرار است كه محمد طلايي از كادر مربيان آزاد كار و كاكاحاجي از جمع كادر فرنگي كاران كنار گذاشته شده اند و دو نفر ديگر به جاي آنها معرفي شده اند.
محمد طلايي كه به واقع يكي از با اخلاق ترين و بهترين كشتي گيران و مربيان ايران طي سال هاي اخير بوده درباره حذفش از كادر فني تيم ملي كشتي آزاد به ايلنا گفت: اي كاش از روز اول به من مي گفتند بيا اردو، به كشتي گيران كمك كن تا آماده شوند ولي تو را به المپيك نمي بريم. متاسفانه به من گفتند بيا كمك كن و درست در آستانه المپيك مرا از ليست مربيان كنار گذاشته اند و اين كار دور از عالم جوانمردي و اصول حرفه اي است.
كاكاحاجي نيز كه از جمله مربيان زحمت كش فرنگي است مي گويد: ما براي سربلندي كشورمان زحمت مي كشيم و انتظار داريم همراه كشتي گيراني باشيم كه شب و روز براي آمادگي آنها كار كرده ايم.
اما عارف ربطي دبير فدراسيون كشتي نيز كه به شدت از برخي مسائل ناراضي است در گفت وگو با ايلنا گفت: كاكاحاجي قرار نبود حذف شود، متاسفانه عده اي شيطنت كرده اند و به قول معروف رييس فدراسيون را دور زده اند. در مورد محمد طلايي هم معتقدم حق او است كه در المپيك باشد و ما به هر نحو ممكن طلايي را به المپيك اعزام خواهيم كرد.
فراموش نكرده ايم كه در المپيك 1992 بارسلون رضا سيم خواه قهرمان سبك وزن ايران به خاطر يك سهل انگاري و ندانم كاري كادر فني وقت تيم ملي كشتي، با چند گرم اضافه وزن در دور سوم از المپيك و كسب مدال محروم شد، در حالي كه سيم خواه به طور قطع در آن مسابقات روي سكو مي رفت، يا صحنه خنده دار بوكسور ما در همان المپيك بارسلون كه بدون دست كش روي رينگ رفت و مدت ها سوژه طنز تلويزيون هاي خارجي بود.
منظور اينكه اگر آدم هايي كه به عناوين مختلف همراه تيم ها به المپيك اعزام مي شوند به كار خود آشنا باشند چنين مشكلاتي را شاهد نخواهيم بود اما چه كنيم كه كميته ملي المپيك هم بعضا در انتخاب هايش به روابط توجه نشان مي دهد يا اينكه بعضا ناچار است ضوابط را زير پا بگذارد.
امروز دعواي اعزام ها بين فدراسيون پزشكي و ستاد بازي هاي المپيك هم بالا گرفته و در حالي كه قرار است 4 پزشك ايراني در دو شيفت دو نفره كار مراقبت از سلامتي كاروان ورزشي ايران را بر عهده بگيرند، رييس فدراسيون پزشكي اعتقاد دارد كه بايد 6 تا 8 پزشك ايراني به اين بازي ها اعزام شوند. اعتقادي كه نصرالله سجادي رييس كاروان ورزش ايران به المپيك خلاف آن را دارد و مي گويد: من كتبا مي نويسم كه هيچ مشكلي بوجود نمي آيد!
كاروان ورزشي ايران متشكل از 55 ورزشكار و تعدادي مربي و پزشك و روانپزشك مجموعا يكصد نفر به صورت رسمي با كارت رسمي دهكده بازي ها مجوز حضور در المپيك را دارد، حال آنكه همواره تعداد همراهان دو برابر اعضاي كاروان بوده و اين بار هم بايد منتظر حضور چهره هاي جديدي در المپيك پكن باشيم. مشكلي كه فقط گويا گريبانگير كاروان ورزشي ايران مي شود و در كمتر گروهي از ساير كشورها تاكنون به چنين مسائلي برخورد كرده ايم. متاسفانه بعد از المپيك و وقتي فلان ورزشكار پر اميد نتواند مدال بگيرد فرياد خواهد زد كه اگر اين بود و آن نبود و اگر اين مي شد و آن نمي شد من مدال مي گرفتم و آن روز خيلي دير خواهد بود.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]