واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اقتصاد - ماندن و رفتن مبهم
اقتصاد - ماندن و رفتن مبهم
گروه اقتصاد: «عملكردم پايان خوبي داشت» اين نگاه اولين وزير راه و ترابري دولت نهم بود. محمد رحمتي زمانيكه از وزارتخانه خارج شد عملكرد دولت در سه سال گذشته را مثبت ارزيابي كرد. نگاهي كه از ديد فعالان بخش صحت ندارد. از ديد منتقدان در سه سال گذشته دولت نتوانست به اهداف برنامه چهارم دستيابد. البته دولت اين ضعف را ناشي از بلندپروازانه بودن برنامه ميداند. بهانه خوبي كه بتواند به راحتي ضعفهاي خود را بپوشاند .
از ديد منتقدان دولت آنچه در برنامه چهارم ترسيم شده بر مبناي توان كشور بوده اما به ظاهر مديران دولت در اين حوزه نيز توانايي حركت نداشتند. به همين دليل نتوانستند به اهداف مورد نظر دست يابند.
البته محمد رحمتي همواره از عملكرد دولت حمايت كرد. او حتي در زمانيكه از وزارتخانه اخراج شد سكوت كرد. او روز توديع خود فقط عملكردش را مثبت شرح داد. شايد دليلش هم محافظهكارانه بودنش بود.
رحمتي تنها وزيري بود كه نه ميدانست چرا اين دولت نهم او را انتخاب كرد و نه ميدانست چرا احمدينژاد او را از كابينه اخراج كرد. اواسط مردادماه زمانيكه محمود احمدينژاد رحمتي را به عنوان وزير راه معرفي كرده رحمتي نميدانست چرا انتخاب شد و معتقد بود بايد اين سوال را از احمدينژاد پرسيد. او روزي هم كه از دولت خارج شد گفت مسووليتي را كه پس گرفته ميشود بايد پس داد و نميدانست چرا از كابينه اخراج شده است.
شايد براي همين عملكردي قابل توجه از خود نشان نداد.
او روز سهشنبه دوم شهريورماه 1384 زمانيكه در مجلس حاضر شد به نمايندگان گفت مطمئن باشيد در بخش توسعه ناوگان هوايي اقدامات خوبي انجام شده و در هفت ماه گذشته با افزايش 15 فروند هواپيماي جديد به ناوگان هوايي، بخش عمدهاي از مشكلات رفع شده است.
وي با اشاره به بكارگيري بخشي از هواپيماهاي توليد داخلي در ناوگان هوايي توسعه توليد ناوگان هوايي را در داخل كشور خواستار شد. فرد پيشنهادي براي تصدي وزارت راه و ترابري با اشاره به اهميت امنيت جادهها گفت: با همياري و تلاش بيشتر پليس راه تلفات جادهاي به ويژه در نوروز امسال به شدت كاهش يافت، ولي بايد با رفع مناطق حادثهخيز، بهبود جادهها و افزايش بزرگراهها به افزايش امنيت جادهها همت گماشت.
رحمتي با بيان اينكه بايد تناسب دقيقي ميان توليدات خودرو و افزايش جادهها برقرار شود، ارائه گزارش و برنامههاي پيشنهادي خود را به نمايندگان و رسانهها به صورت مكتوب در ادامه جلسه وعده داد و گفت: بايد در حمل و نقل هوايي، دريايي، زميني و ريلي به سهولت، گستردگي و افزايش امنيت توجه بيشتري شود. رحمتي توسعه بخش ريلي را در كشور ضروري خواند و گفت: براي توسعه حمل و نقل ريلي برنامههاي مناسبي در دست اقدام است تا بخش مهمي از ترابري كشور از طريق ريل صورت گيرد. فرد پيشنهادي براي تصدي وزارت راه و ترابري در ادامه به بخش ناوگان دريايي كشور اشاره كرد و گفت: بايد با سبكسازي حمل و نقل دريايي، بنادر كشور را بيش از پيش فعال ساخت تا كاربري بهتري در كشور و منطقه داشته باشد. او سپس به تشريح اقدامات دوران پس از انقلاب در بخش حمل و نقل كشور پرداخت و افزود: در دوران پس از انقلاب ميزان راه جادهاي آسفالته و بخش روستايي كشور 20 برابر شده است و لايحهاي نيز براي توسعه و آسفالت 50 هزار كيلومتر راه روستايي مناسب در دولت مطرح است كه آن را بهطور جدي پيگيري ميكنم تا عدالت اجتماعي در اين بخش نيز تحقق يابد. وزير پيشنهادي راه و ترابري گفت: در بخش حمل و نقل ريلي كشور بهرغم تمامي محدوديتها، امروز دو برابر قبل از انقلاب در ايران راهآهن احداث شده و ميزان بارگيري بنادر تا 60 ميليون تن افزايش يافته است. رحمتي خاطرنشان كرد: ميزان حمل بار و مسافر در كشور در حد تعادل است و اينك بايد توسعه زير بناهاي متناسب را براي توسعه همه جانبه كشور با يك مديريت صحيح پيگيري نمود.
وي گفت: امنيت ناوگان امري ضروري است كه در زمينه آن كوتاه نخواهم آمد و در خصوص امنيت ناوگان هوايي در هيچ زمينهاي كوتاه نخواهم آمد و دستاندركاران صنعت هوايي كشوري تمام توان خود را براي افزايش امنيت هوايي به كار خواهند گرفت. وي به نقش مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان مردم در همياري براي توسعه بخش حمل و نقل كشور اشاره كرد و گفت: اگر نمايندگان به من راي اعتماد دهند به ياري آنان نيازمندم و اگر به من راي اعتماد ندادند در هر پست ديگري براي خدمتگزاري به مردم آمادهام. آن روز وقتي وزير پيشنهادي راه و ترابري احمدينژاد برنامههاي خود را توضيح ميداد نماينده مردم اصفهان به انتقاد از عملكرد ضعيف او پرداخت، نمايندگان مردم كاشمر و مشهد نيز از او دفاع كردند.
حسن كامران كه به عنوان مخالف وزير پيشنهادي رئيسجمهور براي تصدي وزارت راه و ترابري صحبت ميكرد گفت در كميسيون عمران در هفدهم اسفندماه 83 از آقاي رحمتي در خصوص تاخير هواپيماها سوال كرديم كه ايشان گفت من تازه متصدي وزارتخانه راه و ترابري شدهام.
كامران با اشاره به نارضايتي از تاخير هواپيماها خواهان ارائه برنامههاي رحمتي در اين خصوص شد.
او با بيان اينكه «سها» اصفهان «ايران 140» را توليد كرده است، اظهار داشت: ميتوان همين توليدات داخلي را براي پروازهاي داخل خريد، چراكه 9 ميليون دلار هزينه دربردارد، اما آقاي رحمتي هواپيماي دست دوم را 17 ميليون دلار خريداري ميكند كه صرف هزينه بيتالمال را به دنبال دارد.
نماينده مردم اصفهان در مجلس عنوان كرد: آقاي وزير چه سياستي در قبال «ايران 140» و خريد هواپيماي دست دوم دارد؟ همچنين مجلس بايد ناظر بر اين خريدها باشد، كه در خريدهاي اخير نظارتي نداشته است.
كامران در خصوص NGOها نيز اظهار داشت: بحث NGO و انجمن صنفي براي واگذاري كار مردم به مردم است، ولي وزارت راه، اتوبوس خريده و با 4 درصد سود با اتوبوسهاي فرسوده معاوضه كرده است، ولي چرا بقيه را با 21 درصد سود واگذار كرده است. به گفته او در سال 83 به وزير راه تذكر دادم كه شخصي از مديران شما در كنار انجمنهاي صنفي به اذيت و آزار مردم ميپردازد و براي مسائل صنفي تعيين تكليف ميكند كه اين عمل بسيار زشت است. نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: اگر در مجموعه وزارتخانه يك مدير پايين هم حرف شما را گوش نكند، بايد عزا گرفت. كامران تصريح كرد: با همه كابينه جديد راي ميدهم و قصاص قبل از جنايت نميكنم، ولي به آقاي رحمتي در چند ماه اخير زندگي كرده و تعارفي با هيچ كس ندارم، مگر اينكه با توضيحات ايشان ذهنم اصلاح شود.
وي در ادامه به طرح مشكلات بيمه رانندگان و سهم 3 درصدي بيمه آنان پرداخت. كامران با اشاره به برنامه چهارم توسعه گفت: 60 هزار ميليارد تومان درآمد اين وزارتخانه پيشبيني شده بود كه وزير پيشنهادي توضيح دهد براي كسري اين مبلغ چه برنامهاي دارد. اين مخالف وزير پيشنهادي راه و ترابري ادامه داد: «هما» سالي 90 ميليارد تومان از ما ميگيرد و ضررده است، چه برنامهاي براي سودآور كردن آنان داريد، در حالي كه «ماهان» از صفر شروع كرده و اكنون سودآور شده است.
كامران با اشاره به نقش محوري وزارت راه و ترابري در راه دريايي تصريح كرد: امروز در دريا سبكسازي نداريم و لذا بارها به دوبي يا پاكستان ميرود، چرا در دريا با وجود امكانات فراوان بازدهي مناسب موجود نيست.
او با اشاره به مشكلات ريل راه آهن و راه روستايي خواهان توضيحات مكفي از سوي وزير پيشنهادي راه و ترابري شد.
اما وزير سابق دولت نهم نتوانست به آن سوالات و سوالهاي ديگري در سه سال گذشته توضيح دهد. رحمتي روز توديعش هم توضيح منطقي نداد. او گفت: در زمينه اعتبارات، اعتبارات بخش حمل و نقل در سالهاي اخير گامهاي خوبي برداشته شد و مجلس توجه ويژهاي به اين بخش كرد كه يكي از آنها پيشبيني بودجه در لايحه ساماندهي مصرف سوخت بود كه شش هزار ميليارد تومان براي اين بخش اختصاص داده شد.
رحمتي با اشاره به اينكه 80 درصد كار حمل و نقل در كشور از طريق بخش جادهاي انجام ميگيرد، اظهار كرد: هميشه تاكيدم بر بخش جادهاي بود زيرا بخش عمده حمل و نقل كشور برعهده اين بخش بود، هرچند حمل و نقل ريلي جايگاه بيشتري را بايد به خود اختصاص دهد و شايد در آيندهاي نزديك با همتي كه دوستان انجام ميدهند سرعت بيشتري در حمل و نقل ريلي خواهيم داشت.
وزير سابق راه و ترابري با اشاره به اينكه حدود 600 ميليارد تومان اوراق مشاركت در بخش راه و ترابري فروخته شد، گفت: اگر فروش اوراق مشاركت نداشتيم ممكن بود با تخصيص 70 درصدي بودجه وزارت راه و ترابري دچار آسيب شويم.
به گفته رحمتي در زمينه خصوصيسازي كارهاي بسيار خوبي در اين مدت انجام شد و در بخش مشاركت در ساخت آزادراهها نيز نتايج خوبي به دست آورديم.
او حتي درآمدزايي وزارت راه را نيز مثبت ارزيابي كرد و گفت: هر سال حدود 15 درصد افزايش درآمد داشتيم كه البته سازمان حمل و نقل جادهاي در سال گذشته بيش از 30 درصد رشد درآمد داشت. وزير سابق راه و ترابري اظهار كرد: در بخش هوايي نقطه حساس ما تحريمها بود كه توانستيم بر آنها فائق شويم بهطوري كه هر سال 10 درصد رشد داشتيم و از سال 83 از 9 ميليون و 400 هزار به 12 ميليون و 900 هزار نفر رسيديم و از 91 فروند هواپيماي ملكي به 126 فروند رسيديم كه ظرفيت خوبي را توانستيم در سطح فرودگاههاي كشور ايجاد كنيم.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]